Oporavak bitcoina potisnut za 7.200 USD, ali prostor za kretanje prema dolje ograničen: Crypto Market Daily

Četvrtak, 16. travnja: Kripto tržišta bilježe nagli rast tijekom posljednjih nekoliko sati. Bitcoin (BTC) je porastao za 3 posto na dan, trgujući iznad razine otpora od 7000 USD.

Ethereum (ETH) zabilježio je još veći rast, porast od 7 posto u posljednja 24 sata i kretanje prema 170 dolara.

Rippleov XRP, s druge strane, narastao je skromnije, za samo 2 posto. Trenutno na 0,189209 dolara, kovanica se trguje blizu razine kratkoročnog otpora malo iznad 0,19 dolara.

Podrška od 6,5 tisuća dolara je jaka

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Bitcoin je upravo doživio veliki skok u posljednja dva sata. Cijena je izbačena iz krucijalnog područja podrške, oko 6.500 američkih dolara, a sada pokušava slomiti otpor na 7.200 američkih dolara.

OKExov tim za analizu tržišta primijetio je da je 6.500 dolara prethodno bilo područje intenzivnog trgovanja krajem 2019., a zatim područje konsolidacije počevši od prošlog mjeseca. S obzirom na to, snaga podrške u ovom području bit će jaka i teško će medvjeđi fondovi trenutno spustiti cijenu ispod ove razine.

Uz to, pozicija blizu 6.500 dolara mnogim je investitorima također cijena za lov na mentalne pogodbe, stoga se općenito može predvidjeti povrat od tamo. Kao što je prikazano na gornjem grafikonu, donja divergencija između konvergencije pokretnog prosjeka (MACD) i grafikona cijena također je ukazivala na odskok.

Ulagači bi trebali napomenuti da je ovaj put opseg oporavka povećan na visoku razinu. Ako se u sljedećih nekoliko sati cijena zatvori s duljom gornjom sjenom, to može značiti da se odskok bliži kraju. Inače, ako se količine ne vrate na nižu razinu, u budućnosti je moguće testirati najvišu razinu oko 7400 američkih dolara.

Dnevni grafikon Bitcoina prikazuje konsolidaciju

1D grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Preusmjeravajući naš pogled na dnevni grafikon, jasno je da se trend još uvijek konsolidira, a raspon se kreće između 7.500 i 6.500 američkih dolara, gotovo 1.000 američkih prostora.

Ovaj postojani trend može se promatrati kao djelovanje kitova, koristeći obrazac brzih fluktuacija kako bi privukao male ulagače da uđu u njihove zamke, a zatim apsorbirajući brojače od njih.

Moguće je da će se prije prepolovljenja BTC-a u svibnju taj trend možda nastaviti konsolidirati na nedavnoj razini, a glavni fondovi povisit će cijenu u trenutku kad smatraju da je prikladan. Stoga, ako cijena padne na nižu razinu prije prepolovljenja, to će biti dobra prilika za ulazak u dugu poziciju. Međutim, bikova snaga bit će jača nego što se očekivalo ako se cijena može stabilizirati na 7000 američkih dolara.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 6.950 USD
 • Srednjoročni otpor: 7100 USD
 • Kratkoročna podrška: 6750 USD
 • Srednjoročna podrška: 6.550 USD

ETH vidi još jači odskok

1H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: OKEx.com

U usporedbi s BTC-om, oporavak ETH-a danas je relativno jači. Najviša cijena gotovo je dotakla prethodni maksimum od 176 dolara. Iako je trend suzbijen i pojavio se signal povlačenja, pozicija podrške oko 165 dolara bit će važna. Ako se povlačenjem može podržati i stabilizira, trend će moći testirati čvrsti otpor od 180 dolara.

ETH-ova tablica glasnoće pokazuje da je snaga povlačenja jučer bila slabija nego 13. travnja. To znači da, iako je trend po satu u padu, prostor je ograničen. U kombinaciji s jakim volujskim volumenom koji se povećao u posljednjih nekoliko sati, teško će biti stvoriti novi minimum u kratkom roku.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 176 dolara
 • Srednjoročni otpor: 180 USD
 • Kratkoročna podrška: 165 USD
 • Srednjoročna podrška: 150 USD

Prekid XRP-a možda neće biti učinkovit

1H XRP / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

XRP se nastavlja kretati duž medvjeđeg kanala. Gornji rub kanala blokirao je vrh posljednja dva skoka kriptovalute. U teoriji, ako gornji rub može treći put blokirati cijenu, to dokazuje učinkovitost kanala.

Tijekom posljednjih nekoliko sati, iako se trend jednom probio kroz gornji rub, brzo se vratio i sada je i dalje potisnut. Stoga bi ulagači trebali imati na umu da je prekid vjerojatno lažan. Ako se cijena može ponovno pumpati s visokom razinom kupnje, razbijanje se može smatrati učinkovitim.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,1940 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,1960 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1870 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,1820 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner