Bitcoin vidi usporeni tjedan i djelovanje slabe cijene usred maloprodajnog opreza jer trgovci na malo ostaju oprezni, a kitovi nestaju – Futures Friday

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Cijena bitcoina (BTC) održava se u slabem obrascu konsolidacije od prošlog petka. Iako je bilo fluktuacija, poput pada na 8.800 američkih dolara u subotu, nakon čega je uslijedio brzi oporavak, srednjoročni prag od 9.400 američkih dolara ostao je netaknut. Ova slaba akcija cijena rezultirala je ponovnim povlačenjem testiranja podrške od 9.000 USD, nakon čega je cijena na trenutnoj razini od 9.150 USD, prema tržištu OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925).

Gledajući podatke o trgovanju OKEx-om, možemo vidjeti da BTC omjer duga / kratka nije porastao tijekom tjedna. Međutim, omjer marže posudbe dao je naslutiti trgovcima na malo koji u srijedu progone skok cijene, neposredno prije pada cijena u četvrtak.

Trenutno otvoreni interes ostaje na normalnoj razini s BTC osnovom od 60 USD, što ukazuje da je tržište još uvijek u fazi konsolidacije. Čini se da za sada kitovi nedostaju u akciji.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0626) 4-satni grafikon. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka OKEx trgovanja

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC dugi / kratki omjer

Omjer dugo / kratko nije se puno kretao tijekom posljednjih sedam dana, krećući se oko 1,0. Na pretežno bikovom tržištu, ovaj trend sugerira kratkotrajni medvjeđi osjećaj trgovaca na malo.

Međutim, u povlačenju u četvrtak taj je omjer iznosio čak 0,85. Kao što smo već spomenuli, dugi / kratki omjer blizu 0,8 može ukazivati ​​na to da su mali ulagači previše medvjedi i da će se tržište vjerojatno vratiti.

Omjer trenutno iznosi 0,9, što predstavlja trenutno medvjeđe perspektive.

Vrijeme prikupljanja podataka: 26. 6. 6:00 do 7.3. 6:00 (UTC)

Omjer Long / Short uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije u odnosu na one koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Zbog niske volatilnosti tijekom tjedna, promjena BTC osnove nije bila značajna, ali je ostala pozitivna. U subotnjem povlačenju premija za OKEx BTC Quarterly Future pala je ispod 20 dolara, ali se brzo odbila na 60 dolara i ostala je u tom rasponu.

Sveukupni sentiment na tržištu nije bio previše optimističan, ali premija od 60 dolara pokazuje da sudionici još uvijek očekuju rast cijene do kraja trećeg tromjesečja.

Vrijeme prikupljanja podataka: 26. 6. 6:00 do 7.3. 6:00 (UTC)

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa, kao i osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Prethodno smo primijetili nagli pad otvorenih kamata prošlog petka. Od tada, OI trči postrani, porast u četvrtak odvodeći ga na tjedno najviše 567 milijuna ugovora (1 ugovor = 100 USD), ali ukupna brojka ostaje neutralna bez ikakvih znakova kitove aktivnosti ili velikih nakupljanja.

Vrijeme prikupljanja podataka: 26. 6. 6:00 do 7.3. 6:00 (UTC)

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoji 2.000 dugih ugovora i 2.000 kratkih ugovora, otvoreni kamata bit će 2.000. Ako se opseg trgovine poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe s maržom i dalje je pokazatelj zaostajanja i zabilježio je u četvrtak, neposredno prije pada cijene, 2,78 – najvišu vrijednost u tjednu. Od tada se omjer vratio na 2,17, što je normalno područje.

Vrijeme prikupljanja podataka: 26. 6. 6:00 do 7.3. 6:00 (UTC)

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji posuđuju USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja..

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer pozajmljivanja marže visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid u trgovce

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Bio je to još jedan spor tjedan u kojem se Bitcoin konsolidirao između 8.800 i 9.400 dolara. Sve dok se prag od 9.400 USD ne probije, cijena će vjerojatno ostati potisnuta.

Budući da se OI oporavlja vrlo sporo, možda ćemo nastaviti viđati cijene u uskom rasponu. Međutim, trenutni nizak omjer dugo / kratko ukazuje na to da trgovci na malo nisu kratkoročno optimistični, a to bi mogao biti znak da će cijena možda nastaviti testirati potporu od 8.800 USD.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj materijal ne smije se uzimati kao osnova za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner