Tehnički tjednik: Gotovo je prepolovljenje, što je sljedeće?

Ključna za poneti

 • Tržišta kriptovaluta bila su relativno mirna nakon što se preko noći u Aziji dogodilo treće BTC prepolovljenje.
 • Trgovci i investitori usredotočeni su na razvoj stope raspršivanja jer neki analitičari vjeruju da bi ona mogla pasti i do 30% u razdoblju nakon prepolovljenja.
 • Tehnički pokazatelji pokazali su da glavni altcoins još uvijek nisu izašli iz šume.

Pregled tržišta

Tržišta kriptovaluta bila su miješana vreća u utorak u Aziji nakon što se preko noći dogodio prepolovljeni bitcoin. Cijena od BTC ograničava raspon između USD 8500 na nešto manje od 9000 u ranoj Aziji. Istodobno, tržišta su to vidjela ADA skočio više od 9% i BSV stekao oko 4%. S druge strane, XEM i DGB odrekao se oko 6% vrijednosti.

Kao cijene od BTC Čini se da se bori za povrat USD Na 9000 razina, tržišta bi mogla očekivati ​​sljedećih dana da će se zatvoriti više kratkih pozicija. Thomas Tse, glavni kvantitativni strateg u tvrtki OKEx, napomenuo je da bi trgovci možda htjeli opustiti svoje prethodne kratke pozicije u prva tri dana nakon što je došlo do prepolovljenja.

Podaci na lancu bili bi još jedan fokus na tržištu nakon prepolovljenja. Podaci blockchain.com pokazuju da je brzina raspršivanja bitcoina bila blizu svih vremena kada se dogodio događaj prepolovljenja. Ulagači će možda htjeti saznati je li ovaj trend rasta hash-a održiv jer bi to moglo otkriti sentiment rudara o cijeni i kako gledaju na tržišta.

Molly, voditeljica marketinga u HashKeyhubu, twitted da bi BTC-ova hash snaga mogla pasti čak 30% u sljedećih nekoliko dana, jer je zarada od rudarstva pala. Ovdje pročitajte više o tome na što bi se sudionici tržišta podataka trebali usredotočiti u razdoblju nakon prepolovljavanja.

Slika 1: Stopa raspršivanja bitcoina (od 12. svibnja) Slika 2: Odnos BTC-a Put / Call

Trgovci bi također mogli dobro paziti na BTC omjer stavljanja / poziva koji je upravo izašao s nedavnog vrhunca. U našoj prethodnoj publikaciji <Tržišta opcija pokazuju manje entuzijazma za BTC prepolovljenje>, naš je tim naglasio da bi veći omjer mogao ukazivati ​​na to da su trgovci opcija medvjeđe cijene. Ako se potvrdi zaokret omjera, to bi moglo nagovijestiti da bi se mogao dogoditi značajan pomak raspoloženja među trgovcima opcijama.

Drugdje bismo u prostoru altcoina mogli vidjeti neke cjenovne akcije vođene događajima. Tržišta će vidjeti I slično, ATOM, i XLM održat će glavna događanja ovog tjedna. TETA Promatrači će se vjerojatno usredotočiti na lansiranje Mainneta 2.0, što bi se trebalo dogoditi kasnije ovog mjeseca.

Analiza cijena

BTCUSDT – Čaša napola prazna, napola puna

 • BTCUSDT povukao se na sredinu 8000 ručica nakon što nije uspio povratiti razine otpora u lipnju. Iako je cijena pokazala početnu potporu na USD 8000 područja, ne možemo u potpunosti isključiti mogućnost pada ispod 8000.
 • Momentum bi mogao biti slon u sobi ovdje. MACD je upravo proizveo svakodnevno medvjeđe križanje, signalizirajući da se pozitivni zamah usporava.
 • Pokazatelj MOM povukao se na prethodne razine podrške. Ako se odavde vidi daljnje kršenje, moglo bi se ojačati kratkoročno BTC medvjeđi slučaj.
 • Međutim, povratak cijene odavde također bi mogao biti moguć. Slika 4 prikazuje dnevni grafikon CME terminskih terminala, koji je stvorio jaz u odnosu na 9820 na 9275. Naši bi čitatelji vjerojatno trebali znati da CME terminski grafikon nastoji zatvoriti praznine koje je proizveo, iako bi vrijeme bilo teško odrediti. Drugim riječima, aktivnosti popunjavanja praznina mogle bi vratiti cijenu na gornjih 9000 ručki.
 • 8400 bi mogao biti prva razina koja će paziti na medvjede. Ako se vidi, to bi moglo povećati mogućnost testiranja 38,2% Fibonaccijeve korekcije u blizini 7900. Za bikove je najviši maksimum 11. svibnja na 9160. Ako par danas može proizvesti svijećnjak koji ima gornju gornju sjenu od svijećnjaka 11. svibnja, to bi moglo ojačati slučaj skupa.

Slika 3: Dnevni grafikon BTCUSDT

Slika 4: Dnevni grafikon CME Bitcoin Futures


ETHUSDT – Napori su išli uzalud?

 • Pokrili smo ETUSD tjedni grafikon u našoj publikaciji krajem travnja i istaknuto kako par testira jedan od svojih višegodišnjih otpora. Par nije uspio povratiti takve razine otpora (slika 5).
 • Par se još uvijek može suočiti s još jednim testom dnevne podrške za trendline (slika 6), koji je blizu 180 razina.
 • MACD se proširio u negativnom području, a RSI je već na relativno niskoj razini. Ipak, čini se da par još nije pretjerano prodan. Stoga vjerujemo da još uvijek može biti mjesta za negativnu stranu.
 • 175 do 180 bilo bi ključno područje za promatranje. Probijanje ispod ovog područja moglo bi potaknuti još selffaffa. Dok bi 193 mogao biti gornji fokus.

Slika 5: ETHUSD tjedni grafikon

Slika 6: Dnevna karta ETHUSD

XRPUSDT – Još nedostataka?

 • XRPUSDT može se suočiti s većim pritiskom prodaje jer se cijena okretala oko 50-dnevnog pomičnog prosjeka.
 • Zamah je znatno nestajao. Ultimativni oscilator proizvodi niža maksimuma u posljednja dva tjedna, a stohastički se probio ispod svojih prethodnih najnižih.
 • Vjerujemo da bi par mogao 11. svibnja testirati najnižu razinu od 0,1957. Ako par ne bi uspio pronaći potporu na takvim razinama, povlačenje na 38,2% Fibonaccijeva povlačenja na 0,1644 u srednjoročnom razdoblju moglo bi postati vjerojatnije.

Slika 7: Dnevna karta XRPUSDT

ADAUSDT – Rallyju ponestaje pare?

 • ADAUSDT bio je jedan od najuspješnijih alt-parova tijekom azijskog zasjedanja u utorak, stekao više od 9%.
 • Međutim, bikovi odavde mogu izgledati umorno. RSI je stvorio trostruku medvjeđu divergenciju, s tri niža najniža nivoa, dok se trend cijena i dalje uglavnom održavao blizu razine 0,05.
 • Uz to, medvjeđi križ MACD-a se širio, sugerirajući da se pozitivni zamah usporava.

Što se tiče razine, vjerujemo da bi 100-SMA mogao biti prva referenca, što je blizu 0,043. Ako se vidi, ponovljeni test od 0,0422, što je 61,8% Fibonaccijev retracement, mogao bi biti vjerojatniji.

Slika 8: Dnevna karta ADAUSDT

Autor: Cyrus Ip

Istraživački analitičar, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map