BTC futures odražavaju obnovljeni optimizam koji će se vjerojatno nastaviti i tijekom vikenda

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Iako je Bitcoin vratio gotovo sve "Elon reli" dobit tijekom posljednjeg vikenda i ponovno testirao potporu na 32.000 USDT, prvi ponedjeljak u veljači, vidio je da je tržišni lider ušao u trend rasta. Cijena Bitcoina u međuvremenu je porasla s 33.000 USDT na gotovo 39.000 USDT u četiri dana, prema OKEx BTC spot cijeni. Iako je cijena i dalje sadržana ispod 40 000 USD, rast Bitcoina uzrokovao je skok cijena altcoina, posebno DeFi sektora. 

U prošlotjednom terminskom terminu u petak primijetili smo da se premija za BTC kvartalne terminske pogodbe smanjila za 3% i da bikovski osjećaj na tržištu slabi. Ovotjedni podaci o futures OKEx-u pokazuju da se premija vratila na oko 5%, zajedno s otvorenim kamatama koje su porasle iznad 2 milijarde dolara, što ukazuje na brz oporavak povjerenja na tržištu. U kombinaciji s omjerom dugog / kratkog koji se kreće oko 1,2 i stopama financiranja vječnih zamjena koje još nisu pregrijane, imamo razloga biti optimistični da će Bitcoin nastaviti snažni ovotjedni trend tijekom vikenda.

U vrijeme pisanja ovog članka, tromjesečni ugovor BTCUSD0326 – koji istječe krajem ožujka – trguje na razini od 39.500 USDT s premijom od 1.800 USD, ili 4,9%, iznad cijene indeksa. 

Tromjesečni terminski poslovi OKEx BTC (BTCUSD0326), od 5. veljače u 8:00 ujutro UTC. Izvor: OKEx, TradingView

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja. 

BTC omjer dugo / kratko

Omjer dugih / kratkih imao je male uspone i padove tijekom tjedna, krećući se u rasponu od 1,07 do 1,53, i unatoč činjenici da su cijene nastavile rasti, omjer se nije vratio na najviših od prošlog petka od 1,80.

Također sugerira da je povučenost proteklog vikenda prigušila motivaciju malih ulagača da odu dugo i da oni nemaju veliku snagu za potjeru za ovotjednim skupom. Omjer dugih i kratkih koji trenutno traje oko 1,20 na nedavno je niskoj razini, što bi moglo pogodovati daljnjem porastu cijena Bitcoina.

Vrijeme prikupljanja podataka: 1/29 8:00 UTC do 02/5 8:00 UTC

Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.


Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Tromjesečna terminska premija dosegla je nedavno najniži nivo od 1,84%, odnosno 600 dolara, posljednjeg dana siječnja, a zatim je počela skakati zajedno s cijenom. Premija se trenutno vratila na 4,8%, odnosno 1800 američkih dolara, što ukazuje na to da tržište vrlo brzo vraća samopouzdanje.

Štoviše, stopa financiranja za vječne zamjene, koje slijede isti trend kao i kvartalna terminska premija, nastavila je rasti tijekom tjedna. U četvrtak ujutro dosegla je vrhunac od 0,19% prije nego što je cijena pala za kratkoročnu korekciju. Trenutna stopa financiranja kreće se oko 0,06%, što je unutar normalnog raspona i ostavlja prostor za Bitcoin da nastavi svoje uzlazno kretanje. 

Vrijeme prikupljanja podataka: 1/29 8:00 UTC do 02/5 8:00 UTC

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Zanimanje za otvaranje pokazalo je preokret u obliku slova V u proteklih sedam dana. Prvo je OI krenuo prema dolje s padom cijena, a zatim je u utorak ujutro brzo skočio da bi vratio razinu od 2,1 milijardu dolara. Ova brojka također ukazuje na to da je tržište ponovno u aktivnoj fazi trgovanja i da bi cijene mogle vidjeti daljnju volatilnost.

Zanimljivo je da su OI, dugi / kratki omjer i stope financiranja skočili oko 8:00 UTC 2. veljače, što se poklopilo s cijenom koja je izbila iz dvostrukog dna od 34.500 USDT na licu mjesta ili 35.600 na kvartalne terminske pogodbe. . Ova razina cijena bit će važna potpora u budućnosti.

Vrijeme prikupljanja podataka: 1/29 8:00 UTC do 02/5 8:00 UTC

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Kretanje omjera posudbe BTC marže upravo je suprotno gore navedenim pokazateljima, koji su se tijekom faze pada cijene smanjivali i povećavali s 15 na 22, a tijekom oporavka ovog tjedna počeli su naglo padati. To ukazuje na to da trgovci spot polugom kupuju na padu i zatvaraju svoje pozicije na rallyu. U posljednja 24 sata omjer je bio ravan i kretao se oko 15.

Vrijeme prikupljanja podataka: 1/29 8:00 UTC do 02/5 8:00 UTC

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja. 

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvidi trgovaca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Osjećaji na tržištu brzo se oporavljaju zbog ovotjednog skupa od 6000 USDT. Bikovski obrazac formirat će se ako dnevno zatvaranje može biti iznad najviših temperatura od prošlog petka. Ako se to dogodi, Bitcoin će vjerojatno osporiti granicu od 40.000 USDT i najvišu razinu od blizu 42.000 USDT.

Razine podrške trenutno se nalaze na 34.500 USDT i 32.000 USDT. Međutim, svi se pokazatelji čine zdravima i nema očitih znakova kratkog povratka koji dolazi u kratkom roku.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map