Trgovci možda nisu očekivali rast Bitcoina na 10 tisuća dolara, trenutni FOMO mogao bi biti signal za izlazak: Futures petak

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

Od našeg posljednjeg ažuriranja za petak u terminu, Bitcoin (BTC) je ojačao 12,5 posto. BTC je porastao s 8.000 na trgovanje oko 9.900 na vrijeme tiska, prema cijeni OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626).

Do kasnog četvrtka (UTC) cijena Bitcoina prešla je 10.000 USD, razinu koju je zadnji put vidjela 24. veljače. U tom procesu vodeća digitalna valuta probila se kroz ključne razine otpora na 9.200 i 9.500 USD.

Ovotjedni skup ima smisla jer se Bitcoin približava svom trećem događaju prepolovljavanja blokova, zakazanom za 11. svibnja, ali izvan je onoga što izgleda da su trgovci na malo očekivali.

Gledajući podatke o trgovanju OKEx-om, možemo vidjeti da se BTC dugi / kratki omjer nastavio kretati oko 1,0 ovog tjedna, što ukazuje na to da nije puno trgovaca na malo davalo dugačke oklade na terminskom tržištu.

U međuvremenu, BTC osnova odražava optimistične izglede budući da se premija širila zajedno s rastom cijena. Štoviše, omjer pozajmljivanja marže pokazuje da je glavni pokretač spot kupnja na tržištu.

OKEX BTC / USDOKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0626) 1H grafikon. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka OKEx trgovanja

Posjetite stranicu podataka o trgovanju OKEx da biste istražili više pokazatelja.

BTC dugi / kratki omjer

Omjer BTC Long / Short nije se povećavao s cijenom, već je tijekom tjedna opao, što ukazuje da su mnogi trgovci na malo propustili ovu priliku.

Trenutno je omjer 1,1 i možda neće zabilježiti drastičan porast jer se očekuje da će sudionici na tržištu svoje hedž pozicije zaštititi polugama s kratkim dugom na tržištu derivata..

OKEX BTC Dugo / KratkoVrijeme prikupljanja podataka: 5/1 8:00 do 5/8 8:00 am (UTC)

Omjer Long / Short prikazuje omjer ukupnog broja korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram otvaranja kratkih pozicija. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena. Duga / kratka strana korisnika određena je njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, mora se otvoriti i kratka pozicija kako bi se uravnotežila. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

BTC osnova nekoliko je puta tijekom tjedna ušla na negativni teritorij, ali je naglo porasla s okupljanjem u četvrtak. Premija za OKEx BTC Quarterly Future u četvrtak je s negativnih pala na 100 dolara prije nego što se povukla na 50 dolara, ali još je uvijek daleko od svojih najviših ožujka od 400 dolara.

BTC osnovna tablicaVrijeme prikupljanja podataka: 5/1 8:00 do 5/8 8:00 am (UTC)

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers cijenu, cijenu spot indeksa, kao i osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni trend na tržištu. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvoreni interes (OI) nagomilao se na 5,8 milijuna ugovora (1 ugovor = 100 američkih dolara) s 5,12 milijuna prije nego što su kratke hlače likvidirane u četvrtak. Od danas je obujam trgovine i dalje bio velik, dok se OI ponovno kreće prema 5,77 milijuna ugovora.

Otvoreni interes za BTC FuturesVrijeme prikupljanja podataka: 5/1 8:00 do 5/8 8:00 am (UTC)

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se volumen trgovanja poveća i otvoreni kamate smanje u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da se otvorilo puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Omjer posudbe marže brzo je porastao sa 2,0 na oko 3,5, tri tjedna zaredom. Omjer se sada vratio na najvišu razinu od sredine ožujka i u skladu je s trenutnim tržišnim zapažanjima vezanim uz snažnu spot kupnju koja podržava ovaj rast cijena.

BTC posudba maržeVrijeme prikupljanja podataka: 5/1 8:00 do 5/8 8:00 am (UTC)

Omjer posudbe marže podaci su trgovanja na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji posuđuju USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja..

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer pozajmljivanja marže visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid trgovca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Tijekom posljednja dva tjedna smatrao sam da kratkoročni BTC možda nije idealan prije prepolovljenja. Budući da imamo samo četiri dana prije događaja, očekujem da BTC cijena testira zonu između 10.300 i 10.500 USD. Međutim, 10.500 USD ključni je otpor i možda će ga biti teško nadmašiti.

Ako za referencu uzmemo prepolovljenje BCH i BSV, još uvijek postoji velika vjerojatnost da će se BTC suočiti s kratkoročnim padom cijene nakon događaja.

Iako se gornji pokazatelji trenutno nisu pregrijani, bilo koji FOMO od trgovaca na malo popraćen još jednim naglim rastom cijena može ukazivati ​​da je vrijeme za prodaju.

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno

Slijedite OKEx na:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner