OKEx tehnički tjednik: 17. veljače 2020

Sentiment na širem tržištu kriptovaluta pomiješan je nakon što su se cijene bitcoina povukle sa 10400 razina na oko 9800 u ponedjeljak tijekom azijske sesije. Podaci sugeriraju da su se sudionici na tržištu podijelili oko srednjoročnih izgleda vodeće kriptovalute. Novo istraživanje tvrtke Sentix pokazuje da su institucionalni ulagači imali pomalo pesimističan pogled na bitcoin, dok su mali ulagači bili relativno pozitivni. Međutim, podjela osjećaja mogla bi ubrzo dovesti do povećanja volatilnosti cijena.

Patrick Hussy, generalni direktor u Sentixu, rekao je, „kad god se pojavila tako velika razlika u mišljenjima, to je nakon toga postalo uzbudljivo. To je bilo zato što je jedna od grupa investitora imala veću potrebu za prilagodbom unatrag. Na kraju su privatni ulagači često preuzimali vodstvo kad se jaz između pristranosti povećavao. “

Slika 1: Sentix Bitcoin Strateška pristranost – Inst. Vs. Rtl. (Izvor: Sentix) Slika 2: Jednosatni dijagram CME Bitcoin Futures (Izvor: Tradingview)

Trgovci neće htjeti propustiti razvoj razmaka CME bitcoin terminskih termina po satu. CME fjučersi na bitcoin otvorili su se s jednosatnim razmakom u ponedjeljak, a jaz se nalazi između 10460 i 10080. U našim prošlim publikacijama istaknuli smo da je velika tendencija popunjavanja praznina CME bitcoin fjučersa. Ako se vidi, BTC bi se mogao oporaviti na blizu 10500 prije sljedećeg razvoja.

Na drugim smo mjestima vidjeli prilično crveno, ETH se odrekao više od 7%, dok je XRP naglo pao za oko 10%. Manja imena poput TRX i ATOM pala su za više od 10%. U nastavku želimo istaknuti ukupni kripto ex-BTC grafikon tržišne kapitalizacije, što bi moglo zabrinuti neke od altcoin promatrača. Grafikon nije uspio povratiti prve razine otpora blizu 120B. Iako je prerano za preokret, ali nastavak korekcije mogao bi dovesti u pitanje održivost šireg altcoin rallya.

Slika 3: Ukupna tržišna kapitalizacija kripto ex-BTC (Izvor: Tradingview)

Analiza cijena

BTCUSDT

 • U našem posljednjem izdanju Tehnički tjednik, naglasili smo da će BTCUSDT-ov skup možda trebati napraviti kratkoročnu stanku prije nego što povrati najvišu razinu u listopadu od 10500.
 • Vjerujemo da bi donja podrška trenutnog kanala trebala biti dobra, a Fibonaccijev retracement od 38,2% u blizini 9300 bio bi još jedna razina podrške.
 • Čini se da se izrađuje dnevni zlatni križ, a 50-dnevni pomični prosjek trebao bi porasti iznad 200-dnevnog pomičnog prosjeka. Posljednji zlatni križ takve vrste rezultirao je masovnim mitingom od svibnja do srpnja.
 • Međutim, omjer OKEx BTC-a Long / Short ostao je na najvišem nivou iz YTD-a, što bi moglo ukazivati ​​na to da je neki veći kapital bio na kratkim pozicijama i da bi njihova potencijalna dobit mogla biti znatno veća od dugovanja.

Slika 4: Dnevni grafikon BTCUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview) Slika 5: Dugi / kratki omjer OKEx BTC (Izvor: OKEx)

LTCUSDT

 • LTCUSDT se može početi stabilizirati dok par ponovno testira svoju četverosatnu podršku za trendline.
 • Očitavanje RSI-a sugerira da je par mogao biti kratkotrajno preprodan. U posljednjih mjesec dana cijena se popela kad je četverosatni RSI pao ispod 30.
 • Osim toga, 200-MA (ljubičasta linija) nije ugrožena od početka siječnja, a to bi mogla biti druga razina podrške.

Slika 6: LTCUSDT četverosatni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

BSVUSDT

 • BSVUSDT se približavao kritičnoj razini podrške jer je par u ponedjeljak trgovanjem u Aziji pao više od 17%.
 • Prethodni najniži nivo od 235 mogao bi biti kritična razina za gledanje, što je također blizu 200-MA. Ako se ugrozi, mogli bi se vidjeti daljnji ispravci.
 • MACD je također otišao dalje u negativno područje, s medvjeđim križanjem proširenim, bot se smatra medvjeđim znakom.
 • Povlačenje otvorenog interesa za terminske pogodbe za BSV također bi moglo ukazivati ​​na to da je cijena mogla početi usporavati.

Slika 7: BSVUSDT 6-satni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview) Slika 8: OKEx BSV Futures Open Interest & Obim trgovanja (Izvor: OKEx)

XLMUSDT

 • XLMUSDT će možda vidjeti još jednu lošu stranu nakon što je formacija s trostrukim vrhom potvrdila medvjeđi osjećaj.
 • Iako se cijena u početku može stabilizirati na 20-dnevnom pomičnom prosjeku, RSI sugerira da par još uvijek nije pretjerano prodan, što ukazuje da bi mogao biti i dodatni minus.
 • 200-MA blizu 0,06 mogao bi biti prva razina za gledanje, ako je ugrožen, prethodna najniža vrijednost od 0,0549 mogla bi biti sljedeća ključna razina.

Slika 9: Dnevni grafikon XLMUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

Slijedite OKEx na:

Web stranica: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner