Crypto Markets pada u panici, povećavaju se šanse za ispravak: Crypto Market Daily

Na kripto tržištima zabilježen je razoran pad od četvrtka 12. ožujka i nastavio je padati preko noći.

Cijena Bitcoina (BTC) pala je s oko 7.300 na ispod 6.000 u četvrtak, otprilike sat vremena, srušivši se na ispod 4.000 u ranim satima 13. ožujka.

Od petka ujutro, BTC se nešto stabilizirao u rasponu od 5.000 američkih dolara, i dalje umanjivši gotovo 15 posto tijekom posljednja 24 sata.

Ether (ETH) je također jučer naglo opao, izgubivši primat od $ 200 i preko noći se spustivši ispod $ 100. U vrijeme tiska, druga najveća kripto valuta donekle se oporavila i pala je za relativno blagih 6 posto na trgovanje oko 130 američkih dolara. 

BTC / USD trajna zamjena

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Souce: okex.com

Nakon dampinga na 3.800 dolara – što je pad vrijednosti od početka tjedna od početka tjedna – sinoć, cijena Bitcoina konačno se stabilizirala i vratila natrag na raspon od 5.000 dolara. Sada su kratkoročne pozicije otpora na 5.570 i 6.680 dolara.

U teoriji, trend se mora ispraviti nakon velikog kratkoročnog pada. Iako je trenutno stanje pretjerano prodano, ono se i dalje može održati ako panika na tržištu ne bude probavljena tijekom vikenda.

Grafikon obujma Bitcoina pokazuje smanjenje prodaje sredstava. Međutim, trend se može neočekivano preokrenuti – kao na odlagalištu sinoć. Sada je važno pričekati dulje razdoblje da bismo mogli procijeniti hoće li se trend stabilizirati ili ne.

Prije nego što dvije crte MACD (Mover Average Convergence Divergence) prijeđu nultu liniju, rizik daljnjeg pada cijene uvijek će postojati. 

Trgovci pokazuju pesimizam, najniža cijena mogla bi biti i niža

1D grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Souce: okex.com

Na BTC je utjecalo kontinuirano slabljenje osnova jučer. Jednom kada je novčić skliznuo ispod razine podrške od 7000 američkih dolara, nije se zaustavio i nastavio je puštati količinu prodaje. U roku od nekoliko sati cijena je pala na oko 4000 dolara, a sada se nakratko stabilizirala na 5000 dolara.

Analitičari OKEx-a vjeruju da, iako je cijena ovog tjedna pokazala slab obrazac nakon neuspjeha na testiranju otpora od 8000 američkih dolara, još uvijek je rijedak pad od gotovo 40% u roku od jednog dana.

Ovaj kratkotrajni pad vodopada često je posljedica panike kao posljedice izbijanja. Što se tiče trenutne situacije, znak da će pad prestati još nije očit. „Donji“ fondovi na satu su ograničeni, što dokazuje da većina ulagača i dalje očekuje lošije u budućnosti i da njihova volja za kupnjom nije jaka.

Kratkoročno, preporučujemo da obratite pažnju može li cijena doseći novi minimum. Ako padne ispod 3.800 USD, možda će nastaviti testirati područje dna početkom 2019. Stabilna strana koja se pojavljuje na dnevnoj razini može oblikovati dno, a zatim se odbiti. Kako se raspoloženje na tržištu još nije stabiliziralo, i dalje postoji značajan rizik.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 5.570 USD       
 • Srednjoročni otpor: 6 680 USD
 • Kratkoročna podrška: 4.590 USD
 • Srednjoročna podrška: 3.800 USD

ETH / USD trajna zamjena

1H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: okex.com


ETH je jučer pao ispod 100 dolara i bio je blizu povijesnog minimuma od 80 dolara. Bikovi su se brzo napunili i povukli cijenu iznad 120 dolara. U vrijeme tiska, novčić slijedi uzlazni trend, trgujući malo iznad 130 dolara.

Snažan je otpor oko 145 dolara. Aktivna prodaja pokazala je očito smanjenje. Ako se cijena ne probije ispod 100 USD, vjerojatnost ulaska u trend konsolidacije velika je.

Analitičari OKEx-a podsjećaju investitore da, ako se trgovačke aktivnosti tijekom sljedećih nekoliko dana mogu održavati na niskoj razini, to je signal zaustavljanja deponije – stabiliziranje na samo nekoliko sati ili čak jedan dan ne može osigurati da medvjeđe razdoblje završi.

Dobra je šansa za ulazak na malu kratku poziciju ako cijena i dalje ne uspije testirati 145 dolara, a istovremeno postavlja sigurni stop-gubitak oko 150 dolara. Probijanje 145 dolara moglo bi značiti ulazak u dugu poziciju ako se na njoj stabilizira prvi povratni poziv.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 150 USD
 • Srednjoročni otpor: 145 USD
 • Kratkoročna podrška: 94 USD
 • Srednjoročna podrška: 86 USD

Izbor trgovca: TRX / USD vječna zamjena

4H TRX / USD podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: okex.com

TRX je stvorio novi najniži nivo oko 0,006 dolara, a sada se privremeno vraća na 0,01 dolara.

Prva učinkovita razina otpora je blizu 0,01080 dolara, jer je relativno slaba. Prekid ove pozicije ne može ništa garantirati, ali porast natrag na 0,01200 dolara stabilizacijski je signal.

Sa smanjenjem obujma trgovanja, teško je pasti ispod prethodnog dna. Ovdje će se vjerojatno stvoriti više sredstava jer će novi minimum biti prikladna cijena mentaliteta.

MACD ukazuje da a zlatni križ formirat će se u sljedećih nekoliko sati. To je dobar signal bikovima, međutim ulagači bi se trebali usredotočiti više na otpor prema gore – rizik pada i dalje će postojati ako je presudna cijena nesalomljiva.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,01080 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,01200 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,0081 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,068 USD

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map