Futures podaci daju mješovite signale dok Bitcoin slijedi visoko rizičnu imovinu: Futures petak

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Bitcoin (BTC) cijena se trgovala u uskom rasponu, između 9.500 i 10.000 američkih dolara tijekom tjedna, prije naglog pada zbog kojeg je u četvrtak pala čak 9.033 američkih dolara, prema OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) cijena. Međutim, vodeća digitalna valuta se u međuvremenu oporavila na 9.400 američkih dolara u vrijeme pisanja ovog članka.

Jučerašnje veliko povlačenje bilo je u skladu s ponašanjem globalnog tržišta u pogledu visoko rizične imovine. Uz ekonomske izglede koje pruža Federalna rezerva i dvomilioniti koronavirus slučaj objavljen u Sjedinjenim Državama, indeks volatilnosti (VIX) ponovno je skočio. VIX se povijesno preselio suprotno Bitcoinovim smjer.

U međuvremenu, podaci o trgovanju OKExom pokazali su mješovite signale. Quarterly Futures premija od ispod $ 100 još uvijek pokazuje srednjoročno povjerenje, ali omjer Long / Short ispod 1,0 i omjer pozajmljivanja ispod 2,0 marže ukazuju na to da su trgovci na malo iskrcali svoja udjela.

Pad otvorenog kamata (OI) također nagovještava neku zaradu, no trgovci će možda htjeti prihvatiti pristup dok tržište ne odabere smjer.

BTC USD grafikonOKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0925) 1D grafikon. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka OKEx trgovanja

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC dugi / kratki omjer

Omjer dugo / kratko trajalo je ispod 1,2 tijekom posljednjih sedam dana. Nakon pada u utorak ispod 1,0, opet je nakratko porastao, ali povlačenje u četvrtak smanjilo je omjer na 0,9, što sugerira pomak prema kratkim pozicijama.

Dugi kratki omjer bitcoinaVrijeme prikupljanja podataka: 6/5 0:00 do 6/12 6:00 am (UTC)

Omjer Long / Short uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije u odnosu na one koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. To znači da ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer ispod 1, to znači da više ljudi drži kratke hlače i obrnuto.

BTC osnova

Najnoviji dvomjesečni terminski poslovi krenuli su danas, krećući se od BTCUSD0925 do BTCUSD1225, i vidjeli smo visoku premiju od 140 USD u vrijeme lansiranja.

Tromjesečna budućnost ugovora je sada BTCUSD0925 umjesto BTCUSD0626, a njegova premija pala je s oko 200 USD sredinom tjedna na manje od 100 USD sada. Međutim, srednjoročno još uvijek pokazuje izvjesno povjerenje među sudionicima tržišta.

BTC osnovaVrijeme prikupljanja podataka: 6/5 0:00 do 6/12 6:00 am (UTC)

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečne cijene terminskih ugovora, cijenu spot indeksa, kao i osnovnu razliku između njih. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvoreni interes (OI) dosegao je u četvrtak 6,6 milijuna ugovora (1 ugovor = 100 USD), ali je značajno opao na 5,8 milijuna ugovora jer je cijena opadala. Ovaj potez ukazuje da su neki kitovi s prethodno otvorenim kratkim hlačama zatvorili svoje položaje, zajedno s velikim likvidacijama.

Bitcoin Open InterestVrijeme prikupljanja podataka: 6/5 0:00 do 6/12 6:00 am (UTC)

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da je otvoreno puno novih pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe marže prilično je varirao tijekom tjedna, što sugerira da trgovci nisu baš samopouzdani. Nakon pada u četvrtak, omjer je nedavno dosegnuo najnižih 1,94 i sada se trguje blizu 2,0, što odražava kratkoročni medvjeđi osjećaj na spot tržištu.

Omjer posudbe bitcoin maržeVrijeme prikupljanja podataka: 6/5 0:00 do 6/12 6:00 am (UTC)

Omjer posudbe marže su podaci o trgovanju na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji posuđuju USDT u odnosu na one koji posuđuju BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima u procjeni raspoloženja na tržištu. Općenito, oni koji posuđuju USDT imaju za cilj kupnju BTC-a, a oni koji posuđuju BTC imaju za cilj da ga smanje.

Kada je omjer pozajmljivanja marže visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid u trgovce

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Nakon pada u četvrtak, podrška od 9.300 dolara postala je važna razina. Probijanje ispod ove razine najvjerojatnije će testirati 8.500. Međutim, brzi skok u petak otežao je trgovcima da budu pretjerano pesimistični. Sad kad je Bitcolova korelacija s drugom rizično aktivnom imovinom ponovno pod svjetlima reflektora, trgovci bi imali koristi od promatranja različitih tržišta.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj materijal ne smije se uzimati kao osnova za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner