Bithova 1H dna raste na 5 tisuća američkih dolara Uvođenje promjene: kripto tržište svakodnevno

Tržišta kriptovaluta danas, 19. ožujka, bilježe umjereni skok. Svih deset najboljih kovanica u posljednja su 24 sata stekle vrijednost veću od 5 posto.

Bitcoin (BTC) nastavlja se konsolidirati, krećući se prema 5.500 američkih dolara u vrijeme tiska – što je gotovo 7 posto više na dan.

Ether (ETH) vratio je razinu od 120 dolara jer su količine trgovanja postale ključne za održivi proboj. ETH je također porastao za oko 7 posto u posljednja 24 sata.

Rippleov XRP zabilježio je rast od oko 4 posto na dan, trgujući oko 0,1489 američkih dolara u vrijeme tiska.

Bitcoin ostaje u bikovskom obrascu kako se fluktuacija sužava

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Souce: OKEx.com

S postupnim sužavanjem raspona fluktuacije BTC-a, niža točka raspona također se pomaknula prema gore. Jučer, 18. ožujka, cijena Bitcoina pala je na oko 5000 USD, a zatim se stabilizirala i nastavila ne probijati niže, što ukazuje na jači bikovski signal.

Tim za analizu tržišta OKEx vjeruje da će, kako kratkoročni pomični prosjeci ulaze u fazu vezivanja, fluktuacije također biti mirne. Međutim, ovo će se stabilno stanje vjerojatno prekinuti kad se pomični prosjeci postupno poravnaju i trend približi dugoročnom pomičnom prosjeku (MA180).

MA180 trenutno djeluje kao otpor pritisku na cijenu. Ako se može slomiti, trend će možda nastaviti testirati razinu otpora od 6.000 USD. Inače, ako cijena padne ispod kratkoročnog pomičnog prosjeka, veća je vjerojatnost da će ponovno oslabiti.

Ulagači moraju biti svjesni da sve dok donji rub trokuta nije slomljen, bikovski obrazac nije oštećen.

Obratite pažnju na snagu otpora u blizini 5.500 USD za kratkoročni period. Kako se ova točka usko podudara s mjestom MA180, probijanje kroz nju može postati signal snage.

Gornji jednodnevni grafikon Bitcoina pokazuje da su se različita razdoblja pokretnih prosjeka već pomaknula prema dolje. Na ovom tržištu, nakon pada daleko ispod kratkoročnih pokretnih prosjeka, trend cijena nastoji se ispraviti. To će dovesti do približavanja cijene kratkoročnom MA u procesu korekcije.

Iako je smjer pomičnog prosjeka u ovom trenutku prema dolje, također moramo obratiti pozornost na histerezu – ovisnost stanja trenutnog grafikona o njegovoj povijesti. Ulagači bi trebali obratiti pažnju i ostati strpljivi, jer će se trenutni trend završiti i pripremiti za preokret.

MACD također ukazuje na pristup formiranju zlatnog križa, jer će se dvije crte vjerojatno presijecati s grafikona.

Za investitore će nakon ovog vikenda biti jasno je li ova faza razdoblje odmora prije medvjedastog trenda ili povratnog dna.


Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 5.500 USD
 • Srednjoročni otpor: 6000 USD
 • Kratkoročna podrška: 5.200 USD
 • Srednjoročna podrška: 4.400 USD

ETH bilježi povećane količine kupnje

1H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: OKEx.com

Nakon pronalaska potpore na donjem rubu, ETH-ov rizik od pada trenutno je smanjen. Sada se cijena pokušava probiti kroz gornji rub.

Grafikon obujma trgovanja tvrtke ETH pokazuje da se tijekom posljednjih nekoliko sati povećao opseg kupnje. Iako je razina još uvijek mala, povećanje znači da će se vjerojatno pojaviti bikovski signal.

Ulagače treba podsjetiti da probijanje mora biti legitiman, a ne lažni potez, gledajući obim trgovine. Ako cijena može slomiti gornji rub, a taj je potez popraćen rastom obujma trgovine, tada je mogućnost povratka veća.

Uz to, ako povlačenje može podržati gornji rub, to znači da može doći do odskoka i to je dobar položaj za ulazak.

Inače, ako se trend ponovo probije ispod gornjeg ruba, to može značiti da je riječ o lažnom probijanju i da će se cijena nastaviti kretati u prethodnom rasponu.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 125 USD
 • Srednjoročni otpor: 134 dolara
 • Kratkoročna podrška: 120 USD
 • Srednjoročna podrška: 116 USD

U nedostatku volumena, trgovci XRP-om trebali bi potražiti kratkoročnu podršku

1H XRP / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Iako se XRP nakratko spustio ispod donjeg ruba, volumen trgovanja nije vidio signal za povećanje, pa je teško da je to legitiman proboj.

Trenutni trend pokazuje da je gornje predviđanje točno, jer se cijena ponovno drži iznad donjeg ruba. Međutim, ne možemo biti sigurni da dolazi odskok jer bikovom svijećnjaku tijekom ovog sata nedostaje dovoljan volumen.

Razina cijena također još uvijek drži određenu udaljenost od gornjeg ruba – ne možemo biti sigurni da će se trend preokrenuti u bikoviti sve dok se ne probije taj rub.

Ulagači bi trebali obratiti pažnju na učinkovitost donjeg ruba i razinu podrške oko 0,1435 američkih dolara.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,1510 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,1640 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1435 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,1270 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map