Cijene bitcoina su se oporavile, pa što je sljedeće?

Pregled

Cijene bitcoina u početku su se stabilizirale na razini od 7500 nakon što su početkom ovog tjedna upali na područje 6500. Kako završavamo studeni, kamo će odavde ići cijene bitcoina? Iako su altcoini također pokazali znakove oporavka, što to znači za vjernike “Alt Season” -a?

Bitcoin: kratkoročno oprezno optimističan; Srednjoročno i dalje oblačno

Cijene bitcoina u početku su se oporavile od najnižeg u studenom 6513. godine, ali kratkoročni i srednjoročni izgledi vodeće kriptovalute mogle bi biti dvije različite slike. Kratkoročno gledano, preliminarni podaci pokazuju da je raspoloženje na tržištu postalo blago pozitivno usporedo s oporavkom cijena. Kripto strah & Indeks pohlepe skočio je sa 17 na 32 28. rujna, sugerirajući da su sudionici na tržištu ublažili određene brige jer se cijena stabilizirala, iako se očitanje i dalje smatra “Strahom”.

Slika 1: Kripto draga & Indeks pohlepe (Izvor: Alternative.me)

Tehnički gledano, vidjeli smo i preliminarne signale oporavka, ali odskok bi se uskoro mogao ponovno testirati, a nadolazeći dani mogli bi biti ključni za utvrđivanje je li to istinski preokret ili samo kratkotrajni skup.

Slika 2a pokazuje da je BTCUSDT u početku formirao uzlazni trend na trosatnom grafikonu (crveni kanal), odskok je pogodio gornji kraj kanala, koji je također blizu glavne crte otpora od kraja listopada (žuta linija).

Iako su i ultimativni oscilator i RSI proizveli neke više vrhove, sugerirajući da se zamah povećavao. Odavde bi se mogla dogoditi dva scenarija. 1) Trosatni grafikon mogao bi prvo pronaći donju potporu najnovijeg uzlaznog trenda prije ponovnog testiranja otpora u listopadu, s obzirom na to da par mora proizvesti viši minimum. 2) Par se konsolidira na trenutnim razinama sve dok zamah ne nestane, ako se vidi, probijanje donjeg kraja uzlaznog trenda moglo bi biti prvi znak upozorenja za daljnje korekcije. Ako ćemo početi vidjeti porast od 3 sata, kao što je naša pristranost, to bi dodatno podržalo vjerojatnost prvog scenarija.

Slika 2a: BTCUSDT trosatni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview) Slika 2a: BTCUSDT trosatni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview) Slika 2b: Dnevni grafikon BTCUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

Međutim, stvari bi bile manje optimistične ako to vidimo iz perspektive dnevnih grafikona. Slika 2b prikazuje početni dnevni preokret BTCUSDT-a, a odskok je vratio cijenu iznad razine otpora u lipnju (crvena linija). Vidjeli smo da je listopadski skup podigao cijenu iznad razine otpora; međutim, par ga nije uspio pretvoriti u potporu jer je skupu ponestalo pare.

Iako je preokret, za sada, još uvijek prerano za nazivanje stvarnim preokretom trenda, voljeli bismo vidjeti te pokazatelje zamaha kako bi proizveli neke više vrhove, a do sada se to nije dogodilo. Ako se zamah mitinga ne održi, ne može se isključiti ponovno ispitivanje plave crte potpore.

Slika 3: Strateška pristranost Sentix Bitcoina (Izvor: Sentix)

Iz dugoročne perspektive, podaci tvrtke Sentix sugeriraju da neki ulagači i dalje vjeruju da bitcoin ostaje precijenjen. Sentix Bitcoin Strategic Bias, koji mjeri šestomjesečnu vrijednost percepcije investitora o bitcoinima. Odražava strateški pogled na sudionike na tržištu kao i njihova temeljna uvjerenja i percepcije vrijednosti za tržište kriptovaluta. Pristrasnost se kreće donjim kanalom od kolovoza. Negativna percepcija u ovom bi trenutku mogla spriječiti ulagače da uđu na tržište, posebno za dugoročne HODLere.

Alternativna sezona: dug put


Iako su glavni altcoini već ispali sa svojih najnižih najnižih vrijednosti, još uvijek smo jako daleko od istinskog početka “Alt-sezone”.

Širi altcoini pokušali su probiti se od tržišnog limita prema dolje, početkom studenoga, u isto vrijeme, pokušavajući se probiti iznad 365-dnevnog pomičnog prosjeka (narančasta linija). Kako zamah mitinga blijedi, altcoin se povukao u kanal krajem studenog.

Slika 4: Ukupna tržišna kapitalizacija kriptota Ex-BTC u mjerilu dnevnika (Izvor: Tradingview)

Donji kraj kanala (plava linija) u ovom se trenutku čini kao pristojna podrška. Međutim, kako ukupni konzervativni sentiment ostaje, prema našem mišljenju, vjerujemo da je potrebna veća konsolidacija za tržišnu granicu altcoina prije nego što se dogodi sljedeći pokušaj probijanja. Ovaj bi grafikon mogao biti brz način mjerenja šire percepcije tržišta altcoin-a.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map