OKEx tehnički tjednik: 02. ožujka 2020

Tržišta kriptovaluta u početku su se stabilizirala nakon što su se cijene bitcoina tijekom vikenda spustile s 10000 na oko 8500. U našem posljednjem izdanju Tehničkog tjednika istaknuli smo pretjerani entuzijazam u BTC tržište moglo ugroziti rally i kratkoročno donijeti negativan utjecaj na cijenu. Od tada, BTC se odrekao oko 14% vrijednosti u tjedan dana i nije uspio održati potporu na 200-dnevnom pomičnom prosjeku.

Iako su tržišta uglavnom ostala pozitivna na BTC zbog nadolazećeg prepolovljenja, vjerujemo da bi se pristranost još uvijek mogla kratkoročno naginjati neutralnom / blago negativnom, jer se apetit zbog kratkog izgleda čini relativno visokim. Vidjeli smo da je omjer OKEx BTC u dugom i kratkom vremenu krenuo s nedavnih najviših razina, ali još uvijek na relativno visokim razinama (2,34) u odnosu na očitanja početkom siječnja (1,06 ~ 1,33).

Slika 1: Dugi / kratki omjer OKEx BTC (Izvor: OKEx)

Taj se osjećaj neodlučnosti također ogledao u otvorenom interesu i opsegu trgovine. Primijetili smo da naš BTC otvoreni interes opada od sredine veljače, što ukazuje na to da se manje novca slijevalo na tržište. Međutim, to bi također moglo značiti da se trenutni trend cijena može završiti. Osim toga, opseg trgovine počeo se smanjivati, što bi moglo značiti da trgovci drže svoje pozicije i mogu to smatrati znakom stabilnosti cijene.

Slika 2: Otvorene kamate na OKEx BTC i obim trgovanja (Izvor: OKEx)

Tržišta su se također pripremila za lagani početak u altcoin prostoru, s ETH i XRP pala za oko 2%, dok je XTZ i VEZA odrekao se više od 6% u ranoj azijskoj trgovini. Također smo vidjeli početne znakove stabilnosti u altcoin prostoru, jer čini se da ukupna Ex-BTC kripto tržišna kapitalizacija može održavati podršku na 365-dnevnom pomičnom prosjeku. Promatrači Altcoina vjerojatno žele ovaj grafikon držati pod svojim radarima.

Slika 3: Ukupna kripto tržišna kapitalizacija Ex-BTC (Izvor: Tradingview)

Analiza cijena

BTCUSDT – Kratkoročni povratni uvid?

 • BTCUSDT nije uspio održati potporu na kritičnom 200-dnevnom pomičnom prosjeku tijekom proteklog tjedna; međutim, pokazatelji su pokazali da bi trenutno stanje moglo podržati kratkoročni oporavak.
 • Vidjeli smo pozitivan dnevni svijećnjak u izradi, ako bude potvrđen, bit će prvi nakon sedam uzastopnih negativnih svijećnjaka. Uzorno bi se mogao razviti u obrazac jutarnje zvijezde sličan onome što se dogodilo krajem studenog i sredinom prosinca (crveni okviri). Oba slučaja pokazala su da se kratkotrajni skok dogodio nakon uzorka jutarnje zvijezde.
 • Pokazatelji impulsa također su oslikali istu sliku. I RSI i ultimativni oscilator dosegli su dno na području preprodavanja još u studenom i prosincu. Slična situacija primijećena je i nedavno, s 9-dnevnim RSI na 29, a UO je dotaknuo 40.
 • Iako je moguć kratkoročni oporavak, međutim srednjoročni oporavak cijena i dalje bi mogao biti upitan, a prerano je nazvati pravi preokret.
 • 200-SMA bi mogao biti prva razina za gledanje, što je oko sredine 8700 ručki. Ako se vidi, Fibonaccijev retracement od 38,2% mogao bi vidjeti veći otpor. Donja podrška na 8220 bila bi druga referenca.

Slika 4: Dnevni grafikon BTCUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – prelom u nastajanju?

 • ETHUSDT je još uvijek relativno u boljoj formi od bitcoina i nekih drugih glavnih altcoina, jer par i dalje uglavnom ostaje iznad 200-dnevnog pomičnog prosjeka.
 • Međutim, čini se da je nedavna korekcija cijene stavila par u uzorak silaznog trokuta dnevno, a prijelom će se uskoro pojaviti i vjerojatno je na donjoj strani. Ako se vidi, mogla bi odrediti cijenu za ponovno testiranje najviših razina u studenom od 195-198. Očekivani prodor također je postavljen za testiranje podrške trendline od siječnja do veljače.
 • Pokazatelji impulsa sugeriraju da par još uvijek nije pretjerano prodan. Isto kao BTC, Dugi / kratki omjer OKEx ETH ostao je na relativno visokoj razini. Dva su čimbenika ojačala medvjedast za ETH.
 • Najviši stupanj 195-198. Mogao bi biti prvo područje koje se moglo pogledati.

Slika 5: Dnevna karta ETHUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview) Slika 6: Omjer OKEx ETH dug / kratak (Izvor: OKEx)

XRPSDT – Još prostora za spuštanje?

 • XRPUSDT već ima ispod 200-dnevnog pomičnog prosjeka više od pet dana, relativno slabije performanse od ETH.
 • Čini se da je par stvorio obrazac glave i ramena, što bi mogao biti znak srednjoročnog preokreta od bika do medvjeda.
 • Uzorak bi mogao dopustiti paru da se povuče na oko 0,175 razine, što se podudara s najnižom sredinom prosinca. Ako se vidi takva razina, to bi moglo ispariti dobitak iz 2020. godine.
 • Iako ne očekujemo da će cijena pasti na takvu razinu u kratkom razdoblju, a čak je i kratkoročni oporavak dopušten u kratkom roku. Vjerujemo da bi 0,213 do 0,216 bilo ključno područje za promatranje.

Slika 7: Dnevni grafikon XRPUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

Slijedite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/


https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Web stranica: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map