Bitcoin vidi velik pad u poteškoćama u rudarstvu, ali rudari su i dalje živi: Tjedno pratite tržište

Rast cijene Bitcoina (BTC) usporio se ovaj tjedan nakon brzog oporavka prošlog tjedna. Na tradicionalnim tržištima S&P ruža 10,21 posto ovaj tjedan, najveći tjedni dobitak od ožujka 2009., kao Kongres Sjedinjenih Država glasao donijeti račun za poticaj od 2 bilijuna dolara – najveći u povijesti SAD-a. Potezom se želi ublažiti patnja gospodarstva uzrokovana učincima globalnog širenja koronavirusa (COVID-19).

Ovaj tjedan porasle su i futures na zlato 9,5 posto, njihova najveći tjedni dobitak od rujna 2008. Bitcoin je porastao gotovo 7 posto u istom razdoblju trgovanja, ali je pao nakon zatvaranja američke burze.

Bitcoin i američke dionice nastavljaju se razilaziti. 90-dnevni Pearson Koeficijent korelacije između BTC-a i S-a&P 500 je pao s vrha od 0,598 17. ožujka na 0,516 27. ožujka, prema Koinmetrija.

OKEx BTC / USDT vs S&P 500 terminskih termina po satu. Izvor: Tradingview

Dramatičan pad poteškoća u rudarstvu

Zbog pada cijene Bitcoina od kraja veljače, mreža kriptovaluta pretrpjela je dramatične promjene u poteškoćama rudarenja 26. ožujka. Teškoće u rudarstvu su pale 15,95 posto do 13,91T, prema Oklink.com

Ovo je peti put u povijesti Bitcoina da je mreža smanjila poteškoće za više od 10 posto, i to je najveći pad u apsolutna snaga raspršivanja prema Glassnodeu.

Prema podacima iz rudarskog bazena NovaBlock, Bitcoin-a najveći pad poteškoće u postocima dogodio se 31. listopada 2011., kada je pao s 1,47 milijuna na 1,20 milijuna, što je pad od 18 posto. Pad poteškoća ukazuje na to da se manje rudara natječe za novokovani bitcoin, jer je to postalo manje isplativo.

Prema Oklinkovom BTC prepolovljenju stranica s odbrojavanjem, očekuje se da će se prepolovljenje bitcoina dogoditi oko 12. svibnja. Nagrada za Bitcoin blok smanjit će se s 12,5 kovanica po bloku na 6,25 nakon prepolovljenja. Korisnici mogu gledati odbrojavanje uživo na stranici.

Bitcoin poteškoća u odnosu na cijenu. Izvor: Glassnode

Rudari bitcoina ne odustaju

Prema Podaci tokenanalitičara koji je na Twitteru citirao suosnivač i izvršni direktor Jai Prasad, salda rudara se ne smanjuju, unatoč padu cijene zbog COVID-19. Vrhunski rudari i bazeni posluju kao i obično. No, prosječna prodajna cijena rudarskih platformi pala je za 30-50 posto u usporedbi s cijenom prije Kineskog proljetnog festivala sredinom veljače, navodi intervju rudara by Odaily.

Izvršni direktor Bitmaina Wu Jihan rekao je u intervju ovog tjedna da je relativno optimističan u vezi s cijenom Bitcoina u 2020. Zbog oporavka gospodarske aktivnosti i politika kvantitativnog ublažavanja vlada, vjeruje da bi se cijena financijske imovine trebala oporaviti.

Štoviše, krenula je nova vrsta Bitmain rudarske opreme – Antminer S19 na prodaju prošlog tjedna, rasprodaja u roku od 24 sata. Računalna snaga S19 dosegla je 110T, što je trenutno najnaprednija rudarska oprema, znatno ispred konkurenata.

 Agregirani saldo rudara. Izvor: Tokenanalyst

Bikova linija trenda je nevaljana

Cijena bitcoina pala je u petak ispod 6.400 američkih dolara, što je presudna razina za kratkoročni i srednjoročni vremenski okvir, prema timu za analizu tržišta OKEx 27. ožujka. Cijena je prekinula bikovski trend u satnom grafikonu. Vodeća kriptovaluta trguje oko 6.200 dolara u vrijeme tiska.

Cijena OKEX BTC / USDT. Izvor: OKEx

Dugi / kratki omjer BTC – koji pokazuje omjer korisnika s neto dugim i kratkim pozicijama u određenom vremenskom razdoblju – trenutno se kreće na 0,96 nakon pada na samo 0,67 u subotu, 28. ožujka. Broj korisnika s kratkim pozicijama je još uvijek nešto viša od duge.

BTC dugi / kratki omjer 3 / 22-3 / 30. Izvor: OKEx Podaci o trgovini derivatima

Novi ugovor o Bitcoin terminskom kvartalu (BTCUSD0626) pokrenut je u petak popodne, po hongkonškom vremenu. Grafikon u nastavku prikazuje negativnu premiju od 44 USD između kvartalnih budućih i spot cijena u vrijeme tiska, što pokazuje da većina sudionika na tržištu očekuje da će se spot cijena kretati prema dolje prema naprijed.

BTC Kvartalna buduća osnova 3 / 22-3 / 30. Izvor: OKEx Podaci o trgovanju derivatima

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner