Bitcoin se bori s medvjeđim osjećajima, žustre nade u alternativnoj sezoni: Tjedno gledanje tržišta

Prošli tjedan vidio Bitcoin (BTC) padaju s oko 10.000 USD na 8.700 USD, što je pad pokrenuto od strane a UTXO od veljače 2009. (prije više od 11 godina) provodi se na lancu. Nakon dva neuspješna pokušaja povrata 9.200 američkih dolara tijekom vikenda, BTC trenutno trguje oko 8.800 američkih dolara po Indeks cijena OKEx BTC.

Cjenovna akcija Bitcoina rezultirala je gubitkom od 9,92 posto tijekom tjedna i stvorila je medvjeđi zahvatajući uzorak na tjednom grafikonu, što znači da su prodavači prestigli kupce. Dok Ethereum (ETH), Bitcoin SV (BSV) i Litecoin (LTC) zabilježili su znatno manje gubitke s -2,77 posto, -2,85 posto i -3,4 posto, Bitcoin Cash (BCH) objavio je tjedni povrat od -6,83 posto.

tjedni kripto povratakTjedni povratak glavnih kriptovaluta 11. svibnja – 5. svibnja. Izvor: TradingView

Alternativna sezona možda nije pred vratima

Budući da je Ethereum pokazao svoj bikovski zamah naspram Bitcoina, okupili su se i mali altcoini s povijesno jakim vezama s Ethereumom. Prema podacima iz MVIS, indeks male kapitalizacije nadmašio je sve ostale indekse u svibnju, zabilježivši do sada 12,29 posto povrata.

Štoviše, s indeksom dominacije BTC-a na tržištu koji je nakon prepolovljenja pao sa 67 na 65 posto, prema CoinGecko, i OmiseGo (OMG) pumpanje sredinom tjedna pojavila se nada u alt sezonu. Međutim, OMG, koji je naglo porastao zbog svog lansiranje na Coinbase Pro, opao je za gotovo 30 posto između najviših razina srednjeg tjedna i današnjeg trgovanja. Krećući se prema naprijed, ako se Bitcoin ne može vratiti i ostati iznad 9.000 američkih dolara, bit će vrlo izazovno da altcoini slijede održivi uzlazni trend.

MVIS indeksBTC u odnosu na tjedni povratak indeksa malih / srednjih / velikih ograničenja (podaci na dan 25. svibnja). Izvor: MVIS

Aktivnost bitcoina na lancu opala je prošlog tjedna

Od 2 sata ujutro, 25. svibnja, hashrate mreže Bitcoin iznosio je oko 91,18 EH / s, što je 14,05 EH / s niže od prošlotjedne prosječne razine po Oklink podaci. Osim smanjenja prihoda koji je rezultat prepolovivši se, zaustavljanje velikih rudarskih strojeva zbog sezone poplava u jugozapadnoj regiji Kine može se pripisati ovom padu hashrate-a.

U međuvremenu, ukupan broj aktivnih adresa na mreži između 18. svibnja i 24. svibnja također je manji za 1,84 posto u odnosu na prošli tjedan, dok je ukupan broj transakcija pao za 10,39 posto u istom razdoblju.

Najniži dugi / kratki omjer u svibnju

Bitcoin je pokazivao znakove slabosti tijekom posljednjeg tjedna i prevladali su medvjeđi osjećaji, kao što smo primijetili u našem Futures petak segment. Gledati u OKEx podaci o trgovanju, omjer Long / Short prvi put ovog mjeseca trči ispod 0,85, potvrđujući medvjeđi scenarij.

Otvoreni kamati (OI), međutim, porasli su u nedjelju popodne, skočivši sa 550 milijuna ugovora na više od 620 milijuna. Štoviše, premija Quarterly Future ponovno se nalazi na negativnom teritoriju, što ukazuje na to da sudionici na tržištu više nisu optimistični u pogledu srednjoročnih kretanja cijena. Negativna premija povećala se za više od – 30 USD u vrijeme pisanja ovog članka.

BTC dugi / kratki omjerBTC dugi / kratki omjer. Izvor: OKEx

Omjer Long / Short prikazuje omjer ukupnog broja korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram otvaranja kratkih pozicija. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena. Duga / kratka strana korisnika određena je njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, mora se otvoriti i kratka pozicija kako bi se uravnotežila. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC je možda izgubio uzlazni kanal

Dok su pokazatelji podataka o terminskoj trgovini pokazali medvjedast znak, BTC-ova cijena odražavala je negativni osjećaj padajući ispod kanala u porastu prikazanog na donjem grafikonu. Ovo je ujedno i prvi put da je BTC pao ispod 30-dnevnog pomičnog prosjeka, koji je ostao važna potpora od 2. travnja.

Ako se BTC ne može kratkoročno oporaviti iznad područja od 8.900 do 9.000 dolara, mogli bismo vidjeti još jedan pomak prema dolje kako bismo testirali podršku od 8.550 dolara. U međuvremenu, OKEx BTC Mjesečna budućnost istječe 29. svibnja i možda ćemo vidjeti povećanu volatilnost koja se kreće prema isteku.

BTC / USD cijenaOKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0626) 1D grafikon. Izvor: OKEx

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj materijal ne smije se uzimati kao osnova za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner