OKEx tehnički tjednik: 14. travnja 2020

Ne vodeći nikamo

Ključna za poneti

 • – Osjećaj kripto tržišta ima malo ili nimalo promjena unatoč nedavnim neuspjelim pokušajima povrata razina od 7000-7200 USD.
 • —Šira slika Alcoin-a izgleda sumorno jer bivša BTC tržišna kapa pokazuje medvjedastu divergenciju.
 • —Bitcoin Gold u fokusu jer se ovaj tjedan očekuje prepolovljenje.

Pregled tržišta

Tržišta kriptovaluta odgovorila su mlakim entuzijazmom nakon BTC cijene su više puta odbijene na razini od 7200 USD. Vodeća kriptovaluta promijenila je ruku u blizini područja s 6800 USD u utorak u Aziji, nakon što je kratko uskrsnula tijekom uskrsnog vikenda. U našem posljednjem izdanju Tehničkog tjednika spomenuli smo da je otpor u blizini prethodno spomenutog izreza ostao jak i očito ostaje netaknut.

Podaci iz sentimenta pokazuju da je to srednjoročno BTC investitori su se malo ili nimalo promijenili u očekivanjima BTC cijene, iako su neki kratkotrajni trgovci izrazili blago pozitivan stav. Sentixov indeks raspoloženja bitcoina se vratio i gotovo dotaknuo neutralnu razinu. Ipak, Manfred Hubner, generalni direktor u Sentixu, vjeruje da je „bitcoinu potreban značajan dobitak strateške pristranosti kako bi se cijene pogurale prema gore. Iako je ta pristranost trenutno veća od osjećaja, nije se dodatno povećala. Dakle, nije nastala suštinski nova situacija.

Slika 1: Sentix Bitcoin Sentiment Index Izvor: Sentix

Slika 2: Ukupan kripto izvor: Tradingview

Inače su glavni altcoini uglavnom bili u zelenom nakon BTCJe odskok. Cijene od BCH i BSV su se u početku stabilizirali nakon prošlotjednog hard forka. Poslane su akcije cijena tvrdog vilice BCH na 280 USD, dok BSV pogodio područje od 220 USD.

U široj perspektivi, međutim, altcoin promatrači bi mogli pronaći razloge za zabrinutost zbog tržišta. Pokazatelj impulsa ukupne ex-BTC kripto tržišne kapitalizacije bio je u medvjeđem divergenciji s cijenom, što može ukazivati ​​na to da bi širi oporavak altcoina mogao biti kratkotrajan. Naravno, to ne znači početak rasprodaje altcoina u kratkom roku. Međutim, ovdje bi veća slika mogla biti sumorna.

Analiza cijena

BTCUSDT – Podržavanje i otpor međusobno se približavaju

 • Prethodni izrez glave i ramena ostao je snažan otpor za par koji je uslijedio nakon neuspjelih pokušaja kočenja iznad vrata prošlog tjedna i ostavio uzorak sličan padalici, koji je smatrao medvjedastim znakom.
 • Povrh toga, 50-dnevni pomični prosjek čini se još jednim značajnim otporom.
 • Zamah je pokazao mješoviti signal, s MACD-om je došlo do kontrakcije, dok je OBV ostao u bočnom obrascu, a preokret tek treba potvrditi.
 • S obzirom na širi mlaki osjećaj, vjerujemo da je šansa da se cijena probije iznad dekoltea ostala prigušena, barem kratkoročno. Međutim, vjerojatnost značajne korekcije također je mala.
 • Ponovni pokušaj 7100 do 7200 ne bi se trebao isključiti u kratkom roku. Donje područje za gledanje moglo bi biti od 6700 do 6500, ako se vidi, ponovljeni test 61,8% Fibonaccijevog povlačenja u blizini 6300 dobit će vjerojatnije.

Slika 3: BTCUSDT dnevni grafikon Izvor: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – Ključna podrška za trendline koja će se testirati

 • Istaknuli smo svakodnevnu uzlaznu formaciju trokuta u našem posljednjem <Tehnički tjednik>, i potvrđuje se pozitivan proboj. Sada se postavlja pitanje može li se rastući trend cijena nastaviti.
 • Predrasude bi se mogle malo nagnuti prema dolje, jer MACD sugerira da zamah blijedi, dok je ultimativni oscilator pao na razinu podrške linije trenda.
 • Međutim, čini se da je svakodnevni bikovski crossover u fazi stvaranja stohastičkog oscilatora, što sugerira da se priljevi u par povećavaju u kratkom roku.
 • Kritična razina za gledanje mogla bi biti blizu 150, što je razina podrške okrenuta potpori iz prethodnog uzlaznog trokuta. 164 je još jedna ključna razina za gledanje, koja je blizu 38,2% FR.

Slika 4: Dnevna karta ETHUSDT Izvor: OKEx; Tradingview

LTCUSDT – pristranost prema dolje?

 • LTCUSDT je još jedan zanimljiv par za gledanje, jer je proizveo neke 3-satne niže maksimume, čini se da je oblikovan silazni uzorak trokuta.
 • Iako je razvijen kratkotrajni silazni kanal, ultimativni oscilator proizveo je bikovsku divergenciju s nekim višim maksimumima. Očekuje se da će pokazatelj impulsa testirati potporu trendu u narednim danima, a to bi moglo biti presudno za kratkoročno kretanje cijena.
 • MACD ukazuje da se zamah donekle usporavao.
 • U zaključku, par bi mogao prvo testirati trosatnu potporu trokuta u blizini 250-MA na 39,5, prije nego što je pokušao povratiti gornji otpor blizu 41,3.
 • Iako se očekuje izbijanje, međutim, još je prerano za određivanje vremena izbijanja.

Slika 5: LTCUSDT trosatni grafikon Izvor: OKEx, Tradingview


BTGUSDT – Skretanje prije prepolovljenja?

 • Bitcoin zlato je još jedan fokus na tržištu ovog tjedna, jer se njegovo prepolovljenje blokova očekuje u četvrtak.
 • Unatoč prepolovljavanju, općenito može pozitivno utjecati na cijenu; nedavni skup izgleda umorno i mogao bi ostati bez pare.
 • Polaki stohastik ponovno je stigao u blizini prekupog područja. To je snažan signal da će se cijena možda morati okretati kao što su sugerirali prethodni slučajevi.
 • 250-dnevni pomični prosjek blizu 8,90 mogao bi biti prva razina za gledanje, što je područje u blizini prethodnog vrha kanala, ako bi se odustalo od takvih razina, trebalo bi isključiti ponovno testiranje nedavne podrške za kanale u blizini 8,30..

Slika 6: BTGUSDT dnevna karta Izvor: OKEx; Tradingview

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map