Bitcoin po satu u uzlaznom kanalu, ali pritisak prodaje ispod 7.300 dolara i dalje je jak: Kripto tržište svakodnevno

Ponedjeljak, 20. travnja: Tržišta kriptovaluta bilježe blage korekcije tijekom protekla 24 sata nakon rasta tijekom vikenda.

Bitcoin (BTC) se drži iznad razine od 7000 USD, a sada se suočava s otporom od oko 7 300 USD.

Ethereum (ETH) bilježi snažne performanse, porast od preko 10 posto u tjednu. Cijena je porasla iznad tvrdog otpora na 176 dolara da bi se trgovalo preko 180 dolara u vrijeme tiska.

Rippleov XRP dovršio je učinkovit proboj svog medvjeđeg kanala i trguje iznad 0,19 dolara.

BTC 1-satni trend u bikovskom kanalu

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

BTC je blokiran nakon što se tijekom vikenda lagano odbio na 7.300 američkih dolara, a cijena se stabilizirala nakon povlačenja na 7.050 američkih dolara. Trend šoka nekoliko puta jutros nije uspio testirati otpor od 7.200 dolara, a bikovi su opet pokazali slabost.

OKExov tim za analizu tržišta primjećuje da se BTC nastoji stabilizirati iznad ove točke nakon probijanja 7000 američkih dolara tijekom vikenda, pokazujući trend kontinuiranog oporavka. Glavni razlog za skok u nedjelju na 7.300 dolara je taj što gotovo nema jakog otpora ispod ove pozicije.

Neuspjeh Bitcoina da testira 7.300 američkih dolara znači da bikovi nemaju dovoljno snage da se u kratkom roku probiju kroz područje intenzivnog trgovanja. Iako je jednosatni trend i dalje u uzlaznom kanalu, otpor oko 7.300 USD i dalje je jak, stoga postoji mogućnost da cijena padne.

Ako trend ne padne ispod donjeg ruba kanala, možemo nastaviti očekivati ​​daljnji skok. U suprotnom bi Bitcoin mogao testirati smanjenu učinkovitost podrške u USD oko 7.000 USD.

6H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Bitcoinov 6-satni grafikon to pokazuje Načelo vala je također primjenjiv u trendu konsolidacije. Ulagači bi mogli koristiti ovu teoriju za prosudbu budućeg trenda na tržištu – to je također dobar način za pronalaženje točaka ulaska i zatvaranja u obrascu konsolidacije.

Budući da je trend blokiran sa 7.200 USD, što je niže od prethodnih najviših oko 7.450 USD, to može značiti da se 3. val pomiče do kraja, a pojavit će se četvrti val povlačenja. Općenito, cijena će uvijek dobiti potporu oko donjeg ruba područja konsolidacije, a proboj se obično događa u 5. valu.

Međutim, treba podsjetiti ulagače da se peti val može proširiti za pet podvalova ako je tržište relativno slabo. Dakle, proboj će ovisiti o snazi ​​potpore i otpora trenutnog područja. Podvalovi se mogu pojaviti ako je 5. val blokiran sa 7.300 – 7.450 USD ili ako ga podrži 6.500 – 6.600 USD.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 7.200 USD
 • Srednjoročni otpor: 7.500 USD
 • Kratkoročna podrška: 6.950 USD
 • Srednjoročna podrška: 6.550 USD

ETH vodi među altcoinima

4H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: OKEx.com

Gledajući gornji 4-satni grafikon ETH-a, vidimo da je u posljednje vrijeme postao najjači altcoin, zbog snažnog probijanja svojih prethodnih najviših oko 176 dolara. Sada ova pozicija daje učinkovitu potporu trenutnom trendu.

Međutim, iako se čini da je oporavak dovoljno jak da se može očekivati ​​veći rast, otpor oko 190-195 USD za ETH apsolutno je težak, jer je ovo područje nekad bilo gornji rub područja intenzivne trgovine prošle i početkom ove godine. Kako na ovom području postoji mnogo prodajnih brojila, trend neće biti lako prekinuti u kratkom roku.

Grafikon obujma ETH-a pokazuje da je trgovanje bilo aktivnije u posljednja dva tjedna, a u usporedbi s ostalim altcoinima, bikova emocija ETH-a je najjača. Međutim, treba ući još bikova da bi cijena probila 195 dolara, trenutne količine nisu dovoljne.

Ulagači se mogu usredotočiti na učinkovitost podrške od 176 dolara u bliskom roku i mogu očekivati ​​daljnji oporavak ako se cijena na njemu nastavi stabilizirati.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 190 dolara
 • Srednjoročni otpor: 206 USD
 • Kratkoročna podrška: 176 USD
 • Srednjoročna podrška: 166 USD

XRP vidi učinkovit proboj

1H XRP / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

XRP-ov jednosatni grafikon pokazuje da je trend prekinuo gornji rub medvjeđeg kanala tijekom vikenda. Učinkovitost probijanja dokazana je jutros, jer je prvo povlačenje nakon probijanja podržano za 0,1888 dolara – više od gornjeg ruba.

Pomicanje iz medvjeđeg kanala znači da je trend privremeno napustio slabo područje. U kombinaciji s postupnim povećanjem volujskog volumena, vjerojatno će biti teško da se cijena kratkoročno vrati u područje kanala.

Međutim, gornji otpor oko 0,1975 dolara nije lako slomiti, jer predstavlja dno područja konsolidacije od 7. do 10. travnja. Moguće je vratiti se na ovo područje ako se cijena može stabilizirati oko 0,1900 američkih dolara tijekom prve polovice ovog tjedna. U suprotnom, XRP može ponovno testirati gornji rub.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,1950 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,1975 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1900 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,1865 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner