Trgovci bitcoinima priliku za kupnju vide kao tradicionalna tržišta i dalje propadaju: Tržišni nadzor tjedno 3 / 16-3 / 22

Cijene financijske imovine porasle su, ali nisu se stabilizirale tijekom proteklog tjedna. Financijska previranja nastavila su se kako sve više vlada pokreću mjere bez presedana za suzbijanje širenja koronavirusa, uključujući zabrane putovanja i grad isključenja.

Bitcoin i američke dionice pokazuju znakove razdvajanja

Nakon što je u posljednja dva tjedna vidio rekordne najniže razine, dionice zatvoreno više u četvrtak, 18. ožujka, nakon niza odgovora američke Federalne rezerve. Bitcoin (BTC) je bio najbrže rastuća klasa imovine ovog tjedna.

Iako je Bitcoin (BTC) 90-dnevna korelacija sa S&Indeks P 500 dosegao je vrhunac svih vremena prošli tjedan postupno se razdvaja (vidi grafikon dolje) za drugim zaustavljanje trgovanja u američkim dionicama 16. ožujka. U usporedbi s dionicama, Bitcoin pokazuje relativno manji pad i brži oporavak.

Zlato vs OKEx BTC indeks vs S&P 500 Cijena po satu. Izvor: Tradingview

Bitcoin je u četvrtak probio najvišu vrijednost u ponedjeljak i u petak, 20. ožujka, postigao je novi najnoviji maksimum od 6.948 dolara prije novog povlačenja. Ukupni je trend očito bolji od ostalih klasa imovine.

Indeks cijena OKEx BTC-a odskočio je gotovo 60 posto u odnosu na najnižu razinu od 3.890 dolara od 12. do 13. ožujka i trenutno se trguje nešto ispod 6000 dolara. Oporavak bitcoina također je pomogao potaknuti altcoine. Neke kriptovalute, uključujući BCH i BSV, porasle su više od 15 posto u posljednjih 7 dana.

Indeks OKEX BTC cijena. Izvor: OKEx

Tehnički podaci pokazuju signal za kupnju

Pomični prosjek od 200 tjedana vrlo je važan trend u povijesti cijene Bitcoina. Bitcoin je dostigao dno oko ovog pokretnog prosjeka u svakom većem tržišnom ciklusu. Karta topline u nastavku temelji se na postotku povećanja tog 200-tjednog pomičnog prosjeka.

Karta topline s pokretnim prosjekom od 200 tjedana. Izvor: lookintobitcoin.com

Povijesno gledano, kada se na toplotnoj karti pojave narančaste i crvene točke, tržište se pregrijava. Kad se pojave ljubičaste točkice, cijena je blizu ove važne linije, koja je u povijesti bila pogodno vrijeme za kupnju.

Bitcoinov rast na iznad 200-tjednog pomičnog prosjeka nakon iznenadnog pada 12. i 13. ožujka također pokazuje da je ova linija trendova i dalje važna razina podrške. Međutim, nikada nismo vidjeli slučaj preokreta u obliku slova V na toplinskoj karti. Vjerojatnije ćemo vidjeti dugoročno zakrivljeno dno nakon brzog približavanja pokretnom prosjeku od 200 tjedana.

Prema podacima iz, dugoročni “hodlers” ovih dana kupuju bitcoin Glassnode. Mjerna vrijednost “Hodlerova neto promjena pozicije” prikazuje mjesečnu promjenu pozicije dugoročnih ulagača. Kada je mjerni podatak u zelenoj zoni, to znači da su hodleri počeli akumulirati Bitcoin.

Hodlerova promjena neto pozicije. Izvor: Glassnode & Arcane Research

Sentimenti signaliziraju potencijalni preokret u cijeni

The Kripto Strah & Indeks pohlepe također pokazuje potencijalnu priliku za kupnju, nakon što je upao u zonu “Extreme Fear”. Prema indeksu:

Kripto tržišta trguju “Extreme Fearom” od 9. ožujka, navodi indeks. Nakon kraha tržišta od 12. do 13. ožujka, indeks je dosegnuo najnižu razinu od kolovoza 2019.

Štoviše, prema post na blogu iz Chainalysis-a objavljen 18. ožujka, većina viška BTC-a koji stiže na burze prodana je, a čini se da je najgora od prekomjerne ponude za sada gotova.

Kripto Strah & Indeks pohlepe tijekom prošle godine. Izvor: alternativa.me

Možemo koristiti podatke o trgovanju OKEx za pronalaženje kratkoročnih raspoloženja na tržištu. Dugi / kratki omjer BTC – koji pokazuje omjer korisnika s neto dugim i kratkim pozicijama u određenom vremenskom razdoblju – ostao je blizu 1,0 početkom ovog tjedna.

Omjer je zatim počeo brzo opadati u petak, 20. ožujka. Trenutno se kreće na 0,87. Broj korisnika s kratkim pozicijama i dalje je veći od dugih. Trenutni raspon “BTC dugog / kratkog omjera” ukazuje na to da sudionici na tržištu još uvijek nisu optimistični u pogledu cijene Bitcoina u bliskoj budućnosti.

BTC dugi / kratki omjer 3 / 15-3 / 22. Izvor: OKEx Podaci o trgovanju derivatima

Uz to, omjer posudbe BTC marže tvrtke OKEx – koji pokazuje omjer između korisnika koji su posudili USDT u odnosu na posuđivanje BTC-a u vrijednosti USDT-a u određenom vremenskom razdoblju – oporavio se s povijesnih najnižih 0,1 tijekom prošlog vikenda.

Omjer je porastao do 0,3, što ukazuje na to da kratke pozicije dominiraju na tržištu kredita s polugom. Ekstremni brojevi ovog omjera povijesno su ukazivali na vrijeme preokreta.

Omjer posudbe BTC marže 3 / 15-3 / 22. Izvor: OKEx Spot Trgovinski podaci

Cijenu Bitcoina u kratkom roku još je uvijek teško predvidjeti, iako višestruki podaci sugeriraju da bi ovo moglo biti dobro vrijeme za akumuliranje kriptovalute, kao što je gore spomenuto. Tradicionalna financijska tržišta suočit će se s kontinuiranim testovima nakon otvorenog zvona danas, 23. ožujka.

Bitcoin je možda pokazao znakove razdvajanja od američkih dionica, ali još uvijek je teško odmah izvući neovisni svijećnjak.

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner