OKEx tehnički tjednik: Posljednji ples … za sada? (27. travnja 2020.)

Ključna za poneti

 • Pozitivan osjećaj koji se gradi okolo BTC prepolovljenje moglo gurati BTC cijene su neznatno veće. Međutim, podaci sugeriraju da bi stranka uskoro mogla završiti.
 • ETH postavlja za testiranje višegodišnjih otpora u vrijeme kada se na tržištima odvijalo više razgovora o Ethereumu 2.0.
 • Medvjedi se čvrsto hvataju VEZA kako reli izgleda umorno.

Pregled tržišta

Sentiment na tržištima kriptovaluta bio je općenito pozitivan u Aziji u ponedjeljak, kao i cijene od BTC tijekom vikenda dosegla 7700 razina. Akcije cijena bile su u skladu s našim očekivanjima, kao i naše posljednje izdanje Tehnički tjednik istaknuo je kako je izrez prethodne glave i ramena bio jedna od kritičnih razina za vodeću kripto za povraćaj bikova da bi nastavili trčati.

Budući da se prepolovljenje bitcoina očekuje za otprilike dva tjedna, podaci to sugeriraju BTC bikovi će možda još uvijek imati prednost u kratkom roku. Međutim, medvjedi postupno rastu iz srednjoročne perspektive. Anketa tvrtke Sentix pokazuje da je indeks prekomjerne samopouzdanja u Bitcoin skočio na +7, što je u blizini područja koje bi moglo izazvati rasprodaju.

Manfred Hubner, generalni direktor u Sentixu, rekao je, „osnovno povjerenje i dalje raste s raspoloženjem. Opisani rizik još nije akutan. Ali to se može promijeniti u roku od 1-2 tjedna. “

Slika 1: Sentixov indeks prekomjerne samopouzdanja

Izvor: Sentix

Slika 2: BTC ATM implicirana volatilnost

Izvor: Koso

Zanimljivo je da BTC Čini se da tržište opcija također usmjerava u istom smjeru. Podaci Skewa to pokazuju BTCJednomjesečna implicirana volatilnost osjetno je niža od tromjesečne i šestomjesečne implicirane volatilnosti od travnja, a trend se nastavlja na taj način.

Implicirana volatilnost jedan je od odlučujućih čimbenika kada je riječ o cijenama opcija. Veća implicirana volatilnost rezultira većom premijom opcija i obrnuto. U ovom se slučaju čini da trgovci opcijama daju prednost 3-mjesečnom / 6-mjesečnom (dugoročnijem) BTC opcije tijekom jednog mjeseca (kraće).

Vjerujemo u ovu kratkoročnu bikovsku situaciju u BTC je u velikoj vezi s nadolazećim prepolovljavanjem. OKEx-ov šef kvantitativnog stratega Thomas Tse sugerirao je da bi knjiga za prepolovljenje mogla biti „puno prije prepolovljenja, kratka na datum prepolovljenja i opustiti konačni položaj tri dana nakon prepolovljenja." Čitati <Arbitraža događaja: Kako trgovati polovinom> za više.

Drugdje smo vidjeli da je altcoin prostor uglavnom bio u zelenom, sa ETH i XRP trgovalo se za 2% više, dok je ADA porastao za više od 10%. Bilo ih je sve više rasprave oko ETH cijene na tržištima, jer se druga najveća kripto istodobno približavala svom višegodišnjem otporu Ethereum 2.0 očekuje se lansiranje u srpnju. To bi mogao biti sljedeći veliki fokus za šire tržište kriptovaluta nakon prepolovljenja bitcoina.

Analiza cijena

BTCUSDT – Ograničena soba za bikove, medvjedi će uskoro moći preuzeti?

