Cijena Bitcoina pokazuje znakove života kako otvoreni kamati na futures dosežu milijardu dolara – Futures petak

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu

Nakon bočnog trgovanja više od mjesec dana, Bitcoin (BTC) napokon je odlučio krenuti prema gore ovaj tjedan i dotaknuo je razinu lipnja od 9.600 USD prije nego što je lagano pao kako bi testirao potporu od 9.500 USD, prema cijeni OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925).

Na makrorazini, nedavna korelacija između Bitcoina i zlata ide snažno, a tržište je jednom počelo raspravljati može li ova isprekidana korelacija potaknuti cijenu Bitcoina da dosegne nove maksimume. Istodobno, smanjena je korelacija vodeće digitalne valute s dionicama, gdje je tijekom naglog korekcije američkih dionica u četvrtak kvartalna terminska cijena Bitcoina ostala iznad 9.600 američkih dolara.

Gledajući podatke o trgovanju OKEx, Bitcoin je početkom tjedna dovršio probijanje uzorka trokuta i nastavlja rasti. Zajedno s cijenom, otvoreni su kamati brzo porasli, s prošlogodišnjih 800 milijuna na čak 994 milijuna – sudeći prema povijesnim podacima, razine OI-a blizu milijardu dolara vjerojatni su pokazatelji nadolazećih velikih kretanja.

Međutim, od trenda cijena razlikuje se omjer dugo / kratko, koji se smanjio na 0,9 s 1,0 kako je cijena rasla. Ali ako ovaj pokazatelj nastavi padati, može sugerirati da previše maloprodajnih ulagača ima kratki spoj. U međuvremenu se povećala tromjesečna terminska premija, što pokazuje da je trenutni sentiment na tržištu još uvijek usmjeren prema bikovima.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0925) 4-satni grafikon. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja

BTC omjer dugo / kratko

Prije utorka, omjer dugih i kratkih i dalje je bio iznad 1,0 jer je cijena kretala u uskom rasponu. Cijena bitcoina porasla je u utorak s 9.300 na više od 9.500, dok je omjer dugih i kratkih pao na 0.93. A nakon što je cijena u četvrtak porasla na iznad 9.600 američkih dolara, omjer dugih i kratkih dodatno je pao na trenutnu razinu od 0,90.  

Gledajući povijesne podatke, trenutni niski omjer dugih / kratkih ukazuje na to da su mnogi mali ulagači na kratkim pozicijama, ali i dalje je u normalnom rasponu. Krećući se prema naprijed, moramo nastaviti gledati omjer dugo / kratko. Prethodni podaci pokazuju da bi omjer koji padne na blizu 0,8 mogao biti točka preokreta, gdje previše sudionika na tržištu ulazi na kratke pozicije, a cijene uglavnom nastavljaju rasti.

Vrijeme prikupljanja podataka: 17.7. 04:00 UTC do 24.7. 04:00 UTC

Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Premija OKEx BTC Quarterly Future porasla je sa 100 američkih dolara prošlog petka na 150 američkih dolara (otprilike 1,58%), što ukazuje na to da sudionici na tržištu postaju sigurniji u buduću cijenu Bitcoina. Ali istodobno, rastuća tromjesečna premija privlači arbitre na kratke pozicije. Sveukupno, trenutna razina premije je zdrava i odražava bikovski osjećaj na tržištu.

Vrijeme prikupljanja podataka: 17.7. 04:00 UTC do 24.7. 04:00 UTC

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Kamata na otvorenom porasla je vrlo brzo tijekom tjedna, s 800 milijuna dolara prošlog petka na čak 994 milijuna dolara, a u vrijeme pisanja ovog članka ostala je iznad 980 milijuna dolara. Ako se OI poveća na granicu od milijardu dolara, tržište će očekivati ​​velike poteze. Iako povijesni podaci ukazuju na to da bikovski trend može završiti naglim padom nakon što OI dosegne milijardu dolara, to se možda neće dogoditi svaki put, a cijene mogu duže trajati na višim razinama.

Vrijeme prikupljanja podataka: 17.7. 04:00 UTC do 24.7. 04:00 UTC

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe marže porastao je tijekom ovog tjedna, brzo se popevši na 3,5 sa 3,5. To pokazuje da na tržištu s leveridžnim polugom sudionici pune svoje kofere i klade se na daljnji rast cijena. Za razliku od najviših sredina u veljači od 33,0, trenutni omjer pozajmljivanja marže i dalje je u normalnom rasponu.

Vrijeme prikupljanja podataka: 17.7. 04:00 UTC do 24.7. 04:00 UTC

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid trgovca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Cijena Bitcoina naišla je na otpor oko 9800 dolara nakon niza dobitaka posljednjih dana, a trenutno je u tijeku kratkoročna korekcija. Tri uzastopna dana dobitka ubrizgala su entuzijazam na tržište, ali očito je da se snaga ovog skupa postupno usporava u kratkom roku.

Međutim, gledajući trenutnu razinu retracementa i opseg trgovanja, aktivna snaga rasprodaje nije prejaka, a kršenje razine od 9.800 USD može rezultirati testom od 10.500 USD na srednjem roku.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner