Bitcoin se odvaja od dionica i bori se za 13 tisuća dolara uz institucionalnu potporu

Market Watch Weekly pregled je kripto tržišta i razvoja svakog tjedna.

Bitcoin (BTC) okupio se od prošlog ponedjeljka, probijajući se kroz nivo otpora od 12.000 i 13.000 dolara i u nedjelju dostižući čak 13.315 dolara, prema OKEx BTC spot cijeni. Vodeća digitalna valuta zabilježila je dobit od preko 13,50% za ovaj tjedan jer je ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta porasla malo iznad 400 milijardi dolara.

Izvedba bitcoina, u skladu s povijesnim trendovima, također je imala koristi od glavnih altcoina. Litecoin (LTC) bio je najbolji izvođač, osvojivši prošli tjedan 24,63%, dok su Bitcoin SV (BSV) i Bitcoin Cash (BCH) također porasli za 15,40%, odnosno 9,72%.

Vrijedno je spomenuti da je i Chainlink (LINK) nastavio svoj bikovski zamah, dosegavši ​​blizu 10 dolara i brzo se oporavivši tako da je za tjedan dana dobio 12,55%.

Tjedni povrati glavnih kriptovaluta, 10 / 19-10 / 25. Izvor: TradingView

Korelacija između Bitcoina, dionica i zlata u fokusu je tržišta od globalnog pada cijene imovine u ožujku. Sudionici na tržištu također su nagađali o robusnosti Bitcoina kao zalihe vrijednosti i sigurne imovine. Zanimljivo je, međutim, da je prošlotjedni val BTC-a imao malo veze s tradicionalnim financijskim tržištima.

Prema blockchain analitičkoj platformi Santimentovi podaci, Bitcoinova 30-dnevna važna korelacija sa S&P 500 se vratio na 0 prvi put od svibnja. Ova je korelacija dosegla najvišu razinu od 0,80 u kolovozu ove godine.

U međuvremenu, trgovci se i dalje usredotočuju na to može li Bitcoin u četvrtom tromjesečju oblikovati neovisniji trend i hoće li se cijena kratkoročno pomaknuti s granice od 13 000 USD.

Čitatelji zainteresirani za dublju tehničku analizu BTC-a i Etera (ETH) mogu prijeći na nedavno objavljeni članak Crypto Market Daily.

BTC protiv S&P 500 Indeks 30-dnevna korelacija. Izvor: Santiment

CME je objavio najnovije (od 20. listopada) bitcoin fjučerse podaci o položaju 24. listopada. Tržište se pomaknulo više, s jedva značajnim povlačenjem tijekom ovog izvještajnog razdoblja – a otvoreni interes povećao se s 9.353 na 10.896, što ukazuje da je bikovski zamah pokretač trgovaca.

Prema izvješću, duge pozicije na računima upravitelja imovinom porasle su sa 702 na 874, dosegnuvši najvišu razinu. Također su bila dva uzastopna tjedna nula kratkih pozicija na računima upravitelja imovine, što pokazuje snažan bikovski osjećaj.

U međuvremenu, polužni fondovi držali su najviše duge i kratke pozicije zajedno u dva mjeseca. To dokazuje da sredstva s polugom u potpunosti sudjeluju na tržištu Bitcoina kroz različite strategije.

Podaci o CME bitcoin fjučersima – Broj sredstava s polugom, čežnja u odnosu na kratke hlače. Izvor: Quandl

Najveći dnevni rast prošlog tjedna dogodio se u srijedu, kada je PayPal najavio podršku Bitcoin-u i ostalim kriptovalutama. Ovaj razvoj događaja, zajedno s pozitivnim vijestima iz tvrtki poput Squarea, ukazuje na sve veću privlačnost Bitcoina za institucionalna ulaganja.

Primjetno je da je otvoreni interes za CME-ove bitcoin terminske pogodbe sada drugi po veličini, nakon OKEx-a, što dodatno potvrđuje rast institucionalnog interesa.

Otvorite kamate s razmjenom BTC (milijarde dolara). Izvor: Koso

Sektor DeFi i dalje izgleda slabo, premda je Curve (CRV) tijekom tjedna opao za 21,80%, dok su yearn.finance (YFI) i DFI.money (YFII) opali za 3,96%, odnosno 9,55%..

Tjedni povratak glavnih DeFi žetona, 10 / 19-10 / 25. Izvor: TradingView.

Jedini zapaženi izvođač u svemiru bio je Filecoin (FIL). Prošlog tjedna u jednom trenutku FIL je trgovao oko 20 dolara, ali se brzo skočio na gotovo 40 dolara. Ovo brzo kretanje cijena rezultat je kratkog pritiska. Kada su stope financiranja u vječnim zamjenama krajnje negativne, trgovci su prisiljeni napustiti svoje kratke pozicije, što pokreće kratko stiskanje. Prema OKEx-ovoj stalnoj zamjeni FIL, trenutna stopa financiranja i predviđena stopa još uvijek su nevjerojatnih -2% svakih osam sati. Stoga su troškovi održavanja kratkih pozicija vrlo visoki.

Prema DeBank, decentralizirana burza Uniswap (UNI) od jutros je zadržala ukupnu vrijednost zaključanu od 3 milijarde dolara, ispred Makerove (MKR) 2 milijarde dolara. S druge strane, TVL svih protokola DeFi danas je pao zbog dobivanja protokola uzgoja žetve (FARM) hakiran od strane napadača s flash pozajmicom, koji je utrošio 24 milijuna dolara. To je također dovelo do pada TVL-a Curve za 25%, dok je omotani BTC (WBTC) skočio na treće mjesto, s TVL-om od 1,4 milijarde dolara.

Ukupna vrijednost zaključana u DeFi protokolima – 10/26. Izvor: DeBank

Gledajući naprijed ovaj tjedan

Predstojeći predsjednički izbori u Sjedinjenim Državama sljedeći su veliki događaj na pomolu za sudionike na tržištu. U međuvremenu, u kripto-u sve su oči usmjerene na Bitcoin i na to može li vodeća digitalna valuta pronaći uporište iznad 13 000 USD, što možda otvara put za altcoin skup.

Niste trgovac OKExom? Naučite kako započeti trgovanje!

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner