OKEx tehnički tjednik: 3. veljače 2020

Tehnička analiza ovotjednog tržišta kripto trgovanja

Optimistični sentiment ostao je netaknut na tržištima kriptovaluta dok se izbijanje koronavirusa nastavlja i kako bi to moglo utjecati na globalni gospodarski rast. Kako prelazimo u veljaču, očekuje se da će se sudionici na tržištu u Kini vratiti u trgovinu nakon lunarnih novogodišnjih praznika. Razvoj na dioničkim tržištima također je drugi fokus, kao SHCOMP pao je čak 9% na otvorenom nakon nove godine pauze. Suprotno tome, cijene bitcoina nakratko su dotakle 9600 razina tijekom ranog ponedjeljka u Aziji.

Kako su tržišta udaljena tri mjeseca od prepolovljenja bitcoina, nedavni podaci pokazuju da su i institucionalni i mali ulagači sada pozitivni BTCSrednjoročne perspektive. Sentixova strateška pristranost, koja mjeri srednjoročnu percepciju vrijednosti na Bitcoinu, skočila je na +0,23, najvišu razinu od kolovoza 2019. Patrick Hussy, generalni direktor u Sentixu, vjeruje da je očitanje pokazatelj sve veće spremnosti za kupnju i pozitivan je signal za ovu klasu imovine.

Slika 1: Sentixova strateška pristranost prema bitcoinima (Izvor: Sentix) Slika 2: Jednosatni dijagram CME Bitcoin Futures (Izvor: Tradingview)

Međutim, željeli bismo također naglasiti da razmak po satima CME bitcoin terminskih termina ostaje neispunjen. Slika 2 prikazuje jaz koji se stvorio prošli tjedan nalazi se između 9255 i 9120. Vjerujemo da bi jaz mogao ostati neispunjen ako pozitivni sentiment i zamah na bitcoinima nastave rasti. Ipak, mala korekcija uključena BTC pokrenuto kratkoročnim uzimanjem dobiti moglo bi se, ako se vidi, stvoriti šansa za popunjavanje praznine. Iako bi to moglo značiti još jednu priliku za kupnju prije prepolovljenja.

Pozitivan osjećaj odražava se i na altcoin prostoru, kao što to vole vodeći altcoini ETH i XRP oba su porasla za 5% do 6% ranije tijekom sesije, dok su imena srednje / male kape poput XTZ i ICX porasla je za 11%, odnosno 22%. Zanimljivo je da podaci to pokazuju ETH rudari su akumulirali više ETH žetona u proteklih šest mjeseci.

Podaci iz Santimenta pokazuju da broj eterskih žetona imaju svi ETH rudarski bazeni dosežu najvišu razinu od 1,69 milijuna ETH. Mnogi promatrači Eta smatraju osnovnim pozitivnim čimbenikom tokena.

Slika 3: Ravnoteža rudara ETH-a tijekom vremena (Izvor: Santiment)

Što ste propustili

 • Deutsche Bank vjeruje da bitcoin ostaje “previše nestabilan” da bi postao zaliha vrijednosti. U svom nedavnom istraživanju, „Budućnost plaćanja“, banka je rekla da su „kriptovalute prešle prijelomnu točku koja je potrebna da postane moderna“, navodeći slučajeve od 2018. do 2019., rekavši da je bitcoin „previše nestabilan“ da bi mogao biti pouzdana trgovina vrijednosti.
 • Japan se dodatno zagrijavao za svoju digitalnu valutu. Zamjenik guvernera BoJ-a Masayoshi Amamiya rekao je kako središnja banka mora biti spremna izdavati digitalne valute ako brzi tehnički napredak u sustavima poravnanja potakne javnu potražnju. Dodao je da je “neophodno da BoJ nastavi ispitivati ​​mogućnost izdavanja CBDC-a.
 • Kripto zajednica sada ima još jedan način da cvrkuće o bitcoinu, bitcoin emojijima. Suosnivač Twittera Jack Dorsey tweetao je nedavno dodani bitcoin emojiji tijekom vikenda. Kripto zajednica je toplo pozdravila bitcoin emojije, a mnogi od njih su ih sami tweetali, uključujući izvršnog direktora OKExa, Jaya Haoa i OCD-a Alysu Xu.
 • Cardano bi mogao biti jedna od najdecentraliziranijih kripto valuta, to je prema suosnivaču Cardanoa Charlesu Hoskinsonu. U intervjuu za Cointelegraph, Hoskinson je rekao kako vjeruje da će token imati koristi od nadolazećeg hard forka i da bi na kraju mogao dodatno povećati Cardanoovu decentraliziranu prirodu.

Analiza cijena

BTCUSDT

 • BTCUSDT proširuje svoj skup nakon što je u siječnju osigurao dobitak od 30%, a par je i dalje ostao iznad 200-dnevnog pomičnog prosjeka.
 • Međutim, skup može izgledati pomalo umorno. Iako je cijena proizvela neke više razine, 9-dnevni RSI i ultimativni oscilator nisu bili u stanju slijediti njihov primjer, što sugerira da bi zamah okupljanja mogao donekle nestati.
 • Pomični prosjek od 200 dana i Fibonaccijev povlačenje od 61,8% čine se dostojnom podrškom ako se odavde vidi povlačenje cijena, a te razine također odgovaraju nižoj podršci nedavnog kanala.
 • Štoviše, OKEx-ov BTC dugi / kratki omjer zadržava se u blizini nedavnog maksimuma, što sugerira da je potencijalna dobit kratkih hlača sve veća.

Slika 4: Dnevni grafikon BTCUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview) Slika 5: Dugi / kratki omjer OKEx BTC (Izvor: OKEx)

XRPUSDT

 • XRPUSDT-ov skup mogao bi doći do kritičnog trenutka jer se čini da će par ponovno testirati 200-dnevni pokretni prosjek.
 • Bollingerovi opsezi u početku su se počeli smanjivati, što sugerira da bi se volatilnost mogla povećati u doglednoj budućnosti. RSI je također ukazivao da čini se da zamah ostaje netaknut.
 • vjerojatno ako se potvrdi, sljedeća razina za gledanje može biti područje od 0,30, a donji kraj nedavnog kanala također može biti referentna vrijednost za donji kraj.

Slika 6: Dnevni grafikon XRPUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT


 • Nedavni rally ETHUSDT mogao bi ostati bez pare, jer pokazatelji nisu pokazali održivi zamah, jer RSI nije uspio proizvesti neke više visine uz rally.
 • Također, čini se da je u nastajanju MACD medvjeđi križ, koji se smatra kratkoročnim medvjeđim signalom ako je to potvrđeno.
 • Sličan smo slučaj vidjeli još sredinom siječnja, gdje se cijena povećavala, a pokazatelji zamaha nisu slijedili.
 • Par bi mogao testirati podršku donjeg kanala, a to je u području 182 ako se povijest ponovi.

Slika 7: ETHUSDT četverosatni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

Slijedite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

Web stranica: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map