BTC se ne uspijeva stabilizirati na 7 tisuća američkih dolara, konsolidacija može trajati duže od očekivanog: Crypto Market Daily

Petak, 3. travnja: Tržišta kriptovaluta nastavljaju se oporavljati danas, a vrh je na dan stisnuo čak 10 posto.

Bitcoin (BTC) je porastao za oko 5 posto, krećući se ispod nešto manje od 7 000 američkih dolara nakon što se jutros probio kroz njega.

Ether (ETH) je zabilježio rast od 6 posto tijekom posljednja 24 sata, probivši se kroz prethodni tvrdi otpor na 135 dolara da bi se do trenutka tiska trgovao oko 145 dolara.

Rippleov XRP također je svakodnevno zabilježio solidan, iako nešto skromniji rast, srušivši svoj kratkoročni otpor od 0,175 USD da trguje oko 0,1801 USD.

BTC se suočava s površinom otpora od 7.000 do 7.300 dolara

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Souce: OKEx.com

Jutros je BTC probio ključnu točku otpora na 7000 dolara, ali se tamo nije uspio stabilizirati. Cijena je mogla doseći 7300 američkih dolara, ali je brzo pala.

OKEx-ov tim za analizu tržišta vjeruje da je 7.000 – 7.300 USD područje otpora. Međutim, to nisu dvije odvojene točke otpora, već čine donji i gornji rub dna krajem 2019., pa se očekuje pad.

Činjenica da se trend nije uspio stabilizirati na 7000 američkih dolara može odražavati da su duge pozicije izgubljene tijekom pada u ožujku i dalje prisutne i pokušavaju povratiti svoj kapital ili dobit. Stoga je lako zamisliti da bi se razbijanje zamke bikova moglo ponoviti u budućnosti.

Ulagači bi trebali imati na umu da je, ako cijena može i dalje primati potporu oko 6700 američkih dolara, moguće testirati 7000 američkih dolara tijekom vikenda. No, tamo će se biti teško stabilizirati ukoliko lom nije popraćen velikim bikovskim volumenima.

Tržištu treba vremena za konsolidaciju

1D grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Souce: OKEx.com

Gornji jednodnevni grafikon Bitcoina pokazuje da, iako je trend danas slomio 30-dnevni pomični prosjek (MA (30)), pozicija oko 7300 američkih dolara pruža jak otpor. Trenutno je teško potvrditi da se cijena može stabilizirati na MA (30) ili ne.

Međutim, jedna stvar u koju možemo biti sigurni je da je 7 000 dolara moguće testirati više puta dok bikovi ne zadrže cijenu i prethodne gubitničke pozicije vrate svoj kapital. Tržištu treba više vremena za konsolidaciju.

Zbog višestrukih probojnih neuspjeha u posljednje vrijeme, neki bikovi mogu promijeniti svoj položaj u kratke. To bi moglo kratkoročno dovesti do malog raspona povlačenja, ali ovaj će put biti teško pasti ispod 6000 USD.

Ulagači bi trebali imati na umu da se, sve dok razina od 5.650 USD može biti učinkovita, više neće doći do značajnog otpada.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 7000 USD
 • Srednjoročni otpor: 7300 USD
 • Kratkoročna podrška: 6700 USD
 • Srednjoročna podrška: 6.500 USD

ETH vidi slabiji odskok

4H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: OKEx.com

Opoziv ETH-a jutros nije bio jak kao BTC. Bikovi mogu samo sniziti cijenu na oko 150 dolara, ali nisu u stanju srušiti prijašnjih najviših oko 153 dolara. Sada cijena privremeno dobiva podršku od 140 dolara.

Iako grafikon glasnoće pokazuje da su tijekom posljednjih 36 sati bikovi bili aktivni, razina glasnoće nije imala jasno povećan signal. Obrnuti uzorak čekića ukazuje na to da je prodajni pritisak ogroman u području od 146 do 150 američkih dolara.

Investitori bi trebali primijetiti da će kontinuirani neuspjeh pumpanja utjecati na samopouzdanje bikova i lako se može dogoditi veliki pad. Stoga će područje podrške oko 140 i 130 američkih dolara biti dvije relativno važne. Ako cijena može prestati padati oko 130 USD, to znači da se može očekivati ​​povrat.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 146 USD
 • Srednjoročni otpor: 150 USD
 • Kratkoročna podrška: 138 USD
 • Srednjoročna podrška: 128 USD

XRP se suočava s novim kratkoročnim otporom od 0,1830 USD

1H XRP / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Iako je oporavak XRP-a stvorio novi maksimum oko 0,1880 američkih dolara, ogroman prodajni pritisak natjerao je cijenu da brzo padne. Nekad se danas dosad probio ispod prve razine podrške oko 0,1780 dolara, ali sada se cijena privremeno kreće oko 0,1800 dolara.

Očito je da je snaga povratka ovoga puta slabija nego 28. ožujka, što se jasno odražava na grafikonu volumena.

Stoga je gotovo nemoguće stvoriti novi vrhunac i probiti ovo područje konsolidacije u kratkom roku. Međutim, ako trend padne ispod 0,1780 USD, to može dokazati da se tržište mora povući više da bi ispravilo situaciju. 0,1650 dolara bit će najjača razina podrške ako započne duži trend oporavka.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,1830 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,1878 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1750 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,1660 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner