Trgovci na malo oprezni su zbog oporavka cijene Bitcoina nakon pada utorka: Futures Friday

Futures Friday je tjedni pregled tromjesečnih terminskih termina na Bitcoin na OKExu.

BitcoinCijena (BTC) u posljednjih sedam dana vozi se na američkim valjcima, počevši s brzim skokom početkom tjedna, dosegnuvši 10.448 dolara na ponedjeljak noć. Međutim, nakon manje od jednog dana trgovanja iznad 10.000 dolara, BTC se povukao u utorak popodne, spustivši se čak na 9.195 dolara. Cijena je od tada ponovno porasla i trenutno iznosi oko 9850 USD, prema OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) tržište.

Gledati u OKEx podaci o trgovanju, možemo vidjeti da su i BTC omjer duga / kratka i omjer posudbe marže nagovijestili trgovce na malo koji su jurili rast cijena početkom ovog tjedna. Otvoreni interes (OI), međutim, ukazuje da su veliki kitovi otvorili kratke pozicije na vrhu trgovanja u ponedjeljak kada je velik broj naloga za likvidaciju povisio cijenu.

Trenutno pozitivna BTC osnova i polako oporavljajući se otvoreni interes sugeriraju da sentiment na tržištu ostaje optimističan, ali trgovci na malo oprezni su s dugim pozicijama.

Cijena OKEx BTC USDOKEx BTC kvartalni terminski poslovi (BTCUSD0626) 1D grafikon. Izvor: OKEx

Očitavanje podataka OKEx trgovanja

Posjetiti Stranica podataka o trgovanju OKEx istražiti više pokazatelja.

BTC dugi / kratki omjer

Od ponedjeljka navečer do utorka mogli smo vidjeti kako se BTC dugi / kratki omjer kreće gore-dolje u tandemu s cijenom Bitcoina. Omjer je skočio na 1,76 sa 1,19 za manje od šest sati, što ukazuje na gonjenje trgovaca od strane maloprodaje. Nakon što su trgovci na malo i investitori započeli FOMO-ing, tržište je, međutim, promijenilo smjer i omjer je pao na 1,1 nakon korekcije u utorak.

Omjer se trenutno drži približno na istoj razini (1,1), unatoč tome što je cijena povratila 700 USD, što ukazuje na neodlučnost i oprez među trgovcima na malo.

OKEx BTC Dugo / KratkoVrijeme prikupljanja podataka: 5/29 6:00 do 6/5 6:00 am (UTC)

Omjer Long / Short uspoređuje ukupan broj korisnika koji otvaraju duge pozicije naspram onih koji otvaraju kratke pozicije. Omjer se izračunava iz svih terminskih i vječnih zamjena, a duga / kratka strana korisnika određuje se njihovom neto pozicijom u BTC-u.

Na tržištu derivata, kad god se otvori duga pozicija, uravnotežuje se kratkom pozicijom. Ukupan broj dugih pozicija mora biti jednak ukupnom broju kratkih pozicija. Kada je omjer nizak, to znači da više ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Premija za OKEx BTC Quarterly Future porasla je na 160 dolara nakon skupa u ponedjeljak. No, visoka premija i visoka stopa financiranja privukli su puno trgovaca arbitražom koji su zakoračili na kratke pozicije kako bi iskoristili razliku u cijeni. Oštra korekcija cijena u utorak spustila je premiju na manje od 30 dolara. Međutim, oporavio se ponovno tijekom sljedećih nekoliko dana jer se činilo da je Bitcoin spreman ponovno testirati 10.000 američkih dolara.


BTC osnovaVrijeme prikupljanja podataka: 5/29 6:00 do 6/5 6:00 am (UTC)

Ovaj pokazatelj prikazuje tromjesečnu fjučers-cijenu, cijenu spot indeksa, kao i osnovnu razliku. Osnova određenog vremena jednaka je kvartalnoj terminskoj cijeni umanjenoj za cijenu spot indeksa.

Cijena terminskih ugovora odražava očekivanja trgovaca o cijeni bitcoina. Kad je osnova pozitivna, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kada je osnova negativna, to znači da je tržište medvjedasto.

