Bitcoin reli se brzo završava jer sentiment na tržištu ostaje oprezan – futures u petak

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Ovaj je tjedan Bitcoin (BTC) u ponedjeljak narastao na visokih 9.945 dolara nakon dugotrajnog trčanja u uskom rasponu. Međutim, nije mogao zadržati dobitak i u srijedu je krenuo negativno, prije nego što je u ranim jutarnjim satima u četvrtak dosegao najniži tjedan od 9.011 dolara. Trenutno se Bitcoin kreće oko 9.300 USD, prema OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925), što je manje od 1% u odnosu na prošli petak.

Tržišna kretanja ukazuju da je cijena Bitcoina još uvijek u korelaciji s američkim dionicama, a pad u srijedu zabilježen je na oba tržišta. U međuvremenu, ponovljena odbijanja razine od 10 000 USD držala su trgovce Bitcoinima na rubu oko ovog raspona cijena.

Na tehničkom planu, količina kupnje nije porasla u srijedu, što ukazuje da su bilo kakvi pokušaji oporavka bili vrlo slabi. Tehničke medvjeđe razlike u indeksu relativne snage također su bile vidljive na satnom grafikonu prije nego što se cijena povukla na razinu od 9000 američkih dolara.

Gledajući podatke o trgovanju OKEx-om, omjer Long / Short odražava medvjeđe raspoloženje na tržištu, dok BTC osnova – koja trenutno iznosi 80 dolara – ukazuje na to da su trgovci još uvijek donekle optimistični u pogledu kretanja cijena na srednjem roku.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0925) grafikon od 1 sata. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka OKEx trgovanja

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja

BTC dugi / kratki omjer

Dugi / kratki omjer BTC-a pao je na 0,88 neposredno prije cijena u ponedjeljak, što ukazuje da se pad ispod 0,9 može smatrati signalom preokreta kao u trenutnim tržišnim uvjetima. Međutim, omjer je jedva premašio 1,0 kad je cijena prešla 9.600 američkih dolara, sugerirajući oprezan pristup koji su usvojili sudionici tržišta. Trenutno se omjer kreće oko 0,98, što pokazuje kratkoročnu ravnotežu u osjećajima.

Vrijeme prikupljanja podataka: 19.6. Od 04:00 do 26.06. 04:00 (UTC)

Omjer Long / Short uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. To znači da ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kad je omjer ispod 1, to znači da više ljudi drži kratke hlače i obrnuto.


BTC osnova

Tromjesečna buduća premija (BTCUSD0925) prošli je petak iznosila oko 70 američkih dolara, a prije povlačenja u srijedu dosegla je čak 130 američkih dolara. Trenutno BTC osnova košta oko 80 dolara, što ukazuje na to da su neki trgovci i dalje optimistični prema srednjoročnoj cijeni.

Međutim, viša razina kontanga u tjednu može privući puno arbitražnih sredstava za otvaranje kratkih pozicija, što bi poteze prema gore moglo izazvati više.

Vrijeme prikupljanja podataka: 19.6. Od 04:00 do 26.06. 04:00 (UTC)

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečne cijene terminskih ugovora, cijenu spot indeksa, kao i osnovnu razliku između njih. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Bitcoin je pokazao nejasna kretanja cijena prije skupa početkom ovog tjedna, a to se odrazilo i na Otvoreni interes. OI je ostao uglavnom nepromijenjen prije skoka cijena i u utorak se brzo popeo s 5,8 milijuna ugovora (1 ugovor = 100 USD) na 6,7 ​​milijuna ugovora. Akumulacija je bila u skladu s kretanjem cijena, što ukazuje da su bikovi otvarali duge pozicije.

Međutim, nakon naglog pada u srijedu, OI se smanjio na 6,35 milijuna ugovora, ali je i dalje puno veći nego prošli tjedan. U međuvremenu, cijena se suočava s određenom nesigurnošću tijekom vikenda, pogotovo jer danas vrijedi više od milijardu dolara opcija.

Vrijeme prikupljanja podataka: 19.6. Od 04:00 do 26.06. 04:00 (UTC)

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoji 2000 dugih ugovora i 2000 kratkih ugovora, OI će biti 2000. Ako se opseg trgovine poveća i OI se smanji u kratkom vremenskom razdoblju, to može značiti da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i OI, to znači da je otvoreno puno novih pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe marže usko se sinkronizirao s cijenom tijekom tjedna – što sugerira da su sudionici spot tržišta trgovali kao odgovor na cjenovnu akciju – dostigavši ​​tjedan najviši u srijedu ujutro u Aziji, kada je cijena dosegla 9.800 dolara, a zatim brzo pala na trenutnu razinu od 1,4 jer je cijena pala.

Vrijeme prikupljanja podataka: 19.6. Od 04:00 do 26.06. 04:00 (UTC)

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji posuđuju USDT u odnosu na one koji posuđuju BTC u USDT vrijednosti u određenom vremenskom razdoblju.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima u procjeni raspoloženja na tržištu. Općenito, oni koji posuđuju USDT imaju za cilj kupnju BTC-a, a oni koji posudjuju BTC žele ga skratiti.

Kada je omjer pozajmljivanja marže visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid u trgovce

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Nakon gubitka podrške na 9.650 dolara, cijena Bitcoina i dalje pokazuje slabost. Trenutno cijena kreće ispod 60-dnevnog pomičnog prosjeka, što bi moglo poslužiti kao razina otpora za bilo koji potencijalni skok. S donje strane, 9000 USD ključna je podrška za gledanje.

RJ, Trgovac izvedenicama

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana vidimo da se svaki put kad se terminska delta približi nuli, tržište nađe u situaciji preprodavanja i odskoči natrag. To se može vrlo logično objasniti, jer fjučersi predstavljaju sentiment i zaostajanje na tržištu ili padovi kontanga pokazuju strah, dok rastući kontago pokazuje prekomjerno samopouzdanje ili čak euforiju.

Slijedeći pravilo investiranja-101, tržišta dosežu vrhunac euforičnog raspoloženja, a okupljaju se strahom. Kad se BTC ovog tjedna povećao na 9.800 američkih dolara, futures kontango porastao je na novi maksimum od 138 baznih bodova, što je bilo najviše od 10.000 američkih dolara (168 bodova). To je već bio jasan signal da su čežnje previše željne i da će potisak vjerojatno izblijedjeti.

Od tada se kontago vratio na raspon od 40 točaka prije nego što se oporavio na oko 80 bodova, što je još uvijek relativno zdravo, ali moglo bi se ponovno smanjiti ili čak kratkotrajno krenuti u nazadovanje – to bi bio dobar pokazatelj straha u tržište i mogući skok koji će uslijediti.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj materijal ne smije se uzimati kao osnova za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map