 • U našem prethodnom izdanju OKEx tehnički tjednik, istaknuli smo da je jedan od uvjeta za BTC za ponovno testiranje 7700 razina cijena se mora stabilizirati iznad zadnjeg izreza glave i ramena. Sada se par trguje iznad dekoltea. Međutim, podrška dekoltea ostala je neiskušana, a trgovci bi na to mogli gledati kako se približava prepolovljenje.
 • Zamah očito usporava, jer se RSI položio u usporedbi s prethodnim uzlaznim trendom. Ako indikator u kratkom roku ne može proizvesti neke više vrhove, to bi moglo ojačati predrasude prema negativnoj strani.
 • Stohastički oscilator također je sugerirao da bikovi mogu početi izgledati umorno, jer su i brze i spore linije već bile u prekupanoj zoni, gdje je cijena prethodno imala kratkoročne korekcije.
 • U vrijeme pisanja ovog članka, iako se čini da 7700 razina nije potpuno osigurano, bikovi iza prepolovljenja i dalje bi mogli voditi BTC cijene prema 8100 razina. Vjerujemo da bi prvi stvarni značajan otpor mogao biti blizu 8140. Takve su razine bili donji kraj razmaka po satu CME terminskih termina 9. ožujka (ovdje nije prikazan), kao i 250-dnevni pomični prosjek.
 • Ipak, ne bi trebalo u potpunosti isključiti kratkoročnu korekciju odavde. 7400 bi moglo biti prvo područje koje se gleda. Ako se vidi, to bi moglo povećati vjerojatnost ponovnog testiranja dekoltea blizu 6900.

Slika 3: Dnevni grafikon BTCUSDT

Izvor: OKEx; Tradingview

ETHUSD – Postignite višegodišnji otpor uoči nadogradnje 2.0

 • Eter približava se 200 maraka, pogađajući njegov dugoročni tjedni otpor, koji je ostao netaknut od veljače 2018.
 • Iz dugoročne perspektive, čini se da zamah ostaje zdrav, što su stohastički oscilator i krajnji oscilator porasli iznad prethodnih vrhova. Također, MACD je proizvodio tjedni bikovski crossover, a čini se da se crossover širi.
 • Na poleđini nadolazeće nadogradnje Ethereum 2.0, koja su tržišta smatrana bikovim faktorom, par bi mogao probiti iznad prvog otpora. Ako se vidi, to bi moglo povećati pristranost dosezanja područja 220.
 • Međutim, još je prerano utvrditi hoće li par moći probiti drugu liniju trenda.

Slika 4: ETHUSD tjedni grafikon

Izvor: Tradingview

ADAUSDT – Vrijeme je za okretanje?

 • Cardano je jedan od dobitnika altcoina u ponedjeljku u Aziji, kojim se trgovalo za čak 10% više USDT, međutim odavde smo mogli vidjeti zavoj.
 • Stohastički oscilator proizvodio je svakodnevno medvjeđi crossover u zoni prekupovanja. Posljednji put kad se dogodio takav događaj, slijedi velika rasprodaja. To bismo mogli vidjeti i odavde, ako se povijest ponovi.
 • ADA promatrači mogu također pažljivo pratiti razvoj RSI-a. Iako se čini da je u stanju održati viši maksimum, ipak, čini se da ne može prijeći 80 razina. Ovo je možda još jedan znak usporavanja zamaha.
 • Prvo područje koje se gleda: 0,041. Ako se vidi, ne bi trebalo isključiti ponovno ispitivanje Fibonaccijevog retrakcije od 38,2% u blizini 0,0385.

Slika 5: Dnevna karta ADAUSDT

Izvor: OKEx; Tradingview

LINKUSDT – Medvjedi čvrsto drže stisak

 • Chainlink može se suočiti s više negativnih strana u kratkom roku jer više pokazatelja sugerira da su medvjedi čvrsto držani.
 • Pokazatelji impulsa već se dugo ne slažu s cijenama posljednjih tjedana, jer je RSI stvorio četverostruku medvjeđu divergenciju. Drugim riječima, kako je cijena proizvela neke više razine, RSI nije slijedio.
 • Obim trgovine također je sugerirao istu medvjeđu divergenciju. Kako je par trgovao više, glasnoća je padala.
 • Čini se da se svakodnevno MACD-ov medvjeđi crossover stvara. Ako se potvrdi, to bi mogao biti još jedan medvjeđi signal.
 • Razumno je očekivati ​​veliki pomak u cijeni u kratkom roku, jer su Bollingerovi bendovi pritiskali.
 • Prvo područje koje bi se moglo gledati moglo bi biti oko 2,94 do 2,97, što je najniža temperatura početkom ovog mjeseca.

Slika 6: Dnevna karta LINKUSDT

Izvor: OKEx; Tradingview

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner