Bitcoin tržište fjučersa nije daleko od pregrijanosti jer cijena testira 9.600 USD: Futures petak

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Bitcoin (BTC) cijena oblikovala je obrazac dvostrukog dna tijekom posljednjih sedam dana, povišivši više od 10 posto sa tjednog minimuma od 8.590 američkih dolara da bi se u vrijeme tiska trgovalo oko 9.600 američkih dolara, prema OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626).

The bijeg dogodilo se u srijedu ujutro po UTC, jer je BTC probio izrez dvostrukog dna oko 9.000 američkih dolara prije nego što je malo krenuo postrance i ponovno krenuo gore četvrtak. Gledati u OKEx podaci o trgovanju, možemo vidjeti da se BTC dugi / kratki omjer oporavio s 0,85 na iznad 1,0 nakon okupljanja u srijedu i da se BTC osnova vratila na pozitivno područje. Budući da je danas dan isteka svibanjskih terminskih termina, ovog se vikenda očekuje povećana volatilnost.

Kvartalni fjučersi OKEx BTC (BTCUSD0626) 1D grafikon. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka OKEx trgovanja

Posjetiti Stranica podataka o trgovanju OKEx istražiti više pokazatelja.

BTC dugi / kratki omjer

Tijekom proteklog tjedna, BTC dugi / kratki omjer bio je ispod 1,0 prva tri dana prije nego što je počeo rasti. Od srijede je omjer ostao iznad 1,0, što je u skladu s kretanjem cijena. Trenutno je omjer oko 1,1, što ukazuje da se mnogi trgovci na malo još uvijek drže za svoje kratke hlače, unatoč tome što je cijena u posljednja dva dana porasla za 1000 dolara.

Vrijeme prikupljanja podataka: 5/22 0:00 do 5/29 6:00 am (UTC)

Omjer Long / Short prikazuje omjer ukupnog broja korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram otvaranja kratkih pozicija. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena. Duga / kratka strana korisnika određena je njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, mora se otvoriti i kratka pozicija kako bi se uravnotežila. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

The OKEx BTC Tromjesečna budućnost premija je porasla na iznad 60 dolara nakon skupa u četvrtak, sugerirajući optimizam na tržištima. To označava još jedan pad tržišnog raspoloženja jer je premija sredinom tjedna sjedila na negativnom teritoriju.

Struja kontango nije previše uvjerljiv i vrlo pozorno prati cijenu Bitcoina. Posljednja visoka premija bila je sredinom svibnja kada je premija od 150 dolara odgovarala cijeni Bitcoina od oko 10.000 američkih dolara.

Vrijeme prikupljanja podataka: 5/22 0:00 do 5/29 6:00 am (UTC)


Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa, kao i osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvoreni interes (OI) naglo je porastao u nedjelju navečer, kada se cijena pomaknula prema dolje. Istodobno, vidjeli smo dobru količinu aktivne kupnje, što je moglo odražavati bikove koji na tržište ulaze po atraktivnim cijenama.

Nakon što je u nedjelju dosegao vrhunac sa 6,28 milijuna ugovora (1 ugovor = 100 USD), OI je pao na trenutnih 5,57 milijuna. Bikovi su opuštali svoje položaje tijekom dvodnevnog skupa, koji je bio popraćen likvidacijama za medvjede.

Treba napomenuti da OI nije pokupio puno od najnižih sredina ožujka od 3,64 milijuna, iako je cijena porasla za oko 170 posto.

Vrijeme prikupljanja podataka: 5/22 0:00 do 5/29 6:00 am (UTC)

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe marže uglavnom je bio niži do četvrtka, padajući s oko 2,1 na najnižih u srijedu od 0,85. Omjer je naglo skočio nakon što je Bitcoin prešao 9.200 dolara, i trenutno iznosi oko 2,0. To ukazuje na to da je rally u četvrtak pokrenuo puno stop-gubitaka na spot tržištu marži.

Vrijeme prikupljanja podataka: 5/22 0:00 do 5/29 6:00 am (UTC)

Omjer posudbe marže su podaci o trgovanju na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji posuđuju USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer pozajmljivanja marže visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid trgovcas

Michaël van de Poppe, Trgovac s punim radnim vremenom

Istek terminskih poslova obično daje kratkotrajnu nestabilnost (ili je to davao u prošlosti, a znamo to i iz nedavnog naftnog kolapsa), ali sveukupno više ne utječe toliko na kretanje cijena.

Općenito, konsenzus je da tržište još uvijek napreduje od svog velikog pada od 12. ožujka i nastavlja to činiti. Takav trend obilježavaju stalno veća dna, u kojima nedavni preokret s 8.650 dolara pokazuje još jedno veće dno.

Najvjerojatnije bi to bio tap iznad otpora na 10.300 dolara da vidimo gdje možemo krenuti od tamo.

Robbie, analitičar tržišta OKEx

U srijedu i četvrtak ujutro vidjeli smo likvidaciju po satu veću od 10 milijuna američkih dolara, a kratki pritisak stisnuo je cijenu iznad 9.600 američkih dolara. Međutim, ovo je snažna razina otpora i BTC će morati pronaći kontinuiranu potporu između 8.450 i 9.600 dolara prije nego što u bliskoj budućnosti može pokušati još jedan korak do 9.850 dolara.

Činjenica da je većina terminskih pokazatelja neutralna znači da postoji prostor za kretanje prema gore prije nego što se uvjeti pregriju. Povratak pristojne premije također je kratkoročno bikovit.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map