Elon Musk spominjući kako Bitcoin ponovno oživljava tržište s novim maloprodajnim interesom

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

U petak je tehnološki poduzetnik, investitor i najbogatiji čovjek na svijetu, Elon Musk, ažurirao svoje Cvrkut bio s riječju #Bitcoin. Budući da je tržište ovo shvatilo kao bikovski znak, Bitcoin je odmah povukao 15% kao odgovor, probivši se kroz vrat izrezanih obrazaca s dvostrukim dnom i pokušavajući preći otpor od 38.000 dolara.

Osvrćući se na proteklih sedam dana, Bitcoin je postigao slabe performanse, dvaput testirajući podršku od 30.000 USDT, 22. siječnja i 27. siječnja. Kvartalna premija ugovora također je pala na najniži nivo od 500 USDT do godine, što ukazuje na nedostatak povjerenja na tržištu. Međutim, antiustabličarski sentiment predvođen Oklade na Wall Streetu potresao tržišta ovog tjedna.

Prvo je Dogecoin (DOGE) skočio više od 1.000% u nešto više od jednog dana, a onda je Bitcoin u sat vremena porastao za 15%. Trgovcima će biti dobro da preispitaju prethodne strategije i planiraju novi razvoj.

Premija za BTC kvartalne fjučerse također je danas brzo skočila na 1.200 američkih dolara, ili 3,4%, što ukazuje da je tržište povratilo svoje povjerenje u porast. Otvoreni interes BTC-a za OKExom također se vratio iznad 2 milijarde dolara, potvrđujući da je započela nova runda dugotrajne bitke.

Stopa financiranja vječnih zamjena jutros je također povećana na 0,1%, što ukazuje na to da postoje mali investitori koji imaju veliku snagu da potjeraju ovaj skup.

U vrijeme pisanja ovog članka, tromjesečni ugovor BTCUSD0326 – koji istječe krajem ožujka – trguje na razini od 36.500 USDT s premijom od 1.200 USDT ili 3,4% iznad cijene indeksa. 

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0326), od 10:00 sati 29. siječnja UTC. Izvor: OKEx, TradingView

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja. 

BTC omjer dugo / kratko

Kretanje omjera dugo / kratko ovaj je tjedan bilo gotovo identično cijenama, što ukazuje na to da mali ulagači nisu imali jasnu ideju o tome kako će se tržište kretati. No ono što je jasno jest da je omjer dugih i kratkih vrlo brzo pao tijekom pada u srijedu, što ukazuje da su se mnogi bikovi u to vrijeme predomislili. Ova kratka zamka možda je kod mnogih trgovaca otvorila nove kratke hlače na nižim cijenama.

Vrijeme prikupljanja podataka: 1/22 10:00 UTC do 1/29 10:00 UTC

Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Premija za tromjesečni ugovor zabilježila je vrlo primjetan pad tijekom pada u srijedu, dosegnuvši čak 500 USDT. To u potpunosti ilustrira nedostatak samopouzdanja bikova u to vrijeme.

U posljednjih nekoliko sati tromjesečna ugovorna premija gurnuta je iznad 1.200 USDT, ili 3,4%, tamo gdje je bila krajem prošlog tjedna, a moramo nastaviti paziti hoće li se zadržati ova razina. Premija od 1000 USD ili više mogla bi na neki način učvrstiti povjerenje tržišta.

Vrijeme prikupljanja podataka: 1/22 10:00 UTC do 1/29 10:00 UTC

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvoreni interes smanjio se s 2 milijarde dolara tijekom tjedna, što ukazuje na nastavak zatvaranja kratkih pozicija. Međutim, tijekom jučerašnjeg okupljanja cijena, otvoreni interes ponovno je porastao i sada se vratio oko 2 milijarde dolara, a opseg trgovine također je eksplodirao u posljednjih nekoliko sati.

Vrijeme prikupljanja podataka: 1/22 10:00 UTC do 1/29 10:00 UTC

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Za razliku od omjera dugih / kratkih, trgovci na tržišnom tržištu s polugom nastavili su dodavati više utjecaja tijekom tjedna pada, a zatim su se počeli zatvarati nakon skoka cijene. Omjer posudbe marže dosegao je ovog tjedna 21 u jednom trenutku i sada se vratio blizu 16, što sugerira da su neki trgovci uzimali dobit zajedno s oporavkom cijene.

Vrijeme prikupljanja podataka: 1/22 10:00 UTC do 1/29 10:00 UTC

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja. 

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvidi trgovaca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Brzi rast u posljednjih nekoliko sati napravio je veliki pomak na grafikonu. Prvo, moramo vidjeti može li Bitcoin probiti liniju padajuće linije koja se formirala od početka siječnja. Ako ne, sljedeća razina koju treba gledati je izrez u uzorku s dvostrukim dnom koji se nalazi blizu 35.000 USD indeksne cijene ili 36.000 USDT kvartalne budućnosti.

Sveukupni sentiment na tržištu, međutim, pozitivan je, a u prostor ulazi više maloprodajnih ulagača.

Dahuzi, Kripto trgovac na TradingView

Današnje kretanje bitcoina vrlo je kritično za aftermarket. Uzorak dvostrukog dna do sada je uspješno konstruiran. Iz perspektive trgovca, u ovom je trenutku omjer rizika i nagrade bolje trajati dugo. Međutim, ako cijena na kraju padne, što rezultira neuspjehom uzorka s dvostrukim dnom, tržište bi počelo izgledati neperspektivno.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0326), 12h. Izvor: TradingView

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner