DeFi hakovi, bikove dionice, više institucionalnog novca ulazi u kripto: Watch Market Weekly 4 / 13-4 / 19

U proteklih sedam dana, Bitcoin (BTC) porastao je za oko 3,24 posto, prema indeksu cijena OKEx BTC i trguje oko 7.200 USD u vrijeme tiska.

Na polovici travnja, izvedba Bitcoina ovog travnja u skladu je s njegovom poviješću. Prema CoinMarketCap podataka, travanj je bio mjesec s jednim od najvećih prosječnih prinosa i najvećim medijanom povrata za Bitcoin između 2013. i 2019. godine.

Druga najveća kriptovaluta, Ethereum (ETH), porasla je 10,43 posto tijekom posljednjih sedam dana, prema OKEx ETH spot cijeni, krećući se u rasponu od 180 do 190 dolara.

BTC povijesni mjesečni povrat. Izvor: CoinMarketCap & OKEx

Tradicionalna tržišta postaju bikova

Na tradicionalnim tržištima, prvi put od sredine veljače, tri glavna američka indeksa nalaze se na tržištu tehničkih bikova, s S&P 500 odskočivši više od 30 posto u odnosu na najnižu razinu u ožujku.

Čini se da optimizam proizlazi iz očekivanja da je pandemija COVID-19 dosegla prekretnicu u SAD-u i uvođenjem Bijele kuće plan ekonomskog ponovnog pokretanja. Ali pesimisti vjeruju da bi uskoro moglo doći dvostruko dno u američkim dionicama. To dovodi u opasnost tržište kriptovaluta, budući da cijena Bitcoina i dalje pokazuje pozitivnu korelaciju sa S&P 500, po Podaci o koinmetriji.

Kratkoročni smjer bitcoina ostaje nejasan. Cijena je prešla iznad 50-dnevnog pomičnog prosjeka i pokazuje potencijal za testiranje 8000 USD, gdje se nalaze 100-dnevni i 200-dnevni pomični prosjeci.

No, tržište terminskih ugovora nije optimistično, jer OKEx-ovi BTC kvartalni terminski poslovi i dalje imaju negativnu premiju u odnosu na spot cijenu, prema podacima trgovanja OKEx-a.

OKEX BTC / USDT Cijena 1D. Izvor: OKEx

Velika ažuriranja od LIBRA 2.0 & Kineski DCEP

Najveće vijesti ovog tjedna došle su iz Kine i SAD-a. bitka oko digitalnih valuta. 16. travnja, Facebook lansirao svoju LIBRA 2.0 bijeli papir. U novom bijelom listu, Vaga je odustala od planova da cijenu svog novčića usidri u košaricu fiat valuta.

Organizacija je izjavila da će i dalje puštati multivalutni stablecoin, ali kovanica će biti podržana fiat-fiksiranim stabilcoinima, umjesto izravno od samih fiat valuta.

Ažuriranje bijele knjige Vage dolazi samo dva dana nakon vijesti da je Kina testirala svoju digitalnu valutu koju je izdala vlada, DCEP. 14. travnja a snimka zaslona objavljeno je pokazujući da se DCEP testira u Suzhouu, Chengduu, Xionganu i drugim regijama.

Mark Zuckerberg, izvršni direktor Facebooka, napomenuo je na prethodno ročište da je neka kineska infrastruktura daleko naprednija od američke što se tiče digitalnih plaćanja.


Snimak zaslona novčanika DCEP Poljoprivredne banke Kine. Izvor: theblockbeats

Više sredstava od institucionalnih ulagača slijeva se u kripto

Mnogi institucionalni investitori iskoristili su previranja na tržištu sredinom ožujka kako bi povećali svoju izloženost kriptovalutama u prvom tromjesečju, prema nedavnom Izvještaj sivih tonova.

Kripto fokusirana investicijska tvrtka zabilježila je priljev od 503,7 milijuna dolara u prvom tromjesečju 2020., gotovo dvostruko više u odnosu na najviši nivo u prethodnom kvartalu od 254,8 milijuna dolara u trećem tromjesečju 2019. Njegov Ethereum Trust također je u posljednjem tromjesečju zabilježio rekordni priliv od 110 milijuna dolara.

Kumulativni priljev sive po proizvodima – 1Q20. Izvor: Sive nijanse

Renaissance Technologies, jedan od najvećih svjetskih hedge fondova, zabilježio je u obrascu ADV 30. ožujka da je njegov Medallion Fund sada "dopušteno ulazak u bitcoin futures transakcije," po izvješću od Gradska četvrt, kvart. Njegova trgovačka aktivnost bit će ograničena na Bitcoin ugovore navedene na CME. CME-ove bitcoin budućnosti su bile pokrenut 2017. godine i podmirili u gotovini.

Trenutno je nejasno je li potencijalni ulazak tvrtke na tržište Bitcoina blagodat, jer Renaissance ugovor može koristiti kao alat za prodaju na kratke proizvode. Kao što se u izvješću ističe, Renaissance’s Medallion Fund poznat je po visokim prinosima, nudeći investitorima prosječno 40 posto između 1988. i 2018.

DeFi je hakirao, ali cijena ETH-a je porasla

Nagli porast cijene Ethereuma ovog tjedna (rast od 10,43 posto) neobičan je s obzirom na to da su istodobno dva DeFi protokola – koji se općenito temelje na Ethereumu – pogođena hakovima.

18. travnja Tokenlon DEX tvitao da je IMBTC-ov bazen na UNISWAP-u napadnut i isušen. UNISWAP je u napadu izgubio oko 1.278 ETH, vrijednih oko 230.000 USD u vrijeme tiska, prema sigurnosnoj tvrtki PeckShield.

Dan kasnije, dForceova platforma za posudbu lendf.me našla se na udaru kritika. Ukupna vrijednost zaključana u dForce otišao na nulu prema DefiPulse, što je rezultiralo gubicima od oko 25 milijuna dolara. Lendf.me prvi je projekt zajednice decentralizirane financijske platforme dForce pokrenut prošlog rujna.

Prošli je tjedan dForce upravo najavio svoj novi krug financiranja, na čelu s Multicoin Capitalom. Incident je ogroman udarac za ekosustav DeFi.

Ukupna vrijednost zaključana dForce. Izvor: DefiPulse

U veljači je još jedan projekt DeFi zasnovan na Ethereumu, bZx, iskusan dva odvojena napada koji su iskoristili flash zajmove usluge kako bi izvukli ukupno gotovo milijun dolara u kripto.

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map