Načela i strategije OKEx kripto opcija IV: Vega i volatilnost

Suočeni s neviđenim ukupnim povlačenjem tržišta i povijesno velikom volatilnošću, ne samo na kripto, već i na tržištima dionica i robe, čak su i iskusni profesionalci prošli kroz nevoljno raseljavanje. Neizvjesnost tržišta oko COVID19 i njegovih posljedica, beskonačna igra hegemonije nafte i šljunčana ekonomska vozila (koja su sada isplivala na površinu ili ukopana, pa će doći) stvaraju novu krizu i priliku. Kao što smo vidjeli iz povijesti, rođenje legendarnih investitora, pridržavajući se principa i obrazloženja, kao i omogućavanje fleksibilnog i uistinu kreativnog načina razmišljanja, moglo bi biti korisno za pobjedu ove sezone.

Da bismo iskoristili volatilnost tržišta, krenimo s našom kontinuiranom studijom o načelu i strategiji OKEx kripto opcija, ovoga puta Vega i volatilnost trgovanja.

Dio 1. Vega

Vega je a prvo-djelomični derivat vrijednosti opcije s obzirom na volatilnost temeljnog kapitala, i predstavljeni kao

Vega vam može pomoći da razumijete osjetljivost fluktuacije cijene na očekivanu cijenu opcije, recimo da veća volatilnost može konačnu vrijednost opcije postaviti više i za call i za put. Obično najviši na ATM opciji s dužim dospijećem.

Ako ste ikad pokušali trgovati strategijom prethodnog članka, Straddle i davljenje, možete doživjeti čak i pažljivo zaštićen položaj, vrijednost se mijenja, posebno s obzirom na volatilnost. I VJERUJEMO da neki dobivaju ogroman iznos (zapravo, zaostajanje) profita samo konstruiranjem jedne od dvije strategije, više na zadaviti, s dugom Put stranom. A ako ste slijedili disciplinu, ne hvatajući paniku ili uzbuđeni kratkoročnim dobitkom, najnoviji oporavak cijene osigurava vam još jedan dobar povratak s duge strane poziva, bilo.

Uz to, čak i kad je izgrađena tržišno neutralna pozicija, što možemo učiniti da povećamo svoju prediktivnu snagu na tržištu? Zašto opciju traže mnogi trgovci izvedenicama?

(Podrazumijeva se) Volatilnost govori, a Tail maše psa.

2. dio. Trgovina volatilnošću

Potpuno razumijevanje opcije možda neće biti lako, ali će vam nadoknaditi da li trgujete na tržištu ili kotirate za trgovanje na licu mjesta i terminske pogodnosti. Ne samo za diverzifikaciju i maksimiziranje dobiti, već i za perspektivu upravljanja rizicima, to je učinkovit alat.

I prije smo proučavali nestabilnost. Uđimo u detalje.

Hlapljivost na koju se obično pozivamo, uglavnom se spominju dvije pasmine: Ostvareni sv & Podrazumijeva se sv.

Ostvarena volatilnost stvarno je kretanje cijena osnovnog sloja tijekom danih razdoblja (uglavnom na godišnjoj razini), dakle kvadratni korijen varijance, dok je implicirana volatilnost natrag izračunata volatilnost iz cijene opcije. Dakle, trebao bi postojati jaz između trenutne temeljne cijene i očekivane vrijednosti temeljne cijene, retro do buduće. Od ovog trenutka možemo ugrabiti ideju za naše trgovanje. Ako se implicirana volatilnost počne mijenjati, a ne realizira se određena promjena, što će iskočiti u posljedicama? Pogotovo na Spot i Futures ili vječno swap tržište? Ovaj dio možemo provjeriti tijekom nedavnih previranja.


Izvor: Skew.com

Kao što vidimo odozgo, BTCUSD Implicirana volatilnost od 3 mjeseca dnevno porastao je 12. ožujka, prije nego što je uslijedila realizirana volatilnost, a mi se sjećamo petka 13. Štoviše, uz pažljiviji pogled, došlo je do indikativno-paralelni pomak 8. marta a kombinirali smo i alternativne izvore na kretanje kitova / rudara, deponiranje na velikim burzama, svakako siguran, da se pripremi i izgradi pozicija za isplatu novca usred tradicionalnog pada financijskih / robnih tržišta. To se također nekako odnosi na brojačnapad na zajedničkoj investicijskoj ideji, „prepolovljenje bitcoina dovest će do vrijednosti, zato posudite&držite ”. (Alternativni izvorni dio pokrivali bismo odvojeno detaljima.)

Opcije, i široko govoreći derivati, imaju prediktivnu moć nad osnovnim cijenama, čak i ako su “IZVEDENE”. To je dokazano na mnogim tržištima i akademskim istraživanjima i korišteno je kao izvor otkrivanja cijena za tržište dionica. I možda znate, nedavni prekidači na tržištu derivata pokrenuli su se prije pokretanja dionica, a vidjeli smo i puno utjecaja na datum dospijeća opcija i / ili terminskih ugovora. I, pretjerani valovi repa iščašuju psa, i da, bolno je i teško ga podići neko vrijeme.

Pa, što da radimo? Što podsjetiti?

Davljenje se može koristiti za koga se kladiti na implicirani vol. povećati dok straddle može pokriti i ostvareni porast volatilnosti s gama efektom i apsolutni utjecaj implicirane volatilnosti zbog vega dijela. I gradeći ovo duga volatilnost prije nego što bi bilo kakvo ažuriranje tržišta trebalo biti učinkovito, kao što je spomenuto od početka, ekonomska vozila sada počinju da se lome, tako da predstoje novi krajolici.

Obrnuto, kratki spoj vol., poznatim kao prodaja jedne od te dvije strategije, može imati koristi od visoke premije trenutnog tržišta, kladeći se na smanjenje volatilnosti bilo kojom vladinom akcijom radi spašavanja tradicionalnih tržišta i ekonomije i sekvencijalnog učinka na Crypto, pandemijskih olakšica i oporavka, fizički i emocionalno. Uz to, vremenska vrijednost novca igra veliku ulogu u prodaji nestabilnosti i trebala bi temeljito prepoznati problematični negativni rizik. Stoga, ako je moguće i uglavnom je dostupno, izračunajte točnu teoretsku vrijednost opcije i treba slijediti prilagodbu položaja.

I na kraju, najbolje iskoristite naš Kalkulator opcija i Otkrivanje opcija za svoj cilj i ciljeve i slobodno nas kontaktirajte ([e-pošta zaštićena]) jer smo uvijek spremni za namjensku podršku u trgovanju opcijama i srodnim tržištima na OKExu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map