Bitcoin se suočava s tvrdim otporom odmah nakon probijanja područja konsolidacije na 7.500 dolara: kripto tržište dnevno

Petak, 24. travnja: većina vrhunskih kriptovaluta bilježi solidne dobitke u posljednja 24 sata.

Bitcoin (BTC) je porastao za 6 posto, nakon što je probio otpor od 7.200 dolara, dosegnuvši oko 7.500 dolara prema vremenu tiska.

Ethereum (ETH) je porastao za nešto više od 3 posto na dan, trgujući na 188 dolara, ispod ključne razine otpora od 195 dolara.

Rippleov XRP trguje oko 0,195 dolara, što je gotovo 4 posto više tijekom posljednja 24 sata.

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Bitkoin 1-satni grafikon pokazuje da se tijekom jučer probijanja cijena zatvorila s relativno dugom gornjom sjenom. To je signal velikog pritiska prodaje oko područja između 7650 i 7800 američkih dolara.

U sljedećih nekoliko sati, trend je dokazao da bikovima trenutno treba vremena za odmor i upijanje više brojača nakon razbijanja. Grafikon obujma trgovanja BTC-a također pokazuje da se razina bikovskih fondova značajno smanjila nakon brzog rasta tijekom probijanja.

Trenutno bi ulagači trebali napomenuti da je opasno ući u dugu poziciju jer još uvijek postoji šansa da će se cijena vratiti na prethodno područje prije nego što potvrde da je proboj racionalan. Ovaj vikend može biti dobro razdoblje da to potvrdite – imajte na umu, čak i ako se cijena stabilizira na 7450 američkih dolara, dodatni skok teško će probiti područje otpora između 7.700 i 7.850 američkih dolara. Kratkoročno, trend se može konsolidirati oko 7.500 i 7.850 američkih dolara.

BTC se treba stabilizirati na 7.500 američkih dolara da bi se dalje oporavio

1D grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

BTC se postupno sužavao do presjeka MA (30) i MA (60) na dnevnoj razini, i konačno otvorio trend rasta. Trend se probio kroz vrh područja konsolidacije oko 7.470 dolara, a zatim se nastavio oporavljati na 7.800 dolara. Cijena se brzo spustila na iznad 7.500 američkih dolara i privremeno ušla u konsolidaciju.

Analitičari OKExa vjeruju da je razbijanje ravnoteže između bikova i medvjeda nakon razdoblja konsolidacije faza koju tržište mora doživjeti u ciklusu. Kako se nedavni najviši skokovi BTC-a i padovi povlačenja i dalje približavaju, proboj se može dogoditi u bilo kojem trenutku. Zajedno s faktorom skorog prepolovljenja Bitcoina, vjerojatnost proboja prema gore prirodno je velika.

Međutim, treba napomenuti da je nedaleko od područja konsolidacije gornji rub područja intenzivne trgovine na dnu prošle godine, koji iznosi između 7.700 i 7.850 američkih dolara. Snaga otpora u ovom području može se vidjeti na dnevnoj ili čak tjednoj razini. Ako se trend može stabilizirati na 7.500 američkih dolara, može se očekivati ​​daljnji oporavak tržišta.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 7.700 USD
 • Srednjoročni otpor: 7.850 USD
 • Kratkoročna podrška: 7450 USD
 • Srednjoročna podrška: 7.250 USD

195 dolara je ključna razina za ETH

1H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: OKEx.com

ETH je također blokiran prilikom testiranja prema gore razine otpora od 195 dolara. Razlog zašto je ova točka ključna je taj što se pad cijena u ožujku temeljio na toj cijeni kao početnoj točki. Također tvori gornji rub područja konsolidacije prije vrhunca u veljači.

Stoga je smisleno može li ETH razbiti ovu točku. Općenito, tržište može uvesti jednostranu pumpu. Međutim, ako i dalje bude pod pritiskom oko 195 USD, trend će se možda nastaviti povlačiti i napraviti iskorak kasnije.


Ulagači bi trebali biti svjesni da ako ETH može probiti 200 dolara, možemo očekivati ​​daljnju pumpu. Prije nego što pad povuče ispod 175 dolara, bikovski uzorak kanala neće biti slomljen.

Razina glasnoće po satu očito se povećavala tijekom ovog razbijanja, možda je signal za ponovni skok ako može zadržati ili premašiti trenutnu razinu.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 195 USD
 • Srednjoročni otpor: 200 USD
 • Kratkoročna podrška: 185 USD
 • Srednjoročna podrška: 175 USD

XRP vidi slabiji proboj

Podaci o 1D XRP / USD za trajnu zamjenu. Izvor: OKEx.com

Proboj XRP-a jučer je bio znatno slabiji, jer nije uspio ni testirati vrh trenutnog područja konsolidacije. Velika je vjerojatnost da će se i dalje oslanjati na cjelokupni oporavak tržišta i lagano rasti, a otpor od 0,2 dolara može biti presudna točka proboja.

Činjenica da je trenutni vrh područja konsolidacije gotovo na istoj razini kao i dno područja u 2019. godini dijeli uzorak XRP-a od druga dva gornja novčića. Za XRP, lomljenje otpora oko 0,2 dolara znači da možemo očekivati ​​daljnji skok. Međutim, razine glasnoće trenutno neće moći podržati veliko probijanje. Investitori bolje pričekajte pumpu drugih glavnih kovanica, a zatim uđite.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,2000 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,2170 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1940 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,1895 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map