Bitcoinov bikovski trokut uspješno se formira, trgovci mogu očekivati ​​veći povrat ako cijena padne 6.800 USD: Crypto Market Daily

Tržišta kriptovaluta danas, 20. ožujka, bilježe veliki oporavak, a većina vrhunskih kovanica dnevno dobiva preko 20 posto.

Vrhunska kriptovaluta Bitcoin (BTC) uspjela je probiti granicu od 6.000 američkih dolara jučer, 19. ožujka. Novčić je tada provalio u 6.500- 6.800 američkih dolara, gdje se čvrsto nalazi u vrijeme tiska, što je gotovo 24 posto više na dan.

Drugi najveći novac, Ether (ETH), porastao je za 23 posto u posljednja 24 sata, krećući se prema granici od 150 dolara.

Rippleov XRP zabilježio je nešto slabiji rast tijekom dana, za oko 16 posto, na 0,172 dolara.

Bitcoin se probija kroz gornji rub bikovskog trokuta

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Souce: OKEx.com

Nakon probijanja bikovskog trokuta, cijena Bitcoina podržana je gornjim rubom trokuta. Kao što je jučer predvideo OKEx-ov tim za analizu tržišta, ovaj potez može biti faktor koji će suditi o početku oporavka. Kada je prodor popraćen povećanim količinama kupnje, to može biti još jedan faktor koji osigurava istinitost probijanja.

Kao što danas vidimo, trend se jutros samo konsolidirao na kratko, zatim je količina porasla na srednju razinu i cijena je izravno probila 6.500 američkih dolara. To znači da se povjerenje na tržištu zagrijava i optimistični sentimenti ponovno oživljavaju.

Međutim, područje između 6.500 i 6.800 američkih dolara i dalje je područje tvrdog otpora jer je nekada bilo dno na kraju 2019. Probijanje 6.800 američkih dolara može omogućiti testiranje 7000 američkih dolara ili bi investitori trebali pričekati povlačenje i ući.

Ako je bikovski potisak snažan, to povlačenje može biti podržano sa 6.500 dolara ili će pasti na 6000 dolara da bi se pronašla podrška.

Kao što je vidljivo na Bitcoinovom jednodnevnom grafikonu gore, pokretna ruta doseže značajnu točku. Samo gledajući grafikon, vidimo da se bikovi i medvjedi žestoko natječu oko 6.800 dolara.

Ako se cijena ovog vikenda može snažno probiti kroz 6800 američkih dolara, moguće je vratiti se na 7000 američkih dolara, kao što je prikazano gore u 1. uvjetu, a 4000 do 5000 američkih dolara bit će dno prethodne damping faze.

Inače, današnji skok možda je samo zamka za velike kitove kako bi privukli bikove. Nakon što ostvare dovoljnu zaradu, mogao bi se dogoditi još jedan ogroman prodajni događaj, kao što je prikazano na grafikonu iznad u stanju 2. Tada dnevni trend može oblikovati dvostruko dno, a zatim se odbiti.

Dnevni volumen kupovine trenutno nije dovoljan da se pogura, pa bi se ulagači trebali usredotočiti na promjenu tržišta noću. Rizik od pada cijena povećat će se ako količina ostane na ovoj relativno normalnoj razini. MACD linije gotovo čine zlatni križ, mogućnost pumpe je velika.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 6.800 USD
 • Srednjoročni otpor: 7050 USD
 • Kratkoročna podrška: 6.500 USD
 • Srednjoročna podrška: 6000 USD

ETH vidi čak i bikovski osjećaj nego BTC

1H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: OKEx.com


U usporedbi s BTC-om, bikova snaga ETH-a još je jača. Nakon probijanja gornjeg ruba, cijena je izravno dotaknula 140 dolara, a zatim je došla do kratke konsolidacije, gdje je dno podržalo 134 dolara.

Prije nekoliko sati trend je jednom slomio 145 dolara, a sada ga potiskuje 155 dolara – budući da je ova pozicija nekada bila snažna podrška u siječnju, sada će se promijeniti u tvrd otpor.

Investitori bi tijekom vikenda trebali primijetiti nekoliko važnih pozicija kako bi procijenili može li se ova pumpa nastaviti. Prva pozicija podrške je oko 145 dolara: ako se trend ovdje može oporaviti, to znači da je bikovski osjećaj jači.

Potez će biti slabiji ako cijenu podržava druga pozicija, koja iznosi oko 134 dolara. U kombinaciji s uvjetima promjene glasnoće, nije teško prosuditi budućnost.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 125 USD
 • Srednjoročni otpor: 134 dolara
 • Kratkoročna podrška: 120 USD
 • Srednjoročna podrška: 116 USD

XRP vidi slabiji skok, otpor je jak

1H XRP / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Raspon odskoka XRP-a relativno je slabiji od ostalih altcoina, jer je povlačenje nakon probijanja gornjeg ruba skoro palo ispod njega. Zbog zagrijavanja općih tržišnih osjećaja, cijena se stabilizirala i porasla na 0,1750 američkih dolara. Bit će teško slomiti ovaj snažni otpor u kratkom roku.

Investitori bi trebali primijetiti da ako trend padne ispod 0,1650 USD u povlačenju, to znači da oporavak možda neće imati dovoljno energije za pumpanje više. Međutim, sve dok gornji rub trokuta i dalje može biti učinkovit, cijena ima malu mogućnost daljnjeg bacanja.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,1750 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,1980 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1650 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,1600 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map