Tesla kupuje pogone BTC cijene i altcoins počinju oživljavati

Market Watch Weekly pregled je kripto tržišta i razvoja svakog tjedna.

Prošli je tjedan zabilježen procvat kripto tržišta, jer je ukupna tržišna kapitalizacija porasla s oko 1,2 bilijuna na gotovo 1,5 bilijuna dolara. Do naleta je došlo nakon što je Tesla 8. veljače najavio kupnju Bitcoina u iznosu od 1,5 milijardi dolara, što je praćeno intenzivnim medijskim izvještavanjem i povećanim maloprodajnim zanimanjem. Kao rezultat toga, Bitcoin je porastao s najnižih 37.344 USDT na najviših 49.705 USDT u posljednjih sedam dana, prema OKEx BTC spot cijeni.

Iako je vodeća digitalna valuta zatvorila tjedan na 48.543 USDT – objavivši tjedni dobitak od preko 25% – rano je danas izgubila te razine, spustivši se na samo 45.680 USDT prije nego što se vratila na trgovanje oko 46.700 USDT.

OKEx BTC / USDT grafikon od 4 sata. Izvor: TradingView

Međutim, tijekom prošlog tjedna tržišni su osjećaji i dalje bili pozitivni i odražavali su se u našoj analizi BTC terminskih podataka u petak. Iako Bitcoin u tom razdoblju nije uspio prijeći prag od 50 000 američkih dolara, srednjoročni izgledi ostali su pozitivni.

Stiže alternativna sezona

Iako je prošli tjedan nekoliko vrhunskih kovanica zabilježilo dobit od preko 20%, ovaj tjedan zabilježen je širi rast u altama – BCH je objavio 65-postotni tjedni dobitak, a slijede XRP, LTC i OKB s 42%, 41,59% i 40,29% , odnosno.

ETH je zabilježio relativno pitomih 13,26%, dok su DOGE i ADA, koji su se oba dobro pokazali tjedan prije, zabilježili pad interesa. Iako je ADA još uvijek bio snažan igrač s 31% u tjednu, DOGE je tjedan završio s gubitkom od 13,72%.

Tjedni povratak glavnih altcoina, 2/8 do 2/14. Izvor: TradingView

Rastuće cijene "starije" kovanice, kao što su LTC, XRP, BCH i XLM, ukazuje na to da se tržište počinje osjećati pretjerano optimistično, a taj ćemo trend možda vidjeti i sljedećih tjedana sve dok Bitcoin bude mogao održavati svoj raspon između 48.000 i 49.000 USDT.

DeFi TVL približio se 60 milijardi dolara

U usporedbi s tjednom prije njega, prošli je tjedan ukupna vrijednost zaključana u protokolima DeFi porasla za gotovo 10 milijardi dolara i dosegla ukupno 58 milijardi dolara, prema podacima DeBank.

Ukupna vrijednost zaključana u DeFi-u. Izvor: DeBank

Među decentraliziranim razmjenama Uniswap je ostao vodeći sa TVL-om s 8 milijardi dolara, a slijede ga Curve i Synthetix, a obojica su imala TVL-i od otprilike 4 milijarde dolara svaki.

Što se tiče cijena, AAVE, koji je bio najbolji u prošlom tjednu, prošlog je tjedna zabilježio negativnih 2,41%, praćen manjim dobicima od COMP-a i CRV-a, od 4,78% i 1,53%, respektivno.

Prošli tjedan najbolji DeFi izvođač bio je YFI, s porastom od 43,53%, a slijede BAL, LRC i SNX, sa 26,55%, 26,35% i 24,26%, respektivno.

Tjedni povratak glavnih DeFi žetona, 2/8 do 2/14. Izvor: TradingView

Relativno niži dobici u DeFi tokenima u odnosu na šire tržište prošlog tjedna također odražavaju sklonost tržišta da pronađe sljedeće velike izvođače među altcoinima koji su prethodno ostali prigušeni.

Institucije su posljednji skup promatrale oprezno

CME je ažurirao svoj najnoviji (od 9. veljače) Bitcoin terminske pogodbe podaci o položaju 14. veljače U ovom izvještajnom razdoblju izašle su vijesti o Tesli i Bitcoin je porastao s ispod 40 000 USDT na više od 44 000 USDT.

Podaci pokazuju kako otvoreni interes raste za oporavak, i to ispod 9.500 na više od 11.000. Računi upravitelja imovine smanjili su svoje kratke pozicije u ovom razdoblju s 357 na 265 i povećali svoje dugove s 308 na 348.

Podaci o CME bitcoin fjučersima – broj dužina računa upravitelja imovine u odnosu na kratke hlače. Izvor: Quandl

Suprotno tome, međutim, računi fondova s ​​polugom, nakon što su tri tjedna uzastopno smanjivali pozicije u oba smjera, konačno su ih odlučili povećati. Njihove kratke pozicije povećale su se sa 7.224 na 8.481, a dok su njihove duge pozicije također porasle, s 3.031 na 3.149, općeniti izgledi bili su medvjedasti.

Podaci o CME bitcoin fjučersima – Broj dugovanja računa financijskih fondova s ​​polugom u odnosu na kratke hlače. Izvor: Quandl

Značajno je da su CME-ove ETH terminske pogodbe također počele trgovati prošlog tjedna i imale su 595 ETH otvorenih kamata i 427 ETH volumena od 12. veljače.

Gledajući naprijed ovaj tjedan

Budući da je Bitcoin ušao u još jednu nestabilnu fazu, sudionici na tržištu trebali bi pripaziti na dionice ovog tjedna. Glavni uvid u prekretnicu je razina od 50.000 USD za BTC, koja bi je kratkoročno mogla katapultirati i cijelo tržište gurnuti na nove maksimume. Suprotno tome, ako Bitcoin ne uspije održati uzlazni trend, mogli bismo vidjeti zaustavljanje alt-akcije kasnih i svjedoci strmih korekcija u kovanicama sa slabim osnovama.

Niste trgovac OKExom? Naučite kako započeti trgovanje!

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke, originalna istraživanja & kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner