Načela i strategije OKEx kripto opcija III: Delta i Delta-Neutral

Ova serija obuhvaća opcije za grčki, Delta i srodne trgovačke ideje.

Ja. Delta

Sada ulazimo na grčki jezik opcije, što je “djelomični derivat cijene opcija s obzirom na svaki čimbenik cijene (temeljna cijena, volatilnost, vrijeme do isteka, kamatna stopa bez rizika)”. I u ovom ćemo članku pokriti Deltu, koja je prvo djelomični izvedenica s obzirom na cijenu temeljne imovine, i predstavljeni kao

Da bi se približili konceptu, na primjer, ako dođe do promjene cijene BTC call opcije s povećanjem od 50 USD, kada BTC spot cijena poraste za 100 USD, delta je 0,5 (: = 50/100). Kod prodajnih opcija to se događa na suprotan način, budući da BTC cijena raste, a zatim će se cijena prodajne opcije spustiti, pa recimo, BTC se povisi s 9000 na 9200 američkih dolara, a cijena opcijske cijene spusti za 100 američkih dolara, a zatim delta putne opcije iznosi -0,5 (: = -100/200).

Nadalje, kod opcije novac, delta se spori oko 0,5, odnosno 0,5 za call i put, budući da je vjerojatnost da ćete biti u novcu 50/50 (u stvarnosti je call delta pristrana na malo više od 0,5 i sažeti koji ste prvi dodirnuli kad ste prvi put izašli na tržište opcija). A duboko u novcu, delta će biti vrlo blizu 1 za call opciju, jer kako se poveća cijena na licu mjesta, isplata opcije bit će osigurana kao “S – K”. Tako će se delta call opcije nalaziti u rasponu od 0 do 1, a delta put opcije bit će u rasponu od -1 do 0.

Međutim, OKEx BTC opcija Delta definira se kao [Delta Black-Scholes – marka cijene opcije] za savršenu živicu i vidjet ćete da je sam opseg i broj drugačiji s uobičajeno poznatom definicijom, navedenom na početku, ali nedaleko od vašeg razumijevanja i još lakšom, učinkovitijom! Primijenili smo ovaj pristup jer se BTCUSD opcija razlikuje od tradicionalnih opcija, cijena i trgovina na temelju BTC-a. Vjerujemo da će ova implementacija održati naše korisnike u boljoj situaciji, idealno savršenoj i profitabilnoj, kada stvarno zaštitite svoju poziciju. Razmotrimo to dalje u sljedećem odjeljku.

I na kraju, prije nego što prijeđete na sljedeći korak, ako napišete (prodate) call opciju, delta će se obrnuti.

II. Delta-Neutralno?

Čuli smo za deltano neutralan portfelj koji je uklonio rizik od temeljnog kretanja cijena. Jednostavno, djeluje ovako.

Pretpostavimo da ste vlasnik 1 BTC. Sigurni ste u vezi s dugoročnim rastom cijene BTC-a, ali niste sigurni ili čak zabrinuti zbog nadolazećeg događaja prepolovljenja. Dakle, odlučite neko vrijeme graditi delta neutralni položaj, pa kupite 20 put opcija s delta -0,5 i teoretski ste osigurani. Kako?

Međutim, ako primijenite ovu ideju, ona djeluje samo kratko vrijeme jer se delta temelji na beskonačno malim promjenama i shvatit ćete da je teško upravljati svakom minutnom promjenom kolebanja BTC cijena. Da, pristup udžbeniku! Dakle, savršena zaštita traje samo kratko vrijeme (ili unutar vrlo male količine promjene cijene) i ne bi djelovala učinkovito u stvarnom kripto trgovanju gdje je indeks u USD, ali se cijena i njegova trgovina vrši u BTC-u. Stoga bismo željeli predstaviti našu nova delta definicija.


Provjerit ćemo relevantnu učinkovitost zaštite u smislu PnL, konstruiranjem delta neutralnog portfelja s našim BTC terminskim ugovorima, koji se temelji na istom temeljnom indeksu i jeftinijem instrumentu u odnosu na spot, također prema dospijeću.

Pretpostavka

Trenutni BTCUSD indeks iznosi 10.000 USD, a vi imate 10 stavljenih opcija s opomenom od 15.000 USD koja istječe za dva mjeseca. Vidjeli biste cijenu opcije 5400 USD (ekvivalentno 0,54 u BTC-u) s BS delta -0,7899. Međutim, da bi se savršeno živio, OKEx daje Delta kao -1,3299 (: = -0,7899-0,54), umjesto -0,7899. Zašto?

Scenarij 1. PnL rezultat zaštite BS Delta na osnovi

S obzirom na to da isti terminski ugovor s dospijećem (istječe za dva mjeseca), delta terminskog ugovora iznosi 0,01 (: = 100/10000).

Dakle, potreban broj terminskih ugovora za čežnju 10-put opcije s BS delta Hedge izračunava se ovako:

Prema pristupu zaštite BS Delta, potrebno je 79 terminskih ugovora, pa smo svoj portfelj izgradili s 10 putova i 79 terminskih ugovora.

Nakon nekog vremena cijena se pomakla, recimo, BTCUSD indeks dosegao je 12000 američkih dolara. Kako se mijenja vrijednost portfelja?

Stavljajući sve ostale uvjete nepromijenjenima, osim ako je cijena porasla za 2000 USD, možemo provjeriti da je vrijednost opcije Put promijenjena na 3 970 USD (: = 0,3309 BTC). I terminski se pnL promijenio u 0,1316 (: = (100 / 10000–100 / 12000) * 79)

Dakle, ukupni PnL = (0,3309–0,54) + 0,1316 ≈ -0,08 BTC

Scenarij 2. PnL rezultat zaštite od zasnovan na PA Delta

Kod PA Delta, primjenom istog pristupa odozgo,

Dakle, konstruirate svoj delta-neutralni portfelj s 10 putova i 133 fjučersa.

Primjenom istog pristupa navedenog u scenariju 1, možete dobiti ukupni PnL kako slijedi,

Promjena vrijednosti futures pozicije 0,2216 (: = (100 / 10000–100 / 12000) * 133)

Ukupni PnL = (0,3309–0,54) + 0, 2216 ≈ 0,01 BTC

Zaključak

Provjerili smo gore navedene slučajeve kako bismo provjerili učinkovitost živice s postojećom Delta Hedge i novom Delta Hedge. Trebalo bi doći do problema sa zaokruživanjem, a zbog nelinearnosti vrijednosti opcije u kombinaciji s BTC cijenom i trgovinskim vlasništvom napravljeni su sitni krhotine, iznad zaštićene PA delte zaštićeni PnL konvergirao je na 0. Osim toga, ako sami simulirate s drugim kretanjima cijena, bilo gore ili više prema dolje, naša ideja PA Delta stavlja vaš portfelj u savršenu zaštitu u trenutku transakcije i štiti vaš portfelj od bilo kakvih promjena cijene, bilo duboko u ili izvan njih. I, još bolje završava s malom dobiti, gotovo sigurno, budući da je oblikovana kao koso-spljoštena parabola, sedlasto zašiljena živica!

Iz svih gore navedenih razloga, trgovci opcijama OKEx dobit će oslanjanjem naša korisnička usluga usmjerena na parametre, PA Delta, i umjesto da teoretska ideja utječe na odluke o trgovanju. Također, o ostalim grčkim jezicima i parametrima govori se u sljedećim serijama, pa vas molimo da pratite i uživate u novoj godini trgovanja.

Slijedite OKEx na:

Web stranica: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map