Bitcoin predvodio Q2 reli aktive s porastom od 42%, unatoč tome što nije prešao 10 tisuća dolara – Tjedno gledanje tržišta

Cijena Bitcoina (BTC) oscilirala je u uskom rasponu između 8.900 i 9.300 američkih dolara prošlog tjedna, završavajući gubitkom od -0,62% prema OKEx Spot Price, s jednomjesečnom realiziranom volatilnošću koja je dosegla novi minimum od 35%.

BTC / USD ostvarena volatilnost. Izvor: Koso

U međuvremenu, prema BTC.com, Stopa raspršivanja Bitcoina nastavila je rasti, zabilježivši porast od 6% ovaj tjedan, dosegnuvši novi vrhunac svih vremena od preko 123 EH / s. Povećanje brzine raspršivanja također će potaknuti rast poteškoća u rudarstvu; međutim, jeftinija struja zbog sezone poplava u Kini mogla bi se za sada tome suprotstaviti.

Što se tiče performansi, Cardano (ADA) je predvodio grupu s velikim kapitalom četvrti tjedan zaredom, dobivajući masivnih 20,57% tjedno nakon svoje očekivane nadogradnje Shelley. Ether (ETH), druga po veličini digitalna valuta, završio je tjedan s vrlo skromnim porastom od 0,93%, dok je EOS potaknut 1,69% lansiranjem VOICE beta – decentralizirane društvene mreže utemeljene na EOS-u.

Bitcoin SV (BSV) još je jednom bio najveći gubitnik u pogledu kriptovaluta s velikim kapitalom, padom od -3,99% ovog tjedna.

Sektor DeFi nastavio je ostati vruć prošlog tjedna, gdje je Synthetic (SNX) i Kyber Network (KNC) skočili su preko 30%, dok su Bancor (BNT) i 0X (ZRX) zabilježili rast od 20% ili više. Ukupna tržišna vrijednost DeFi tokena povećala se na 7,35 milijardi dolara u odnosu na 6,3 milijarde dolara prošlog ponedjeljka, prema DeFi tržišna kapitalizacija.

Tjedni povrati glavnih kriptovaluta 6 / 22–6 / 28. Izvor: TradingView

Bitcoin je u Q2 nadmašio glavne klase imovine

Masivni fiskalni i monetarni poticaji pomogli su burzama, cijenama zlata i Bitcoina naglo skočiti u drugom tromjesečju, dok je Bitcoin predvodio rally s povratom od 42,2%. Međutim, vrijedi napomenuti da je Bitcoin u drugom tromjesečju pokazao postupni trend smanjenja povrata – rast od 34,4% u travnju, porast od 34,4% u svibnju, porast od 9,5% u lipnju i pad od -3,3% u lipnju. U travnju je, pak, Bitcoin uglavnom potaknuto očekivanjem trećeg prepolovljenja, kada je u posljednja dva dana mjeseca porastao za čak 23%.

S druge strane, dok se Bitcoin trudio probiti granicu od 10.000 američkih dolara, Nasdaq se vratio na novi vrhunac svih vremena nakon što je objavio tromjesečni povrat od 30%, a S&P 500 porastao je za 20% – najveći je tromjesečni dobitak od Q4 1998. Zlato je također doseglo najvišu razinu koja nije zabilježena od listopada 2012. nakon što je kvartalno zabilježio 12,9% povrata.

Sve u svemu, postaje jasno da su rane prognoze tržišta za ovaj kvartal bile pretjerano pesimistične, a oporavak će se vjerojatno proširiti tijekom druge polovice 2020..

Bitcoin naspram glavnih klasa imovine u Q2. Izvor: TradingView, OKEx

Jednomjesečna korelacija između BTC-a i SPX-a postupno se pretvorila iz negativne u pozitivnu tijekom posljednja tri mjeseca i sada iznosi 66%, što implicira relativno jaku korelaciju između ove dvije imovine – u međuvremenu, korelacija između BTC-a i zlata lebdi blizu 0%.

Bitcoin – S&P 500 Ostvarena korelacija. Izvor: Koso

Bitcoin tehnička analiza

Nedjeljni svijećnjak na čekiću na dnevnom grafikonu ukazuje na to da je prodor potencijalno gotov i da se kratkoročno očekuje porast cijene prema gore. Međutim, 30-dnevni pomični prosjek i 60-dnevni pomični prosjek oblikovali su medvjedast križ, prigušujući dio raspoloženja za kupnju koje se oslanjalo na ovaj pokazatelj kao referencu.

Vidjeli smo bikovsko razilaženje RSI-a (tj. Indeksa relativne snage) na satnom grafikonu. Međutim, s gornjim otporom koji se i dalje nalazi oko 9 250 USD, trgovci će čekati proboj prije nego što se brojevima pridruže skupu.

OKEx BTC Spot cijena (BTC / USDT) grafikon od 1 sata. Izvor: TradingView

Gledajući naprijed ovaj tjedan

Ovaj tjedan ne očekujemo nikakva značajnija makroekonomska ažuriranja, osim ISM-ovog neproizvodnog PMI-a i početnog izvješća o zahtjevima za nezaposlene.

U kripto, TRON (TRX) će objaviti v4.0 svog protokola 7. srpnja, a Kyber Network (KNC) predstavit će KyberDAO istog dana. U međuvremenu, VeChain (VET) raste na vijesti da će održati glavnu riječ na Svjetskoj konferenciji o inteligenciji koju je 9. srpnja održala općinska narodna vlada u Šangaju.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca. Slijedite OKEx Insights na i .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner