Trajna ekonomska nesigurnost šteti imovini s visokim rizikom, uključujući Bitcoin: Tjedni nadzor tržišta

Bitcoin (BTC) volatilnost cijena bila je vrlo niska početkom prošlog tjedna, krećući se između uskih raspona od 9.500 do 9.800 dolara do srijeda, 10. lipnja Vodeća kriptovaluta pokušala je u srijedu navečer probiti prag od 10.000 dolara, ali je odbijena na 9.999 dolara, prema OKEx-u Spot cijena.

Istog dana, Nasdaq postavila rekordnih 10,086, po prvi put probivši razinu od 10 000. Međutim, dobit nije bila održiva, a Federal Reserve je na nedavnom sastanku upozorila na srednjoročne rizike smanjenja.

S rastućom ekonomskom nesigurnošću, povezanost Bitcoina s rizičnom imovinom opet ubrzao. Kako je indeks volatilnosti (VIX) ponovno skočio, Bitcoin je napravio veliku korekciju, spustivši se na samo 9.077 dolara – pad od 6 posto unutar dana.

Povijesno gledano, kad se Bitcoin počne kretati zajedno s tradicionalnom imovinom, nastavlja se neko vrijeme, iako je teško točno reći koliko dugo korelacija traje. Na tržištu s velikom kapitalizacijom, Cardano (ADA), najveći dobitnik među prvih 10 altcoina u prethodnom tjednu, ovog je tjedna zabilježio negativni prinos od 12,28 posto.

Ostali novčići s velikom kapicom prvenstveno su bili lošiji od Bitcoina, sa Ethereum (ETH) druga najveća digitalna valuta, završivši tjedan s 5,21 posto gubitka. U međuvremenu, EOS pao je 8,55 posto u istom razdoblju.

izvedba novčića tjednoTjedni povratak glavnih kriptovaluta 6/8 – 6/15. Izvor: Tradingview

Očekuje se skok Bitcoin Hashratea

Prema OKLink, broj aktivnih adresa na BTC mreži između 8. lipnja i 14. lipnja iznosio je 4.843.297, što je za 4,47 posto više u odnosu na prethodni tjedan, dok je broj transakcija iznosio 3.198.639,72 BTC, što je pad za 17,39 posto.

U vrijeme pisanja ovog članka, ukupni mrežni hashrate od BTC iznosi oko 113,36 EH / s, što je 0,3 EH / s više od prošlotjedne prosječne razine. S obzirom na porast hashrate-a, očekuje se da će sutrašnja prilagodba poteškoća rezultirati rastom od preko 10 posto, čime će razina biti najviša od siječnja 2018, kao istaknuto koinmetrijom.

Obujam trgovanja fjučersima s bitcoinima pao je na novi minimum 2020. godine

Dana 13. lipnja, obujam trgovanja bitcoin ročnicama na burzama pao je na novi godišnji minimum od oko 5 milijardi dolara, prema podacima Koso. Tri najbolje razmjene unutar dana bile su OKEx, Huobi i Binance, s količinama od 1,4 milijarde, 1,3 milijarde i 1,1 milijardu dolara. Međutim, ukupni otvoreni kamati prošlog su se ponedjeljka vratili na 4 milijarde dolara, što je bila najviša razina od pada sredinom ožujka.

BTC futures kamateBTC Futures – Zbirni dnevni volumen. Izvor: Koso

U međuvremenu je otvoreni interes za BTC opcije dosegao rekordno visoku razinu, dosegnuvši prošli tjedan 1,5 milijardi dolara. Kao što smo primijetili 10. lipnja Kripto tržište svakodnevno, tržište opcija vrlo je voljno za budućnost Bitcoina, a otvoreni interes za CME opcije gotovo je u potpunosti sastavljen od poziva.

Bitcoin tehnička analiza

Trenutno se ne kupuje puno zbog retrakcije tijekom vikenda. Možemo vidjeti da je omjer Long / Short na OKExu pao na nedavnu najnižu razinu od 0,9, zajedno s vrlo niskim omjerom Margin Lending na spot margin tržištu.


Sad kad je Bitcoin izgubio podršku od 9.300 dolara, oporavak se može suočiti sa značajnim pritiskom prodaje. Cijena će vjerojatno testirati na kraju svibnja najnižih 8.750 dolara po OKEx kvartalnim fjučersima (BTCUSD0925).

BTC USD 15. lipnjaOKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0925) 4H grafikon. Izvor: OKEx

Gledajući naprijed ovaj tjedan

Drugi val Covid-19 ima pogoditi Peking tijekom vikenda i pokrenuo je kasniju blokadu. Tradicionalna imovina u sigurnom utočištu možda će opet biti za, jer se zlato popelo na iznad 1.730 dolara, a ako korelacija Bitcoina s rizičnom imovinom ostane visoka, vjerojatno će se dogoditi pritisak prodaje.

U kripto, VSYS imat će izdanje pametnih ugovora ovog mjeseca. KNC uskoro završava nadogradnju Katalysta Zilliqa (ZIL) dovršit će podršku za ulaganje ovog mjeseca.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj materijal ne smije se uzimati kao osnova za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map