Oporavak najviše razine bitcoina kreće se prema dolje, snaga od 6,5 tisuća američkih dolara podrška može utjecati na kratkoročni trend: Crypto Market Daily

Utorak, 14. travnja: tijekom posljednja 24 sata na tržištima kriptovaluta zabilježen je lagani oporavak. Većina vrhunskih kovanica dnevno poraste za samo 1-2 posto.

BTC je u periodičnom medvjedastom trendu

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Jučer je BTC ponovno doživio ekstremni trend u kratkom vremenskom razdoblju. Cijena je prvo pala na 6.600 američkih dolara i odskočila u roku od dva sata, a zatim je suzbijena nakon što je polako porasla na 6.900 američkih dolara.

Tim za OKExovu analizu tržišta vjeruje da se pokretna ruta od početka travnja do 13. travnja može tretirati kao satna razina glave i ramena. Vrh lijevog ramena malo je viši od desnog, ali oba se kreću oko 7.100 – 7.200 američkih dolara, a razdoblja formiranja dva ramena također su slična.

Stoga vidimo povremeni medvjeđi obrazac i trend bi mogao testirati 6.500 USD nekoliko puta. Međutim, ulagači bi trebali primijetiti da ako se cijena može stabilizirati na 6.500 američkih dolara (što je početna cijena za oblikovanje uzorka glave i ramena), to znači da je obrazac uspješno oblikovan i da može započeti novi trend.

Ako cijena padne ispod 6.500 američkih dolara i pokaže signal da će testirati 6.000 američkih dolara, to znači da obrazac glave i ramena daje tržištu dulji medvjeđi utjecaj.

Oporavak ostaje neodrživ u ovoj fazi

1D grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

Dnevni grafikon Bitcoina pokazuje da je, kako se dnevni trend postupno sužava, trgovačka aktivnost bikova i medvjeda slaba. Prema ovom obrascu malog opsega transakcija, zajednički napori maloprodajnih ulagača mogu utjecati na kratkoročni trend, a ponašanje kitova postalo je teško otkriti. Ponovljene fluktuacije cijena su ulazak i izlazak kratkoročnih trgovaca, kao i postupak prikupljanja brojača na kitovima.

Sudeći prema jednosatnom trendu, odskok nekoliko puta nije uspio testirati otpor od 6.900 dolara i završio je u obrnutom obliku čekića. Do određene mjere, ovaj je obrazac još jednom potvrdio neodrživu prirodu oporavka u ovoj fazi. Prije nego što se potpora od 6.500 dolara pokaže nedjelotvornom, trend će se možda i dalje više puta kolebati u rasponu od 6.500 do 7.000 američkih dolara.

Ulagači bi trebali imati na umu da može postojati ekstremna situacija kada cijena brzo probije 7000 ili čak 7.100 dolara, ali tada rast može naglo pasti. Trenutno je dobro upravljanje rizikom ključno.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 6.950 USD
 • Srednjoročni otpor: 7100 USD
 • Kratkoročna podrška: 6750 USD
 • Srednjoročna podrška: 6.550 USD

ETH bikovi pokazuju slabljenje jer je cijena suzbijena na 160 USD

1H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: OKEx.com

ETH se probio ispod 165 dolara, što je bila dna podrška trendu konsolidacije od 7. do 10. travnja. Oporavak se od tada nije mogao vratiti na 165 USD. Naprotiv, ta je razina postala točka tvrdog otpora novčića.

Nakon povlačenja na nedavnu najnižu razinu od oko 150 dolara, sljedeći je odskok blokiran za 160 dolara. Ovo je bikovski signal slabljenja jer je vrh pomaknut sa 177 na 165 dolara, a zatim na 160 dolara.

Ulagači bi trebali napomenuti da je moguće da trend testira podršku od 150 USD nakon što više od tri puta nije testirao 160 USD. Imajte na umu da se može dogoditi ekstremni trend i cijena bi mogla dosegnuti 163 USD za sat vremena ili čak minute, ali trend slabljenja neće se promijeniti dok cijena ponovno ne probije 165 USD.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 160 USD
 • Srednjoročni otpor: 165 USD
 • Kratkoročna podrška: 150 USD
 • Srednjoročna podrška: 145 USD

XRP tvori medvjeđi kanal

1H XRP / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com


XRP 1-satna razina naglo je fluktuirala, stvarajući pozitivne i obrnute uzorke čekića nekoliko puta. Trenutno je pod otporom 0,1925 dolara, a slaba podrška iznad 0,1850 dolara. Lako će cijena pasti ispod 0,1800 američkih dolara ako se tržište pogorša.

Gornji grafikon pokazuje da kako se svako povučeno dno i svaki odskočni vrh istovremeno smanjuju, povezujući sva dna i vrhove mogu stvoriti medvjeđi kanal. Samo ako cijena može probiti gornji rub kanala, možemo očekivati ​​povrat.

Ili bi ulagači mogli upotrijebiti drugu metodu da prosude trend – ako je sljedeći odskočni vrh veći od 0,1920 dolara, taj će potez imati sličan učinak kao i probijanje gornjeg ruba.

Što se tiče druge i treće razine podrške za XRP, trgovci bi se trebali usredotočiti na 0,1760 i 0,1660 dolara.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,1850 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,1925 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1760 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,1660 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map