BTC se ponovno slabi nakon što nije uspio probiti više od 7 tisuća dolara, moguće je dvostruko dno: kripto tržište dnevno

Ponedjeljak, 23. ožujka: Tržišta kriptovaluta jutros su u minusu, a svih prvih deset kovanica palo je najmanje 5 posto na dan.

Bitcoin (BTC) je izgubio gotovo 7 posto tijekom posljednja 24 sata, izgubivši jučer granicu od 6 000 američkih dolara da bi prema vremenu tiskanja mogao trgovati oko 5800 američkih dolara.

Ether (ETH) je također skliznuo za oko 7 posto na dan, trgujući tek nešto više od 120 dolara kako bi pritiskao vrijeme.

Rippleov XRP tog je dana izgubio nešto manje vrijednosti, 5 posto manje, trgujući oko 0,15 dolara.

BTC se vraća ispod gornjeg ruba trokuta i traži potporu donjem rubu

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Souce: OKEx.com

Tijekom vikenda, BTC je brzo pao natrag nakon što nije uspio probiti otpor blizu 7000 američkih dolara, dostigavši ​​6.800 američkih dolara u petak, 20. ožujka. Cijena je sada pala ispod gornjeg ruba prethodnog konsolidacijskog trokuta od 6000 američkih dolara.

Bikovi su bili popraćeni određenom količinom kada je cijena prošli tjedan probila opseg konsolidacije, ali nisu uspjeli održati količinu nakon toga.

Kako je cijena polako rasla prema 7000 američkih dolara, količine su bile znatno niske. Uz to, neki bikovi koji su otvorili pozicije iznad 4.000 američkih dolara zarađivali su i napuštali tržište, uzrokujući pad nakon neuspjelog testiranja.

Danas bi ulagači također mogli tretirati donji rub uzorka trokuta kao bikovsku liniju trenda. Ako se cijena može podržati kad dotakne donji rub, to znači da se ova linija pokazala učinkovitom i da će mogućnost bikovskog poteza biti veća. Inače, dno se može nakupiti oko 5000 USD.

1D grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Souce: OKEx.com

Bitcoinov jednodnevni grafikon također pokazuje važnost gore spomenute bikovske linije trendova. Budućnost će se odrediti može li se cijena podržavati u blizini ove linije. To ne znači da činjenica da se ovaj put već pokazao učinkovitim znači da je dnevni trend u biku – valjana linija trenda uvijek mora dokazati svoju učinkovitost najmanje tri puta.

U ovoj fazi tržišnim osjećajima i dalje dominiraju kratke pozicije, a i dugim i kratkim stranama treba više vremena za nakupljanje brojača. Stoga je vrlo vjerojatno da će se dno ovog tjedna izgraditi oko 5000 dolara. Uzorak uskih i hlapljivih kolebanja još uvijek ima veliku vjerojatnost čestih pojava.

Kratkoročne ulagače treba podsjetiti da predugo ne drže pozicije dok nije prekinut trend snažnog otpora ili podrške kako bi se izbjegao rizik od miniranja uzrokovanih iznenadnim preokretom trenda.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 6000 USD
 • Srednjoročni otpor: 6450 USD
 • Kratkoročna podrška: 5.600 USD
 • Srednjoročna podrška: 5000 USD

ETH drži solidnu zonu testiranja medvjeda i bika od 120 dolara

1H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: OKEx.com


Nakon što se nije uspio probiti kroz snažni otpor od 155 dolara, ETH je sada pao iznad razine podrške od 120 dolara. Mnogo je prodajne snage između 137 i 155 dolara.

Rizik od pada bit će veći ako se prekine podrška od 120 dolara, jer je to dobra pozicija za prosuđivanje snage bikova i medvjeda. Uz to, područje između 110 i 120 USD može se promatrati kao područje podrške u cjelini, gdje je probijanje ispod 120 USD samo signal slabljenja, a samo probijanje 110 USD znači da će se testirati 100 USD.

Ulagači bi trebali primijetiti da će se, ako se cijena može držati iznad 120 dolara, ponovno testirati 155 dolara u drugoj polovici tjedna.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 120 USD
 • Srednjoročni otpor: 134 dolara
 • Kratkoročna podrška: 120 USD
 • Srednjoročna podrška: 110 USD

XRP trgovci traže kratkoročnu podršku

1H XRP / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Za XRP nema toliko mjesta za podršku kao za ETH. XRP ima samo tri dokazano učinkovite razine podrške prije nego što stvori novi najniži nivo, koji iznosi oko 0,1400 USD, 0,1270 USD i 0,1028 USD.

Oporavak tijekom prošlog tjedna bio je slab: nakon što se cijena povećavala samo jedan sat, količina kupnje odmah se smanjila na nisku razinu i nakon toga nije zabilježila solidan rast. Umjesto toga, povećala se prodajna aktivnost, što znači da bikovi pokazuju slabost i da kratkoročno nije moguće razbiti 0,1750 američkih dolara.

Ulagači bi trebali više voditi računa o razini podrške oko 0,1400 USD, dok probijanje ispod nje znači da se sljedeće dvije potpore mogu u velikoj mjeri dotaknuti.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,1620 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,1750 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1400 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,1270 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map