OKEx tehnički tjednik: 24. veljače 2020

Ključni za poneti

 • Tržišta kriptovaluta nalaze se u načinu rizika nakon što bitcoin nije uspio osigurati ključnih 10000 razina.
 • Podaci sugeriraju da je općenito raspolaganje kripto-imovinom doseglo vrhunac svih vremena, ali pretjerano oduševljenje moglo bi biti medvjeđe oko cijene.
 • ETH se čini u načinu čekanja i vidi; LTC još uvijek ima prostora za pokretanje; ADA pokazuje bikovsku divergenciju.

U ponedjeljak je to bila sesija rizika u prostoru kriptovaluta jer je cijena bitcoina zastala na 9700 razina. To se dogodilo nakon što je bitcoin tijekom vikenda nakratko trgovao u blizini ključnog područja 10000. Međutim, čini se da su trgovci već očekivali ovu korekciju, budući da su CME fjučersi stvorili satni jaz prije početka sesije.

Iako su pozitivna očekivanja prepolovljenja i dalje uglavnom netaknuta, entuzijazam tržišta u BTC može se pretvoriti u pretrpanu trgovinu, što bi moglo povećati rizike dugog stiska ili kratkoročno imati negativan utjecaj na cijenu.

Slika 1: Sentix Crypto Asset Class Sentiment (Izvor: Sentix)

Slika 2: Razlika u budućnosti CME bitcoin fjučersa (Izvor: Tradingview)

Slika 1 prikazuje indeks raspoloženja klase imovine kriptovalute Sentix. Indeks je upravo dosegnuo najvišu razinu od -11,5. Iako negativna vrijednost znači da mnogi ulagači još uvijek imaju pesimističan stav prema kripto kao imovini, ali trend ide prema gore. Međutim, Manfred Hubner, generalni direktor u Sentixu, vjeruje da bi se rast cijena bitcoina mogao usporiti ako bi takav "entuzijazam investitora" nastavlja.

Slika 3: Sažetak CME CoT (Izvor: CME Group)

Vrijedno je napomenuti da račun s polugom povećava njihovu bitcoin kratku poziciju u CME terminskim ugovorima i opcijama tri uzastopna tjedna. To bi moglo ojačati i kratkoročni BTC-ov medvjeđi slučaj.

I drugdje smo vidjeli korekcije cijena u glavnim altcoinima poslije BTC nije uspio povratiti kritične razine od 10000. U vrijeme pisanja ovog članka, ETH pala 1,5%, dok je XRP odrekao više od 3%. Nedavna bolja imena poput ATOM i XTZ obje su srezale više od 8%.

Analiza cijena

BTCUSDT – Imate još prostora za skok prije nego što skrenete?

 • BTCUSDT je više od tjedan dana stvarao neke niže razine na četverosatnom grafikonu i formirao kratkotrajni silazni kanal.
 • Iako se cijena kretala blizu srednjeg pojasa Bollinger, pokazatelj impulsa sugerira da je još uvijek bilo prostora za kratkoročni skok cijene. Međutim, povrat bi se mogao suočiti s prvim otporom blizu 9950.
 • Gornji kraj nedavnog donjeg kanala oko 10050 mogao bi biti još jedan značajan otpor.
 • Ako cijena ne može slomiti otpor kanala, to bi moglo pojačati medvjeđi slučaj ponovnog testiranja 38,2% Fibonaccijeve korekcije u blizini 9320.

Slika 4: BTCUSDT četverosatni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Način čekanja i vidjeti nakon masovnog skupa?

 • ETHUSDT je ​​ograničen rasponom od 6 sati, a opsezi Bollingera vrlo su polako cijedili, što sugerira da bi se volatilnost cijena mogla povećati, ali možda kasnije.
 • Čini se da je par oblikovao uzorak trokuta, što također ukazuje na to da trgovci u posljednje vrijeme pristupaju čekanju.
 • Međutim, pokazatelji zamaha pokazuju pomalo medvjedastu divergenciju.
 • Gornji otpor blizu 285 mogao bi biti prva razina za gledanje, a donji kraj 260 mogao bi biti druga referenca.

Slika 5: ETHUSDT 6-satni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

LTCUSD – Bikovi još uvijek nisu umorni?

 • Nedavni skup LTCUSDT-a poslao je cijenu para s 38 na više od 80 ove godine, što ga čini jednim od najboljih dobitnika među glavnim altcoinima.
 • Iako uzlazni trend 2020. ostaje uglavnom neprekinut, nedavne akcije cijena mogle su zabrinuti neke bikove LTC-a jer nisu uspjele probiti 84 razine.
 • Čini se da se uzorak uzlaznog trokuta izrađuje, a proboj prema gore mogao bi paru omogućiti ponovno testiranje 84 razine. Viši maksimumi RSI-a također su ojačali kratkoročni LTC-ov bičji slučaj.
 • Ako se vidi medvjeđi slučaj, područje 70 je prva razina za promatranje.

Slika 6: LTCUSDT 6-satni grafikon (Izvor: OKEx, Tradingview)

ADAUSDT – Bikovska divergencija nakon tvrdog rašlja

 • ADAUSDT uzima maha od prošlog tjedna, jer je RSI u bikovskoj divergenciji. Istodobno, uzlazni trend u William% R-u ostao je netaknut, što sugerira da se može očekivati ​​rast cijena.
 • Čini se da je stisak u Bollingerovim bendovima u nastajanju. Daljnji pritisak mogao bi biti još jedan znak potencijalnog povećanja volatilnosti cijena.
 • Prethodni najviši nivo od 0,063 mogao bi biti prva razina za gledanje, a donja podrška blizu 0,055 u ovom trenutku izgleda pristojno.

Slika 7: ADAUSDT 6-satni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

Slijedite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Web stranica: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner