Tržišni je sentimentalni raspoloženje, ali Bitcoin će uskoro doseći ključne razine otpora: Tržni nadzor tjedno

Tijekom proteklog tjedna tržište kriptovaluta naglo je poraslo. Prema podacima spot cijena OKEx-a, Bitcoin (BTC) je u posljednjih sedam dana porastao 6,31 posto, šesti uzastopni tjedni dobitak.

Ethereum (ETH) porastao je za 10,1 posto, vjerojatno zato što se korisnici raduju lansiranju ETH 2.0 Testneta. Ethereumprice.org pušten a novi alat za izračun nagrada za ulog na Ethereum 2.0.

Tezos (XTZ) je prošli tjedan zaradio 22,76 posto, što je prednost činjenice da je 93 posto ukupne naklade XTZ-a (oko 1,9 milijardi dolara) zaključano, po StakingRewards.com podaci.

Sve su se te kriptovalute gotovo u potpunosti oporavile od povijesne prodaje 12. ožujka.

% promjene cijene tijekom posljednjeg tjedna. Izvor: OKEx

“Kripto se zagrijava”

Fred Wilson, autor AVC bloga, nedavno je u postu pod naslovom “napisao kako se kripto zagrijava i svi žele u akciju”Rast vođen događajima“. Fredovo opažanje u skladu je s matricama na lancu.

Broj Aktivni subjekti (7-dnevni pokretni prosjek) u Bitcoin mreži popeo se na najvišu razinu od srpnja 2019., prema grafikonu pružatelja podataka Glassnode.

Mjerna vrijednost aktivnih entiteta predstavlja Bitcoin aktivne adrese. Štoviše, premašen je broj adresa koje sadrže najmanje 0,1 Bitcoina 3 milijuna prvi put od kraja 2017. do početka 2018. tržišnog buma.

Bitcoin: aktivni entiteti (7D pokretni prosjek). Umak: Glassnode

Svi ovi podaci pokazuju da povjerenje na tržište nije uništeno ili se brzo oporavilo. The Kripto Strah & Indeks pohlepe također pokazuje polagani rast povjerenja na tržištu.

Prema najnovijem izvješću Arcane Research, objavljenom 24. travnja, “indeks se sada kreće u području” Ekstremni strah “od 9. ožujka, najduljeg razdoblja registriranog od pokretanja indeksa u veljači 2018.” Ispod 20 označava da je tržište u području “Ekstremni strah”.

Kripto Strah & Indeks pohlepe. Izvor: alternativa.me

Još dobrih vijesti s kineskog tržišta

Dana 25. travnja, lansiranje događaj za vladinu inicijativu blockchain infrastrukture, Uslužna mreža temeljena na blockchainu (BSN) održan je u Pekingu. Ovim događajem BSN je službeno ušao u komercijalni prostor i otvorio inozemnu beta verziju. Uslužna mreža temeljena na Blockchainu (BSN) je globalna infrastrukturna mreža u oblaku, više portala i više okvira koja se koristi za postavljanje i rad svih vrsta blockchain aplikacija. BSN ima za cilj promijeniti postojeći problem visokih troškova razvoja i implementacije blockchain aplikacija pružanjem javnih okruženja blockchain resursa programerima.


Ranije prošlog tjedna, Sina vijesti otkrio je da su Starbucks i Mcdonalds među maloprodajnim divovima pozvanim da sudjeluju u pokusima DCEP-a – digitalnog Renminbija (RMB) – u gradu Xiong’an New Area. DCEP je digitalna valuta za koju se kaže da je jedna od prvih takve vrste. Bit će podržano 1: 1 kineskom nacionalnom valutom RMB.

Ebang, glavni kineski proizvođač opreme za rudarstvo bitcoina, službeno podnesena za IPO od 100 milijuna dolara s namjerom da se stavi na NYSE ili Nasdaq. Ebangov suparnik Cannan Inc (Nasdaq: CAN) prošle je godine izašao u javnost, ali Cannan’s cijene dionica su zabilježile pad više od 50 posto od njegovog uvrštavanja.

Rat rudarskog hardvera postaje brutalan. 17. travnja MicroBT najavio tri nove rudarske platforme na internetskoj konferenciji. I krajem ožujka otišla je najnaprednija Bitmainova rudarska oprema – Antminer S19 na prodaju, rasprodaja u roku od 24 sata. Svaka hardverska tvrtka priprema se za treće prepolovljenje Bitcoina, kada će rudarska nagrada biti prepolovljena i očekuje se da će biti potisnuti neučinkovitiji rudari.

Bikovsko trčanje uskoro će doseći nekoliko ključnih razina otpora

Na tjednom grafikonu OKEx BTC / USDT, Bitcoin je porastao šest uzastopnih tjedana. Posljednji put kada smo vidjeli ovu vrstu izvedbe bilo je oko ožujka 2019., tada je Bitcoin započeo bikovski trk s 4.000 na više od 13.000 dolara.

Iako su trenutni kratkoročni i srednjoročni obrasci u trendu, područje od 7.800 do 8.000 dolara vrlo je blizu početne razine pada 12. ožujka. Štoviše, cijena se još uvijek suočava s više nadolazećih ključnih razina otpora. Srednja crta Bollinger bendovi na tjednom grafikonu kreće se oko 7 860 američkih dolara, a 100-dnevni pomični prosjek kreće se blizu 7 985 američkih dolara.

Prema našoj najnovijoj Futures petak analizi, tjednom pregledu tromjesečnih terminskih terminala na Bitcoin na OKEx-u, Bitcoin-ovi terminski poslovi su ponovno u kontagu, što znači da su terminski ugovori viši od spot cijena. Pozitivna premija ukazuje na optimistični sentiment na tržištu o kretanju cijena.

Štoviše, na terminskom tržištu, Arcane Research je u svom najnovijem izvješću od 24. travnja primijetio da je “OKEx čvrsto osigurao svoju vodeću poziciju posljednjih mjesec dana s tržišnim udjelom od oko 28%.”

Kao što je spomenuto u prošlotjednoj reviziji tržišta, budući da cijena Bitcoina i dalje pokazuje pozitivnu korelaciju sa S&P 500, trebali bismo pogledati makroekonomiju.

24 posto S&P 500 tvrtki ima izvijestio zarada po podacima Factseta, koja je manja za 15,8 posto u odnosu na godinu prije. Čak 172 velike tvrtke izvijestit će o rezultatima ovog tjedna, uključujući popularne dionice FAANG, MSFT i TSLA.

Očekuje se da će Savezni odbor za otvoreno tržište (FOMC) ovog tjedna zadržati kamatne stope. Početna zahtjeva za nezaposlene, temeljna inflacija i čikaški PMI bit će objavljeni u četvrtak, dok IHS Markit i ISM proizvodni indeks izlazi u petak, kao i brojevi prodaje automobila.

Sudionici na tržištu trebali bi nastaviti pažljivo trgovati, još uvijek ne možemo isključiti mogućnost dvostrukog padanja na burzi.

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir vašu razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map