Tehnički tjednik: Izdržite gusjenice ako želite upoznati leptire

Ključni za poneti

 • Bitcoin će možda trebati daljnju konsolidaciju u kratkom roku, dok su znakovi na tržištima pokazivali dugoročnu bikovnost.
 • Sentiment je prije svega ostao pozitivan nakon prepolovljenja, iako su akcije cijena nakon prepolovljenja mogle razočarati
 • Glavni altcoini postavljeni za testiranje ključnih razina otpora; međutim, srednje / male kapice mogu se suočiti s većim pritiskom prodaje.

Pregled tržišta

Tržišta kriptovaluta bila su u utorak u azijskom jutru uglavnom u minusu, jer glavni trgovinski parovi nisu uspjeli probiti ključne razine otpora. Psiholoških 10000 razina za BTCUSDT ostao opipljiv, dok je 220 razina za ETHUSDT bili još neoštećeni. Kako je prepolovljivanje uspješno isporučeno, čini se da tržišta nastavljaju potragu za sljedećim fokusom, dok će glavnim parovima možda trebati daljnja konsolidacija prije pokretanja novog trenda.

Iako nedavne akcije cijena mogu razočarati neke trgovce, podaci pokazuju da je interes ulagača za kriptovalutu kao klasu imovine ostao visok. Sentix Crypto Asset Classe Sentiment Index dosegla vrhunac svih vremena odmah nakon prepolovljenja bitcoina. Manfred Hubner, generalni direktor u Sentixu, vjerovao je da očitanja odražavaju da su tržišta vidjela mnoga kratkoročna nagađanja prepolovljena. Uz sve veći interes investitora za bitcoin, Hubner misli da bi to moglo srednjoročno rezultirati cjenovnim prilikama. Međutim, viši indeks također sugerira da će cijeni možda trebati ponovna konsolidacija u kratkom roku.

Slika 1: Sentix indeks raspoloženja klase kripto imovine

Slika 2: BTC saldo na burzama

Osim toga, podaci na lancu mogu također podržati dugoročne pozitivne izglede. Podaci Glassnodea pokazuju da je došlo do značajnog odljeva BTC-a s burzi, a ukupni BTC-ov saldo na burzama gotovo je dosegnuo svježi najniži godišnji nivo.

Glassnode je objasnio da bi kitovi mogli početi povlačiti svoja imanja u hladne novčanike (dugoročno bikovski), što bi mogao biti jedan od razloga smanjenja ravnoteže. Međutim, smanjenje bilance također može implicirati da bi ulagači mogli biti razočarani u akcijama cijena nakon prepolovljenja.

Inače, vodeći altcoins u sednici su trgovali oko 2% do 4% niže, sa XRP odrekao 2,6% vrijednosti, dok EOS i NEO pali su za oko 4%. TETA kreće se blizu jednogodišnjeg maksimuma uoči lansiranja Mainneta 2.0. I slično promatrači bi možda trebali dobro pomno pratiti Phoenixovu tvrdu vilicu, što bi se trebalo dogoditi početkom lipnja.

Analiza cijena

BTCUSDT – Zlatni križ u nastajanju, ali gubi zamah?

 • BTCUSDT naslikao je mješovitu sliku jer se par nastavio konsolidirati u drškama od do 9000.
 • Čini se da je zlatni križ u nastajanju, a 50-dnevni pomični prosjek u sljedećim danima porast će iznad 200-dnevnog pomičnog prosjeka. Iako mnogi trgovci mogu očekivati ​​određeni stupanj kratkoročnih bikova nakon potvrde zlatnog križa, nismo vidjeli odgovarajući porast obima trgovine.
 • Suprotno tome, RSI je u posljednja dva tjedna proizvodio neke dnevne niže razine. Smatrali smo da je to snažan pokazatelj da bi cijena mogla slijediti njihov primjer.
 • U vrijeme pisanja ovog članka, par još uvijek trguje iznad svojih jednogodišnjih razina otpora u trendu. Vjerujemo da bi trend linija mogla biti nešto na što bi se trgovci trebali usredotočiti ovaj tjedan, a to je oko 9100 do 9200. Probijanje ovog područja moglo bi ubrzati kratkoročnu korekciju na područje 9000.
 • Gornja razina za gledanje mogla bi biti blizu 9800, što izgleda da ostaje jedno od glavnih područja otpora.

Slika 3: Dnevni grafikon BTCUSDT


ETHUSDT – Bikovi će se suočiti s ključnim otporom

 • ETHUSDT je uspio zatvoriti iznad 200 razina tri uzastopna dana, a par će uskoro moći testirati najvišu razinu od 227,23 na dan 30. travnja.
 • Čini se da je i Momentum u stanju podržati bikove ovdje, jer će MACD uskoro proizvesti bikovski crossover, a krajnji oscilator proizveden u biku izbio je iz nedavnog trenda.
 • Osim toga, pritisak Bollingerovih opsega može ukazivati ​​na to da bi se volatilnost cijena mogla ubrzo povećati i da bi uskoro mogla doći do probijanja.
 • Razine za gledanje: 227, 205.

Slika 4: Dnevna karta ETHUSDT

ADAUSDT – Medvjeđe razilaženje sve je više dokaza

 • U našem posljednjem izdanju Tehničkog tjednika pokrili smo ADAUSDT i vjerovali da skupu ponestaje pare. Želimo zadržati svoj medvjeđi pogled na ADAUSDT ovaj tjedan.
 • Jedan od razloga za to je što smo vidjeli da se pokazatelji zamaha ne slažu s cijenom. S RSI je već stvorio trostruku medvjeđu divergenciju, a pokazatelj MOM već je formirao dva glavna niža maksimuma.
 • Povrh toga, stisak bendova Bollinger sugerira da bi razdoblje niske volatilnosti moglo uskoro završiti, te je razumno očekivati ​​proboj.
 • Razine za gledanje: 0,047.

Slika 5: Dnevna karta ADAUSDT

THETAUSDT – Zamah rallya održiv do nadogradnje mreže?

 • POMOĆ je jedan od altcoin-a s najboljom izvedbom. Par je u proteklih 30 dana zabilježio dobitak od 130%. Vjerujemo da je do snažne izvedbe najviše zaslužio nadolazeći Nadogradnja Mainneta 2.0.
 • Pitanje je, zasad, hoće li trgovci "prodati činjenicu" nakon provedbe nadogradnje.
 • Kako se nadogradnja približava, početni znakovi pokazuju da trenutni skup možda gubi zamah. Uz RSI i MOM oba su proizvela neke niže maksimume.
 • Iako je MACD ostao pozitivan, vjerujemo da su trgovci trebali biti vrlo oprezni pri otvaranju novih pozicija u ovom paru. Ako trgovci već imaju pozicije, mogu razmisliti o pronalaženju izlazne strategije.

Slika 6: Dnevni grafikon THETAUSDT

Autor: Cyrus Ip

Istraživački analitičar, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map