Osnova kvartalnih terminskih ugovora može bolje ukazivati ​​na dugoročni tržišni trend. Kad je osnova visoka (bilo pozitivna ili negativna), to znači da ima više prostora za arbitražu.

Otvorene kamate i obujam trgovanja

Otvoreni interes (OI) otkriva mogući uvid u ponašanje kriptokitova. U ponedjeljak navečer cijena Bitcoina porasla je s oko 9.600 na više od 10.300, a OI se povećao sa 640 milijuna ugovora (1 ugovor = 100 dolara) na 810 milijuna. Vidjeli smo kako je skok cijena pokrenuo likvidacije kratkih pozicija, ali OI nije ni padao.

Ovo ponašanje ukazuje na to da su neki kitovi otvorili kratke pozicije na vrhu raspona kada su nalozi za likvidaciju pogurali cijenu. Oštra korekcija cijena u utorak također podržava ovaj stav.

OI polako raste tijekom posljednjih nekoliko dana i može se očekivati ​​da će se i dalje povećavati dok Bitcoin cijeni cijenu.

Otvoreni interes za BTCVrijeme prikupljanja podataka: 5/29 6:00 do 6/5 6:00 am (UTC)

Otvoreni interes predstavlja ukupan broj preostalih terminskih terminskih ugovora / swapova koji nisu zatvoreni određenog dana.

Obujam trgovanja je ukupan obim trgovanja fjučersima i vječnim zamjenama u određenom vremenskom razdoblju.

Ako postoje 2.000 dugih ugovora i 2.000 otvorenih kratkih ugovora, otvoreni interes bit će 2.000. Ako se opseg trgovine poveća i otvoreni interes smanji u kratkom vremenskom razdoblju, to može ukazivati ​​na to da je puno pozicija zatvoreno ili prisiljeno na likvidaciju. Ako se povećaju i obim trgovine i otvorene kamate, to znači da je otvoreno puno pozicija.

Omjer posudbe BTC marže

Promjena omjera pozajmljivanja marže bila je slična gore spomenutom omjeru dugih / kratkih, ali s malim zakašnjenjem. Omjer se u utorak popodne povećao s 3,3 i dosegao gotovo 7,1, neposredno prije pada cijena. Od tada se ovaj omjer nije poboljšao i iznosi oko 2,5.

Omjer posudbe BTC maržeVrijeme prikupljanja podataka: 5/29 6:00 do 6/5 6:00 am (UTC)

Omjer posudbe marže su podaci o trgovanju na promptnom tržištu koji pokazuju omjer između korisnika koji posuđuju USDT u odnosu na BTC u USDT vrijednosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Ovaj omjer također pomaže trgovcima da sagledaju raspoloženje na tržištu. Općenito, trgovci koji posuđuju USDT namjeravaju kupiti BTC, a oni koji posuđuju BTC žele ga kratiti.

Kada je omjer pozajmljivanja marže visok, to ukazuje na to da je tržište bikovito. Kad je niska, to znači da je tržište medvjedasto. Ekstremne vrijednosti ovog omjera povijesno su ukazivale na preokret trendova.

Uvid trgovaca

Robbie, investicijski analitičar OKEx-a

Bio je to vrlo nestalni tjedan s unutardnevnim pumpanjem i odlaganjem od 10 posto – tipično kretanje Bitcoina. Međutim, možda ćemo vidjeti kako se volatilnost smanjuje u sljedećih nekoliko dana, budući da se otvoreni interes vrlo sporo oporavlja.

U međuvremenu, kontinuirana količina kupnje na promptnom tržištu može povisiti cijenu tijekom vikenda. Prag od 9.450 dolara presudna je razina u srednjem roku, a ako cijena može držati i iznad toga, vjerojatno će se izvršiti još jedan test od 10.000 ili 10.200 dolara.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj materijal ne smije se uzimati kao osnova za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno

OKEx Insights predstavlja analize tržišta, dubinske značajke i kurirane vijesti kripto profesionalaca.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map