OKEx tehnički tjednik: 06. travnja 2020

BTC za testiranje otpora ključa s mješovitim osjećajima.

Ključni za poneti

– BTC treba testirati razine USD 7000-7200 nakon bočnog trgovanja tijekom vikenda.

– Nedavni kolaps hash rate mogao bi ojačati bikove, dok drugi podaci sugeriraju da su ulagači bili previše samopouzdani.

– Kratkoročna / srednjoročna volatilnost cijena trebala bi se povećati u glavnim altcoinima.

Pregled tržišta

Očito je mješoviti početak za tržište kriptovaluta, kao i cijene BTC trguju bočno između područja USD 6600 i USD 7200 tijekom vikenda bez značajnih pomaka. U to vrijeme kada je prepolovljenje nagrade za bitcoin blokove očekivano da se dogodi za manje od 40 dana, kratkoročni osjećaj nad vodećom kripto krilaticom ostao je relativno nizak, unatoč nedavnom oporavku na tržištu. Sentix Bitcoin Strategic Bias, koji mjeri šestomjesečna očekivanja BTC investitora, naglo se vratio prošlog tjedna. Međutim, Manfred Hubner, generalni direktor u Sentixu, istaknuo je da, „Indeks prekomjerne samopouzdanja (ovdje nije prikazan) trguje se na +5, što je više u zoni koja govori o previše samopouzdanja ulagača. Dakle, nema jasnih pozitivnih pokazatelja za rast cijena bitcoina. “

Slika 1: Sentixova strateška pristranost prema bitcoinima (Izvor: Sentix)

Slika 2: Bitcoin hash vrpca (Izvor: Woobull Charts)

Unatoč tome, čini se da to sugeriraju osnove BTC cijene su možda dosegle dno. Istaknuti analitičar bitcoina Willy Woo tvitao da je, nedavni kolaps Hash vrpci ukazao na to da su se neke rudarske kapitulacije dogodile tijekom pada tržišta 12. ožujka, i vjeruje da rudari odavde neće stvarati veći pritisak prodaje.

Drugdje je to bila mješovita torba, s BSV trguje oko 1% niže, dok TRX stekao više od 7%. MKR ostao u fokusu, kakav bi trebao biti Maker Foundation otopljen kako bi se u potpunosti decentraliziralo, taj je korak dio napora stvaranja samoodrživog MakerDAO. MRK trgovalo se za 7% u Aziji u ponedjeljak.

BCH promatrači također ne žele propustiti prepolovljenje blokovske nagrade, koja se očekuje 8. travnja. BCH Nagrada rudara ići će od 12.5 BCH do 6.25 BCH po bloku. BCH trguje pola posto niže u ponedjeljku.

Analiza cijena

BTCUSDT – Otpor dekoltea u fokusu

 • BTCUSDT oporavlja se od selloffa 12. ožujka i čini se da se približava 61,8% Fibonaccijevom povlačenju, gdje je blizu izreza prethodnog uzorka vrata i ramena.
 • Zamah je nekako pomiješan, ali čini se da je pristranost blago prema pozitivnoj strani, jer RSI stvara neke više vrhove, dok UO proizvodi neke niže razine. Međutim, čini se da postoji mali proboj u OBV, ako se potvrdi, mogao bi povećati vjerojatnost bikova slučaja.
 • Vrijedno je napomenuti da je u izradi i mali zlatni križ, sa 100-MA malo iznad 200-MA.
 • Iako je ponovni test 61,8% FR vjerojatan u kratkom roku, međutim, vjerujemo da bi otpor oko vrata oko 7200 do 7300 USD i dalje mogao biti zdrav.

Slika 3: Dnevni grafikon BTCUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

ETHUSD – očekuje se proboj

 • ETHUSDT je formirao uzlazni uzorak trokuta i kratkoročno se čini da je neizbježan. Pritisak Bollingerovih opsega također ukazuje na to da se očekuje povećana volatilnost cijena.
 • RSI i OBV proizveli su pozitivne proboje, što sugerira da se zamah kupovine para povećava, što je pojačalo slučaj presudnog probijanja cijene.
 • Prva razina koju treba gledati mogao bi biti 200-MA oko 172, dok je donja potpora blizu 120 još jedno ključno područje.

Slika 4: Dnevni grafikon ETHUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

ATOMUSDT – novi trend u razvoju?

 • ATOMUSDT je u početku skočio iznad otpora trendline od veljače do ožujka sa snažnim zamahom, jer je RSI dao jasan proboj.
 • Iako cijena možda stoji iznad linije trenda, stisak pojaseva Bollinger sugerira da bi se volatilnost cijena odavde mogla povećati.
 • Početni preokret OBV-a sugerira da je zamah kupnje ubrzan, daljnje povećanje nagiba moglo bi omogućiti da cijena od ovog trenutka započne novi srednjoročni trend.
 • Najviša temperatura od 20.48 od 20. ožujka mogla bi biti prva razina za gledanje.

Slika 5: Dnevna karta ATOMUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

Slijedite OKEx na:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner