OKEx tehnički tjednik: 30. ožujka 2020

Medvjedi pod kontrolom, sentiment se pogoršao.

Ključni za poneti

 • – BTC-ove akcije cijena tijekom vikenda oslabile su povjerenje kripto tržišta jer su globalne dionice i nafta nastavile kliziti.
 • – Podaci pokazuju da se srednjoročno raspoloženje promijenilo prema dolje.
 • – Tehnički pokazatelji sugeriraju da je nestabilnost cijena glavnih altcoina bila posljedica povećanja.

Pripremite se za udar

Kripto medvjedi ponovno čvrsto vladaju tržištima kriptovaluta u ponedjeljak u Aziji, jer su slučajevi globalnog koronavirusa premašili 720 000. Ulagači su se usredotočili na makroekonomske posljedice pandemije, a kontinuirano zatvaranje glavnih gospodarstava zasjenilo je izglede za globalni rast. U našoj prethodnoj publikaciji istaknuli smo da bi bitcoin mogao biti dobra zaštita od devalvacije fiat valute, ali ne i protiv globalne recesije. Iako su središnje banke i tvorci politika povlačili agresivne poteze kako bi pokušali ograničiti štetu, narativni prikaz recesije čini se sve uočljivijim i dobiva na snazi. Investitori i trgovci vjerojatno neće htjeti propustiti kako bi se ovo moglo odigrati.

Cijene od BTC su dodirnuli područje 5800 prije nego što su se malo odskočili na oko 6000. Glavni altcoini bili su uglavnom u minusu, sa BSV odrekao više od 4% vrijednosti, i dok ETH, XRP, i TRX trgovali su 2% do 4% niže. Vrijedno je to napomenuti BTC i SPX ostao u visokoj korelaciji, dok zlato je nadmašio kripto i dionice. Vjerujemo da će korelacija uglavnom ostati neprekinuta ako se nastavi s masovnim rasprodajama dionica i tržišta nafte, jer bi rizik likvidnosti mogao i dalje prisiljavati ulagače da prodaju svoje bitcoine kako bi nadoknadili svoje gubitke u drugoj imovini..

Slika 1: BTC / SPX / GOLD od veljače – Dnevna karta (Izvor: Tradingview) Slika 2: Sentixova strateška pristranost prema bitcoinima (Izvor: Sentix)

Uz to, čini se da se srednjoročni osjećaj također pogoršava. Sentixova strateška pristranost prema bitcoinu, koja mjeri 6-mjesečna očekivanja kripto imovine od općih ulagača i smatra se vodećim pokazateljem tržišta, ovaj je tjedan strmoglavo pala za 12 postotnih bodova. Patrick Hussy, generalni direktor u Sentixu, rekao je “mnogo toga upućuje na to da je sljedeći val prodaje bitcoina na pomolu”.

Analiza cijena

BTCUSDT – Volatilnost cijene koja se uskoro povećava?

 • Probijanje prema dolje došlo je tijekom vikenda nakon rasprodaje dionica u petak. BTCUSDT približava se 12-satnom nižem Bollinger Band-u, a opsezi su bili u stisci, sugerirajući da bi se volatilnost cijena mogla povećati.
 • MACD je stvorio 12-satni medvjeđi crossover. To može ukazivati ​​na pomak u zamahu prema negativnoj strani.
 • Cijene proizvode niže najniže cijene, RSI je u početku slijedio, ali UO tek treba stvoriti niži najniži nivo. Ako se vidi, moglo bi se ostvariti više najnižih cijena.

Veseleći, čini se da je test 61,8% Fibonaccijeve retrakcije neizbježan. Ako se prodaja ubrza, mogao bi biti moguć ponovni test razine FR od 38,2%.

Slika 3: BTCUSDT – 12-satni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Medvjedi bi mogli poslati cijenu na 117?

 • ETHUSDT nije uspio napredovati nakon svog 12-satnog otpora, koji ostaje neprekinut oko tri tjedna.
 • Pritisak opsega Bollinger sugerirao je da je promjenljivost cijena mogla biti posljedica povećanja. Ako bi otpor i dalje vrijedio, što je vjerojatnije s obzirom na trenutni osjećaj, to bi moglo ojačati slučaj daljnjih korekcija cijene.
 • 117 do 120 moglo bi biti prvo područje koje treba gledati, što je najniža temperatura prošlog tjedna. Da su takve razine ugrožene, daljnji kliz prema području 105 mogao bi biti sve vjerojatniji.

Slika 4: ETHUSDT 12-satni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

TRXUSDT


 • TRON je opet proizveo razlike u cijeni i zamahu, s tim da je cijena proizvela neke niže razine, a RSI se nije složio.
 • Iako bi se takve razlike mogle smatrati pozitivnima u normalnim tržišnim uvjetima, međutim, s obzirom na trenutno pesimistično okruženje, ovdje se ne smije isključiti šansa za lažnu glavu.
 • Bez obzira na smjer očekivanog probijanja, vjerojatnost povećanja volatilnosti cijena relativno je velika jer su Bollingerovi pojasevi pritiskali.
 • Prva razina koju treba gledati mogla bi biti 0,01007, što je najniža razina prošlog tjedna. Ako se par može probiti iznad područja 0,01209, može se potvrditi kratkoročni preokret.

Slika 5: TRXUSDT 12-satni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

OKBUSDT

 • OKB trguje u blizini svojih 38,2% Fibonaccijevog oporavka i približava se dvomjesečnom otporu liniji trendova.
 • S obzirom na to da bi token razmjene mogao biti relativno nekoreliran s općim kripto tržištem, pokazatelji su pokazali da je zamah uspona ostao netaknut, povećavajući šansu za pozitivan preokret, a tjedan bi mogao biti presudan u smislu razvoja budućih akcija cijena.
 • Vrhunac 20. ožujka 4.83 mogao bi biti prva razina za gledanje. Ako se vidi, vjerojatnost postizanja 61,8% FR mogla bi se povećati. 20-MA u 3.9 mogao bi biti niža razina za gledanje.

200-MA i 23,6% FR nalaze se u blizini područja 3,32.

Slika 6: Dnevni grafikon OKBUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

Slijedite OKEx na:

 https://twitter.com/OKEx

 

https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Web stranica: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map