Futures petak: ožujak 2020. bio je najgori mjesec za Bitcoin od studenog 2018

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu – našem najvećem proizvodu.

Kako se posljednji mjesec i kvartal bliže kraju, vrijedi napomenuti da je Bitcoin (BTC) to vidio najlošija mjesečna izvedba od studenog 2018. Ožujak 2020. također se pokazao kao najgora izvedba Bitcoina u ožujku u dvije godine.

Vodeća kriptovaluta u mjesecu je pala za 26,56 posto po OKEx-ovoj BTC kvartalnoj terminskoj cijeni, što je treći uzastopni kvartalni gubitak novčića.

Tijekom proteklih nekoliko dana, Bitcoin je prvo narastao na najviših 6.932 dolara, a zatim je započeo povlačenje, postavljajući sedmodnevni najniži nivo od 5.802 dolara 30. ožujka, prije nego što je jutros, 3. travnja, dosegao novi maksimum od 7.327 dolara. Bitcoin trenutno trguje oko 6.900 američkih dolara u vrijeme tiska.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0626) Grafikon po satima. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite podatke o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC dugi / kratki omjer

Tijekom posljednjih sedam dana, omjer Long / Short (Ratio dugo / kratko) zadržao se u rasponu od 0,67 do 0,97, postupno padajući s najviših razina u petak, i sada se kreće oko 0,96, što znači da prodavači kratkih hlača još uvijek predstoje. U usporedbi s povijesnim podacima, trenutni broj je nizak.

Vrijeme prikupljanja podataka: 3/27 od 8:00 do 4/3 8:00 (UTC)

Omjer Long / Short prikazuje omjer ukupnog broja korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram otvaranja kratkih pozicija tijekom određenog vremenskog razdoblja. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena. Duga / kratka strana korisnika određena je njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, mora se otvoriti i kratka pozicija kako bi se uravnotežila. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Tijekom proteklog tjedna tromjesečna osnova terminskih ugovora bila je konstantno negativna do četvrtka, 2. travnja. Negativna premija proširila se na više od 80 dolara tijekom posljednjeg vikenda. Prošlo je puno vremena otkad smo zadnji put vidjeli pozitivnu premiju na tromjesečnim ugovorima, koji trenutno pokazuju pozitivnu premiju od 20 dolara. Ova činjenica ukazuje na oporavak povjerenja na tržište.

Vrijeme prikupljanja podataka: 3/27 8:00 do 4/3 8:00 (UTC)


Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu buduću cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni osnovne imovine, u ovom slučaju Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište optimistično. Kada je osnova negativna, to ukazuje na to da je opće tržište pesimistično. Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kada je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvoreni interes (OI) popeo se na 4,5 milijarde u subotu, 28. ožujka, prije nego što je pao na oko 4 milijarde. OI ostaje na najnižoj razini od 4,06 milijardi u vrijeme tiska, otprilike na istoj razini kao prošli petak. Razdoblja intenzivne trgovine bila su u četvrtak i petak, popraćena padom OI. U usporedbi s povijesnim podacima, trenutni OI je nizak.

Vrijeme prikupljanja podataka: 3/27 od 8:00 do 4/3 8:00 (UTC)

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj neizmirenih terminskih ugovora / swapova. Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoji 2000 dugih ugovora i 2000 kratkih ugovora, otvoreni kamata bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Kupite / prodajte količinu uzimatelja

Tijekom posljednjih sedam dana, količina prodaje (Sell Taker Volume) bila je nešto veća u prva dva dana, a aktivna količina kupnje pojavila se u četvrtak. I danas možemo vidjeti aktivni opseg kupnje, kao što je prikazano na donjem grafikonu.

Vrijeme prikupljanja podataka: 3/27 od 8:00 do 4/3 8:00 (UTC)

Taker se odnosi na trgovine koje se popunjavaju odmah, također poznate kao tržišni nalozi. To se suprotstavlja Makeru, izrazu koji se koristi za ograničene naloge, kada trgovina uđe u knjigu naloga s određenom cijenom i čeka da se podudara. 

Volumen Buy Taker je aktivni volumen kupnje tijekom određenog vremenskog razdoblja, koji ukazuje na priljev. Količina prodavatelja prodaje: aktivna količina prodaje tijekom određenog vremenskog razdoblja, što ukazuje na odljev.

Kada je količina kupnje velika, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je opseg prodaje velik, to ukazuje na to da je tržište medvjeđe. Općenito, trgovci na malo imaju tendenciju davati više narudžbi. Kupnja i prodaja mogu se tretirati kao pokazatelj predviđanja tržišta od strane trgovaca na malo.

Uvidi trgovaca

Xuanhaimmoer, TradingView Autor

Danas, 3. travnja, još uvijek vidim agresivnost bikova jer cijena Bitcoina i dalje raste. Jučer je zona s 6.950 dolara vjerojatno odbila bikove kad su pokušali otići predaleko. Reakcija medvjeda odmah je gurnula cijenu Bitcoina na 6650 dolara.

Unatoč tome, signali na velikim okvirima i dalje podržavaju bikove i danas se i dalje pokušavaju uzdići iznad psihološke zone od 7000 američkih dolara.

Ako Bitcoin prijeđe regiju od 7.000 dolara savršeno i u potpunosti, cijena će se približiti cilju od 7.500 do 7.900 dolara. No, ako medvjedi potisnu bikove, velika je vjerojatnost da ćemo Bitcoin vidjeti od 5.800 do 6.100 dolara.

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Cijena Bitcoina porasla je u četvrtak iznad 7000 američkih dolara, ali nije uspjela probiti snažnu razinu otpora od 7200 američkih dolara. S velikim pritiskom prodaje iznad 7000 američkih dolara lako je lažirati proboj. Cijena Bitcoina testirala je 7000 američkih dolara tri puta zaredom, ali se nije uspjela probiti, pa moramo izbjegavati slijepo jurnjavu prema gore.

Ali bikovski obrazac u mini-ciklusu nije gotov. Kratka prodaja opcija je kad postoje jasni znakovi medvjeđeg odstupanja blizu 7.200 USD.

Gledajući unatrag, travanj je za BTC pozitivan mjesec povratka, što je sedam od devet puta više u posljednjih devet godina. Zaista je zanimljivo vidjeti hoće li se Bitcoin slijediti taj obrazac ove godine.

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map