Kako trgovati opcijama: stvarni slučaj BTC tržišta

Uzmimo primjer BTC tržišta 17. prosinca 2019 .:

Recimo da vjerujemo da će se nastaviti medvjeđi trend BTC tržišta koji traje posljednjih nekoliko mjeseci. Trgovci mogu prije postati kratki kao primarna strategija trgovanja, a ne dugo. Iako BTC kratkoročna / srednjoročna pristranost ostaje negativna strana, još uvijek je bilo malo dokaza koji pokazuju da će se korekcija iz studenog u ovom trenutku ponoviti, a 6400 razina za sada se čini kao dobra podrška.

Kako trgovati opcijama bankomata (na novac)?

Kako očekujemo pad BTC kratkog / srednjeg pada, evo jednostavne strategije koju možemo provesti u našoj simulaciji trgovanja opcijama OKEx:

1. Prodajte opciju poziva ATM-a. Tržište 17. je i dalje slabo, a odskok je manji od očekivanog, pa prodajte opciju na dan vježbanja i zaradite povrat.

2. Alternativno, možemo kupiti bankomatnu put opciju. Kada je današnje tržište još uvijek medvjeđe i kada se očekuje daljnji pad, povećanje unutarnje vrijednosti opcije pokriti će smanjenje vremenske vrijednosti. Cijena ove opcije povećavat će se u skladu s tim. Na taj način, bilo da ga prodajemo izravno po višoj cijeni ili čekamo do dana vježbanja, od toga možemo dobiti.

Koje su mogućnosti bankomata?

At-the-money (ATM) znači da je udarna cijena opcije identična ili vrlo blizu cijeni osnovne imovine, bez obzira na call ili put.

Ispod je stranica za simulaciju trgovanja opcijama OKEx koja prikazuje podatke o opciji bankomata, uključujući:

Crveni okvir: Datum izvršenja opcija, što znači razdoblje isteka ugovora. Datum vježbanja prikazan na snimci zaslona je ovaj petak u 08:00 sati (UTC)

Zeleni okvir: naziv opcije. Prvi dio odnosi se na temeljni proizvod opcije, “TBTCUSD” znači virtualni BTC koji se koristi u simulaciji trgovanja. Na tržištu uživo to će biti BTCUSD, što znači Bitcoin. U drugom se dijelu ‘191213’ odnosi na datum vježbe – 13. prosinca 2019. To je isto kao i podaci navedeni u crvenom okviru. U trećem dijelu, ‘7000’ odnosi se na udarnu cijenu koja se koristi za usporedbu s osnovnom cijenom i za izračunavanje prinosa i cijene prisilne likvidacije. U 4. dijelu ‘C’ (Poziv) znači pozivnu opciju. Ako je P (Put), znači put opcija.

Plava kutija: Knjiga narudžbi. Slično futuresima, crveni dio prikazuje prodajnu cijenu, zeleni dio prikazuje kupovnu cijenu. Desna strana je broj opcija.

Žuti okvir: metrika opcija. Prvi redak prikazuje najvažniji dio: spot indeks i cijena marke. Indeks izravno utječe na kupnju & prodajna cijena opcije. Pri izračunu povrata na datum isteka, morate usporediti indeks i cijenu udara kako biste izračunali povrat i tržišnu cijenu BTC spota nakon prisilne likvidacije. Ovdje bismo se trebali usredotočiti na cijenu marke. Cijena marke, izračunata sistemskim algoritmom platforme, relativno je poštena cijena opcija koja se mijenja u stvarnom vremenu.


Zašto bismo se trebali usredotočiti na cijenu marke?

Otkrili smo da na tržištu simulacije trgovanja postoji značajan raspon između tržišne cijene i cijene marke, što znači da kada je vrijednost imovine 5 USD, tržišna cijena može se popeti na 15 USD kada poprimi hiper. U ovom trenutku, najbolji način trgovine je prodaja imovine po tržišnoj cijeni, umjesto da je kupite.

Uzmimo još jedan primjer iz povijesti BTC tržišta.

Još do 15. prosinca vidjeli smo da pokazatelji obujma i zamaha trgovanja nisu jaki i da će tržište oscilirati u kratkom roku. Vjerujemo da trgovci ne bi trebali dugo koristiti Bitcoin osim ako mu cijena ne prijeđe 7300.

Kako trgovati s OTM (out-of-the-money) opcijama?

Ako je tržište slabo i puno oscilira, možete se odlučiti za jednu od ovih jednostavnih strategija trgovanja:

1. Prodajte opciju poziva OTM. Ako na tržištu nema puno oscilacija (nema snažnog kretanja cijena), prodajte opciju na dan vježbanja i primite novac.

2. Prodajte OTM put opciju. Ako cijena ne padne onoliko koliko se očekivalo, a vremenska vrijednost brzo potroši, cijena opcije bit će niža. Bilo da kupujete sredstvo po nižoj cijeni da biste nadoknadili gubitak, ili čekate do datuma isteka, kada vrijednost opcije postane nula, od toga možete zaraditi.

3. Evo malo napredne strategije: kombinirajte strategiju 1 i 2. Na taj način možete udvostručiti povrat bez mnogo rizika.

Koje su OTM opcije?

Za opciju poziva OTM (out of the-of-the-money) znači da je osnovna cijena niža od udarne cijene. Za OTM put opciju znači da je osnovna cijena viša od cijene udara. Pojednostavljeno, OTM opcije odnose se na situaciju kada cijena nije dovoljno visoka ili dovoljno niska da zadovolji cijenu štrajka.

Kao i gore, na stranici za simulaciju trgovanja opcijama OKEx prikazuje informacije o nedavnim opcijama bankomata. Da biste pronašli OTM opcije, kliknite “All-Weekly” (Svi tjedni) i prikazat će se sve opcije tjedna:

U to je vrijeme BTC cijena oko 7050. Prema definiciji, OTM call opcije su one čije su udarne cijene veće od 7000, a OTM put opcije su one čija je udarna cijena niža od 7000 (Jer opcija s udarnom cijenom od 7000 najbliži je 7050, ovdje se smatra opcijom bankomata), što su dva dijela zaokružena crvenom bojom na gornjoj slici.

Dakle, koju OTM opciju biste trebali odabrati? Evo savjeta: uzmite u obzir mogućnosti. Prvo kliknite “Postavke popisa” u gornjem desnom kutu, zatim označite potvrdni okvir “Leverage” i kliknite potvrdu. Polugu svake opcije možete vidjeti na stranici, kao što je prikazano u plavom krugu na gornjoj slici.

Jasno je da se opcije razlikuju od terminskih i vječnih zamjena. Trgovanje opcijama ne uključuje polugu i korisnici ne mogu odabrati razinu poluge. To je samo okvirna vrijednost koju sustav daje na temelju izračuna troškova.

Ako pogledate bliže, ustanovit ćete da je za opciju poziva veća što je cijena udara to veća poluga – iznimke za posljednjih nekoliko poluga koje ostaju na 2000x jer su njihove cijene male.

Poluga vam omogućuje da uzmete u obzir i druge čimbenike, osim cijena štrajka. Također se možete pozvati na razinu poluge ugovora kako biste razmotrili rizike i koliko biste sredstava trebali uložiti u trgovinu opcijama.

Na kraju, imajte na umu da je omjer poluge izravno proporcionalan riziku – što je veći omjer poluge, to je manja vjerojatnost vježbanja. Iako je vaš unos manji, u skladu s tim veći je i rizik od gubitka svih uloženih sredstava.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map