Glasine o PayPalu povećavaju cijenu bitcoina, ali opcije koje ističu postavljene za povećanje volatilnosti: tehnički utorak

Ukratko

  • Cijena bitcoina (BTC) skočila je na 9.600 dolara zbog glasina o PayPalu koji integrira kripto
  • Očekuje se da će se volatilnost tržišta povećati prije isteka glavnih ugovora o BTC opcijama
  • Podaci pokazuju da trenutna procjena BTC-a ima više potencijala za rast i prostora za rast

Pregled tržišta

Sentiment na tržištima kriptovaluta poboljšao se u utorak rano ujutro u Aziji (UTC 20:00 – 21:00) jer je Bitcoin u početku prije kratke korekcije vratio razinu od 9.600 do 9.800 dolara. Odskok je uslijedio nakon izvještaji istaknuo Paypal’s oglasi za posao tražeći kripto inženjere, potičući glasine o mogućoj integraciji Bitcoina.

Međutim, očekuje se da će volatilnost tržišta ostati visoka ovaj tjedan unatoč glasinama o Paypalu zbog ugovora o BTC opcijama u lipnju pri kraju isteka. Vrijedno je napomenuti da su promptna tržišta uobičajno nestabilnija i tijekom isteka glavnih opcija.

U međuvremenu, podaci Glassnodea pokazuju da je odnos BTC-ove tržišne vrijednosti prema ostvarenoj vrijednosti (MVRV) ostao na relativno niskim razinama unatoč nedavnom skoku cijena.

Bitcoin MVRVBitcoin MVRV omjer (7d-MA); Izvor: Glassnode

Omjer MVRV pokazuje je li BTC trgovao iznad ili ispod njegove fer vrijednosti u odnosu na ostvarenu cijenu. Kada je omjer između 1 i 2, to znači da bi BTC mogao biti podcijenjen, kada je omjer veći, to odražava precijenjenost. S trenutnim omjerom MVRV od 1,6, potencijal potencijala Bitcoina ostaje velik, čak i dok su tržišne cijene dosezale blizu 10 000 američkih dolara.

Drugdje, DigiByte (DGB), Ontologija (NA T) i Bitcoin Diamond (BCD) bili su među najboljim dobitnicima u altcoin prostoru, dok su Hycon (HYC) i Orbs Hybrid Blockchain (ORBS) odustao je između 6% – 9% u ranoj sesiji od utorka.

Analiza cijena

BTC / USDT – Još nije preokret trenda?

Zamah je postao pozitivan za BTC / USDT jer je par našao donje nosače u uzorku trokuta netaknutima. Taj se zamah također odražava na RSI i DMI. Iako je MACD ostao crven, razlika između dviju linija sužava se. Međutim, RSI se probio iz svog nedavnog trenda, dok je + DI napredovao iznad -DI i ADX. Oba pokazatelja nagovještavaju pozitivan pomak.

Unatoč ovom pozitivnom pomaku u raspoloženju, međutim, teško je akciju cijena u utorak nazvati početkom preokreta trenda. To je zato što par i dalje trguje unutar uzorka trokuta, a proboj je potreban da bi se potvrdio konačan preokret.

Ako pozitivni osjećaj ostane netaknut, par će možda ponovno testirati područje od 9.800 do 10.000 dolara, što je i dalje značajna razina otpora.

Podrška od 9.200 USD mogla bi biti niže područje za gledanje, što bi, ako se testira, moglo povećati vjerojatnost ponovnog posjeta jednogodišnjoj liniji trenda okrenute prema otporu blizu 8.850 USD.

BTC USDT grafikon BTC / USDT pronašao je potporu u donjem dijelu trokuta; Izvor: OKEx, Tradingview

ETH / USDT – zvijezda padalica u nastajanju?

ETH / USDT odražava zamah sličan onome BTC / USDT; međutim, nismo vidjeli dovoljno kupovne moći blizu maksimuma od utorka od oko 246 dolara. U ovom scenariju par može lako proizvesti dnevno "Zvijezda padalica" uzorak, koji je obično medvjeđi svijećnjak s dugom gornjom sjenom.

Par je također gotovo stigao do gornjeg pojasa Bollinger, što se može smatrati ranim znakom prekomjerne kupljenosti, unatoč tome što je RSI ostao ispod 70. Štoviše, ni obujam trgovine nije se značajno povećao zajedno s cijenom, što je dodatno ojačalo slučaj za kratkoročna korekcija. Raspon od 227 do 251 američki dolar koji smo istaknuli u našem posljednja publikacija i dalje vrijedi, a to bi i dalje mogla biti referenca za ovaj tjedan.

Grafikon ETH USDTETH / USDT svakodnevno “zvijezda padalica” u nastajanju; Izvor: OKEx, Tradingview

XRP / USDT – Uslijedit će kratkoročni skok?

U našem prethodnom tehničkom utorku istaknuli smo kako su XRP medvjedi ostali pod kontrolom prošlog tjedna, a XRP / USDT je ​​od tada dotaknuo donju potporu trokuta kako se očekivalo.

Početni znakovi pokazuju da se bikovi mogu početi vraćati uskoro, a stohastički proizvodi bikovski crossover, a RSI počinje probijati. Međutim, čak i ako se kratkotrajni odskok ostvario, gornji otpor trokuta, blizu 0,198, i dalje ostaje valjan. Ponovno, preokret trenda u ovom trenutku nije moguće potvrditi.

XRP USDTXRP / USDT mogao bi se oporaviti odavde; Izvor: OKEx, Tradingview

ONT / USDT – Dobivanje prekomjerne kupnje?

ONT / USDT jedan je od najboljih altcoina na trgovačkoj platformi OKEx ovog utorka, osvojivši 5% tijekom sesije.

Par je stvorio preokret prema naprijed prema nedavnom uzorku trokuta, a taj zamah prema gore također se može vidjeti na MACD-u. Međutim, kako trguje sve više, približava se i 365-dnevnom pomičnom prosjeku, koji se čini kao snažna razina otpora.

0,7 dolara moglo bi biti prvo područje koje je trebalo gledati, nakon čega smo mogli vidjeti kako par doseže 0,76 dolara. S negativne strane, 0,63 USD ostaje aktivno.

ONT USDT grafikonONT / USDT proizvodili su svakodnevno probijanje; Izvor: OKEx, Tradingview

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj materijal ne smije se uzimati kao osnova za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner