Omjer posudbe marže penje se na najvišu točku od pada sredinom ožujka: Futures petak

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Tijekom posljednjih sedam dana cijena Bitcoina (BTC) podijeljena je u dva različita raspona trgovanja. 6. travnja probio se s prethodne razine otpora od 7.100 dolara po cijeni OKEx-ovih BTC kvartalnih terminskih ugovora, nakon naglog rasta američkih dionica.

Bitcoin se proteklih četiri dana izvodi u uskoj zoni konsolidacije u rasponu od 7.100 do 7.500 dolara, ali pad obima trgovine i dalje zabrinjava bikove.

Uvidom u podatke o trgovanju OKEx-om možemo pronaći više tržišnih signala. Osjećaj na kratkoj prodaji smanjuje se od 6. travnja, budući da kvartalni terminski poslovi i dalje pokazuju pozitivne premije.

Također, omjer marže posudbe popeo se na 0,76, što je najviša vrijednost od pada sredinom ožujka, što jasno pokazuje umor od kratkotrajne strasti u prodaji.

OKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0626) Grafikon po satima. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka o trgovanju OKExom

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC dugi / kratki omjer

Omjer BTC Long / Short ostao je u rasponu od 0,8 do 1,07. Proteklog je vikenda kratko bilo iznad 1,0, što je rijetka pojava nakon pada 12. ožujka, što ukazuje na oporavak povjerenja na tržištu. Omjer se sada kreće oko 0,9, što je normalan broj kada je trgovanje BTC-om u rasponu konsolidacije.

Vrijeme prikupljanja podataka: 4/3 00:00 do 04/10 00:00 (UTC)

Omjer Long / Short prikazuje omjer ukupnog broja korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram otvaranja kratkih pozicija tijekom određenog vremenskog razdoblja. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena. Duga / kratka strana korisnika određena je njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, mora se otvoriti i kratka pozicija kako bi se uravnotežila. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

BTC osnova brzo se popela na oko 60 dolara nakon što je cijena Bitcoina 6. travnja probila 7.100 dolara otpora. Pozitivna premija postoji već četiri dana, što odražava jačanje povjerenja na tržištu. Kvartalni terminski poslovi trenutno pokazuju premiju od 45 USD.


Vrijeme prikupljanja podataka: 4/3 00:00 do 04/10 00:00 (UTC)

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa i također osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni osnovne imovine, u ovom slučaju Bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište optimistično. Kada je osnova negativna, to ukazuje na to da je opće tržište pesimistično. Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kada je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i opseg trgovanja

Otvoreni interes (OI) usporeno se penje, s 4,02 milijarde ugovora od prošlog petka na trenutnih 4,69 milijardi ugovora (1 ugovor = 10 dolara). Razdoblja intenzivne trgovine bili su u ponedjeljak, 6. travnja i četvrtak, 9. travnja, popraćeni akumulacijom OI.

Iako je trenutni OI još uvijek puno niži od najviših razina u veljači od 12,3 milijarde ugovora, OKEx je sredinom tjedna prema navodima dobavljača podataka nadmašio Bitmex u BTC OI Koso. OKEx je objavio 0,62 milijarde dolara u OI, naspram Bitmexovih 0,60 milijardi dolara.

Vrijeme prikupljanja podataka: 4/3 00:00 do 04/10 00:00 (UTC)

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj neizmirenih terminskih ugovora / swapova. Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Tijekom posljednjih sedam dana omjer posudbe BTC marže popeo se s najnižih 0,4 na 3. travnja na trenutnu razinu od 0,76. Vrijedno je napomenuti da je 0,76 najviša brojka od pada sredinom ožujka, što jasno pokazuje umor od kratke prodaje.

Vrijeme prikupljanja podataka: 4/3 00:00 do 04/10 00:00 (UTC)

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji posuđuju USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog razdoblja. Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT imaju za cilj kupnju BTC-a, a posuđivanje BTC-a želi skratiti temeljni novac.

Kada je omjer maržnog pozajmljivanja visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je omjer maržnog pozajmljivanja nizak, to ukazuje na to da je tržište medvjedasto. Ekstremni brojevi ovog omjera povijesno su ukazivali na vrijeme preokreta.

Uvidi trgovaca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Tržišni sentimenti se zagrijavaju, ali moramo paziti na optimizam malih ulagača, koji su često u suprotnom smjeru od tržišta. Iz temeljne perspektive nisam vidio puno poboljšanja. I nedostatak okupljanja u volumenu često završava značajnim padom cijena.

Pad ispod 7.050 USD može dodatno gurnuti cijenu u dragocjenu zonu podrške blizu 6.700 USD. Ako se cijena i dalje može držati iznad 7.100 USD, mogli bismo vidjeti još jedan pomak na 8.000 USD.

Xuanhaimmoer, TradingView Autor

Tržište je oprezno kada pokušava prijeći prag od 7.300 do 7.400 američkih dolara. Bikovi pokušavaju prijeći otpor, ali počinju se stvarati znakovi slabosti. Medvjedi će se pojaviti bilo kada kad se naglo proda prodaja od 7000 američkih dolara. Ako je ovo područje slomljeno, bikovi će morati preispitati svoju snagu, medvjedi će se svladati.

Cijena Bitcoina svjedočit će velikom padu ako se ne može držati iznad psihološke cijene od 7000 američkih dolara. A ciljna cijena u slučaju rasprodaje bit će 6.500 USD. Ako bikovi uspješno odbrane cilj na 7.000 USD, cijena će vjerojatno doseći 7.600 – 7.900 USD.

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map