Kako kratkoročne promjene bitcoina ukazuju na visok rizik, trgovci nastoje podržati blizu 6.550 USD: Crypto Market Daily

Ponedjeljak, 13. travnja: Nakon oporavka u nedjelju, većina vodećih tržišta kriptovaluta bilježi korekcije između 2-5 posto na dan. Bitcoin (BTC) – koji je jučer slomio nešto više od 7000 dolara – od ranog jutra trguje bočno oko 6700 dolara.

BTC je mogao vidjeti drastične fluktuacije u razdoblju konsolidacije

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Prošli vikend, BTC se nakratko stabilizirao iznad 6750 dolara nakon probijanja medvjeđeg klina. Cijena je u nedjelju navečer, 12. travnja, skočila malo ispod otpora od 7.200 dolara.

Međutim, s brzim smanjenjem volumena trgovanja, trend je ušao u konsolidaciju u sljedećih nekoliko sati. Jutros je brzo pao na oko 6700 dolara i ostavio pozitivan uzorak.

OKExov tim za analizu tržišta vjeruje da Fibonaccijeva linija za praćenje pokazuje jasnu moguću pokretnu rutu za budući trend. Trenutno je najbolji izbor otvoriti kratke pozicije ako cijena može doseći 6.900 – 7.000 USD u kratkom roku; zatim zatvorite oko 6.070 američkih dolara ako se cijena probije ispod 6.550 američkih dolara, jer se tamo nalazi Fibonaccijeva linija.

Međutim, ovaj postupak razbijanja bit će duži nego inače. Kako je medvjeđi volumen prekomjerno proširen, tržištu treba vremena da se ispravi. Tijekom ovog perioda konsolidacije u bilo kojem trenutku mogle bi se dogoditi velike fluktuacije.

BTC tržišta vjerojatno će naći podršku oko 6.500 USD

1D grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Gornji dnevni grafikon Bitcoina pokazuje da, iako je skok u nedjelju pokazao trend porasta volumena i cijena u prethodnom razdoblju, čini se da BTC slijedi trend povratka na prethodni maksimum. Međutim, prvi medvjeđi svijećnjak pojavio se danas u 1:00 ujutro HKT i bio je popraćen količinama sličnim oporavku prethodnog sata. To je ukazivalo na to da je odskok blokiran, a svijećnjaci su se zatvorili križevima, što je potom dokazano u sljedećih nekoliko sati.

Poniranje jutros je zapravo podmirivanje dobiti glavnih fondova nakon što je cijena jučer skočila. Činjenica da je najniža vrijednost pala ispod 6750 američkih dolara također je odraz prodajnog ponašanja malih ulagača zbog djelovanja većinskih fondova.

U trenutnoj fazi cijena je pod pritiskom 6750 američkih dolara. Velika je vjerojatnost da će tržište i dalje naći potporu oko 6.500 USD.

6.500 USD i 30-dnevni pomični prosjek (MA (30)) istovremeno daju cijenu snažnu potporu – kao što je označeno na gornjoj shemi. Iz tog razloga neće biti lako trendu probiti ovu razinu u kratkom razdoblju.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 6750 USD
 • Srednjoročni otpor: 69,00 USD
 • Kratkoročna podrška: 6.550 USD
 • Srednjoročna podrška: 6.150 USD

ETH osjetljivo na tržištu, moguća je brza pumpa ili odlagalište

4H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: OKEx.com

ETH je potisnut nivo od 154 dolara nakon što je pao ispod njega. Kao što pokazuje četverosatni grafikon, razina prodaje za danas je gotovo ista kao i u petak – medvjeđi su fondovi i dalje jači od bičjih.

Međutim, činjenica da je obujam u posljednje vrijeme na vrlo niskoj razini ukazuje na to da se trend još uvijek konsolidira. Tržište će biti osjetljivo i u tom se trenutku u svakom trenutku može dogoditi brzo odlaganje ili pumpa. Cijena će vjerojatno malo porasti u početku, a zatim se brzo vratiti.

Zbog slabljenja trenutnog stanja na tržištu moguće je i sporo odlaganje, a sljedeća dva područja podrške u tom bi slučaju iznosila oko 140, a zatim 120 dolara..

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 155 USD
 • Srednjoročni otpor: 165 USD
 • Kratkoročna podrška: 140 USD
 • Srednjoročna podrška: 120 USD

XRP u privremenoj konsolidaciji

1H XRP / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Jednosatna tablica XRP-a pokazuje da je trend u kratkom razdoblju konsolidacije nakon jutrošnjeg pada. Međutim, gledajući njegov veliki raspon fluktuacija, okoliš je trenutno rizičan.

S obzirom na veliki rast količine prodaje, cijena bi se danas mogla kretati između 0,1860 i 0,1750 američkih dolara. Medvjedi također trebaju vremena za odmor i po mogućnosti pripremu za sljedeće odlagalište. Ako cijena ne može slomiti 0,1925 američkih dolara u sljedećem oporavku, trend može pasti ravno prema dolje dok ne dosegne razinu podrške oko 0,1760 američkih dolara. Ovo je potencijalna odskočna pozicija ako se cijena tamo stabilizira, inače se može pomaknuti prema dolje kako bi pronašla sljedeću razinu podrške oko 0,1660 američkih dolara.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,1853 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,1925 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1760 USD
 • Srednjoročna podrška: 1665 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner