Konsolidacija bitcoina prigušuje tržišni osjećaj jer volatilnost u petak ostaje niska – futures

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu

Ovaj je tjedan cijena Bitcoina (BTC) u početku oscilirala na gore da bi u ponedjeljak dosegla najviši tjedan od 9.443 dolara, nakon čega je uslijedio silazni obrazac koji je kulminirao tjednom najnižom cijenom od 9.101 u četvrtak. BTC se od tada vratio na oko 9.200 američkih dolara, gdje trenutno i stoji, prema cijeni OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925).

Uz trgovanje Bitcoinima u tijesnom rasponu od 350 dolara tijekom tjedna, jednomjesečna realizirana volatilnost dosegla je novi minimum od 28,3%, što se vidi od ožujka 2019. nadalje. U međuvremenu, korelacija vodeće digitalne valute sa S&P 500 ostao je jak, na preko 60%. Zanimljivo je da se nedavni novi maksimumi na dionicama nisu pretočili na Bitcoin, ali korekcija dionica u ponedjeljak vidno ga je dovela pod pritisak.

Gledajući podatke o trgovanju OKEx-om, možemo vidjeti da je omjer dugo / kratko trčao suprotno cijeni, što ukazuje da trgovci klade na cijenu koja ostaje u obrascu konsolidacije. Budući da je otvoreni interes i dalje na visokoj razini (blizu 800 milijuna USD), a trgovci na malo koriste potencijalno visoku polugu, bilo je lako za cijenu povući poteze preokreta nakon pokretanja velikog broja likvidacija.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0925) 4-satni grafikon. Izvor: OKEx, TradingView

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC omjer dugo / kratko

Omjer duga / kratka u osnovi se kretao suprotno trendu cijena tijekom tjedna – omjer je padao kad je cijena rasla, a zatim je rastao kad je cijena padala. Ovaj trend ukazuje na to da trgovci nisu bili sigurni u određivanje cijena u određenom smjeru i da očekuju nastavak konsolidacije.

Omjer dugih i kratkih u nekoliko je navrata iznosio čak 1,15 i u nedjelju ujutro dosegao najniži tjedan od 0,92. Trenutno se omjer kreće oko 1,0, što odražava nespremnost tržišnih sudionika da se klade na bilo koji trend.

Vrijeme prikupljanja podataka: 7/10 04:00 do 07/17 04:00 UTC

Omjer dugo / kratko uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova


Premija OKEx BTC Quarterly Future bila je prilično stabilna tijekom proteklog tjedna, stalno se krećući u rasponu od 1% u odnosu na spot cijenu. Osnova za BTC od 90 do 110 dolara također je razumna s obzirom na to kako je volatilnost i dalje niska.

Trenutna premija od 103 dolara (otprilike 1,1%) nešto je veća od 90 dolara od prošlog petka, što pokazuje da se očekivanja tržišta za cijenu do kraja rujna nisu puno promijenila ovaj tjedan.

Vrijeme prikupljanja podataka: 7.10. 04:00 do 17.7. 04:00

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Prošlog petka otvoreni kamate ili OI brzo su pale s 800 na 756 milijuna dolara, dok je cijena porasla nakon što je dosegla najniži nivo od 9.194 dolara, što je rezultat velikog zatvaranja kratkih pozicija s profitom.

Sljedećih dana OI je pokazao nestalni uzlazni trend i u četvrtak ujutro dosegao najvišu razinu od 816 milijuna dolara. Trenutno OI još uvijek iznosi 796 milijuna dolara, što je ista razina prije kraha sredinom ožujka.

Vrijeme prikupljanja podataka: 7/10 04:00 do 07/17 04:00 UTC

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe marže, za razliku od sveukupnog prošlotjednog trenda rasta, počeo je kontinuirano silazno kretati nakon što je u ponedjeljak dosegao najvišu razinu od 4,2, što je u skladu s kretanjem cijena.

Sveukupno, omjer se tijekom tjedna kretao u vrlo uskom rasponu od 3,4 do 4,2, što ukazuje na to da su trgovci spot maržom oprezni u pogledu poluge.

Vrijeme prikupljanja podataka: 7/10 04:00 do 07/17 04:00 UTC

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvidi trgovaca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Uska bočna konsolidacija Bitcoina oslabila je entuzijazam na tržištu, jer se količine trgovina tijekom tjedna nisu puno povećavale. Međutim, ova manja volatilnost omogućila je trgovcima da koriste veliku polugu za ulazak na tržište, što je dovelo do nekih velikih likvidacija zbog kratkoročnih skokova cijena. U međuvremenu, s OI koji je još uvijek na visokoj razini, sudionici na tržištu mogu razumno očekivati ​​da će se volatilnost vratiti u srednjem roku.

Dok se ne probije razina otpora od 9.300 dolara, kratkoročni trend ostaje u korist medvjeda. S druge strane, bikovi trebaju pripaziti na 8.500 USD, jer bi svi ispravci koji ne prekidaju tu podršku mogli pružiti dobre mogućnosti za ulazak na tržište.

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map