Valjanost donjeg ruba BTC trokuta može potaknuti cijenu na razinu otpora od 6.000 USD

18. ožujka: Tržišta kriptovaluta danas bilježe relativno male gubitke u protekla 24 sata, s većinom vrhunskih kovanica za 3-4 posto.

Cijena Bitcoina (BTC) nastavlja se konsolidirati, lagano padajući na oko 5200 američkih dolara u vrijeme tiska, što je pad od 3 posto na dan.

Ether (ETH) bilježi nedavne dobitke, trgujući iznad 110 dolara, iako su gubici od 24 sata oko 4 posto.

Rippleov XRP također je pao za gotovo 4 posto, uglavnom se trgovao sinoć, prije nego što je jutros vidio lagani pad na 0,1429 dolara.

BTC / USD trajna zamjena

1H grafikon BTC / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Souce: OKEx.com

Jučer, 17. ožujka, BTC je malo opao nakon što je blokiran blizu 5.500 dolara, a sada se kreće iznad 5200 dolara. Trgovinska aktivnost ostaje na niskim razinama.

Tim za analizu tržišta OKEx vjeruje da se satni konvergencijski trokut postupno sužavao. U rijetkim će se slučajevima pomaknuti na položaj blizu 90 posto kraja prije nego što napravi proboj.

Do određene mjere, snaga proboja u ovoj ekstremnoj situaciji je slaba. Raniji proboj znači da su bikovi i medvjedi već razdvojili pobjedu i poraz, samopouzdanje i kontinuitet nakon proboja također će biti snažni.

Trenutno BTC još uvijek mora potvrditi čvrstoću potpore donjeg ruba trokuta kako bi utvrdio je li bikovski trokut na razini sata valjan. Ako cijena danas može treći put dobiti potporu na ovoj poziciji, vjerojatnost odskoka dodatno će se povećati.

Suprotno tome, ako se pokvari, dokazuje da je uzorak trokuta nevaljan, a cijena će možda nastaviti ispitivati ​​prethodnu najnižu razinu od 4.400 ili čak 3.800 dolara.

Bitcoinov jednodnevni grafikon pokazuje da se konsolidacija nastavlja formirati, a trgovačka aktivnost nastavlja smanjivati. Količine trgovanja približavaju se najnižim razinama od pada tržišta prošlog tjedna.

Moguće je da fluktuacije možda neće biti drastične prije ovog vikenda, gledajući povijesne tendencije. Svaki put kad cijena doživi veliko kretanje, sljedeće razdoblje odmora obično traje najmanje tjedan dana ili čak duže.

S obzirom na to da je nedavno odlagalište ujedno bilo i najveće u posljednjih nekoliko godina, možemo očekivati ​​dulje razdoblje niske volatilnosti. Nije lako pripremiti se za sljedeći izlet, i za bikove i za medvjede, u tako kratkom razdoblju nakon pomicanja tržišta.

Također nije lako prosuditi formira li pozornica dno ili samo odmor za medvjede, jer konačni smjer kretanja ovisi o prilju novih sredstava. Zauzvrat, nova sredstva ovise o osnovama, doista bismo mogli predvidjeti samo veliku vjerojatnost.


Tržište je trenutno još uvijek pesimistično. Medvjeđi osjećaj još je uvijek jači od bičjeg, a osjećaj uvijek traje. Stoga je rizik daljnjeg gubitka i dalje veći od povratka.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 5.500 USD
 • Srednjoročni otpor: 6000 USD
 • Kratkoročna podrška: 4.400 USD
 • Srednjoročna podrška: 3.800 USD

ETH / USD trajna zamjena

1H ETH / USD trajni podaci o zamjeni. Izvor: OKEx.com

ETH bikovi su pokušali nekoliko puta, ali nisu uspjeli probiti iznad 120 dolara. Jednosatni grafikon prikazuje mogući signal da ako postoji jak otpor od 120 dolara, postoji velika vjerojatnost da će se trend pomaknuti da dotakne donji rub i čak padne ispod njega.

Gornji rub može se dodirnuti samo ako 120 USD postane razina potpore. Nakon kratkog prelaska preko MACD Zero Line, cijena se može vratiti na negativnu vrijednost i imati signal prema dolje. To može biti nagovještaj da je cijena spremna za daljnji pad.

Ulagači bi trebali primijetiti da će se, ako se kratkoročno prekine podrška od 100 dolara, testirati prethodni minimum od oko 86 dolara. Ako cijena probije gornji rub i povlačenje to može podržati, vidjet ćemo signal za odskok.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 120 USD
 • Srednjoročni otpor: 145 USD
 • Kratkoročna podrška: 100 USD
 • Srednjoročna podrška: 86 USD

XRP / USD Vječna zamjena

1H XRP / USD Podaci o trajnoj zamjeni. Izvor: OKEx.com

U usporedbi s ETH i BTC, probijanje XRP-a moglo bi doći ranije, jer je cijena tek treći put dotaknula donji rub i podržana još jednom.

Kako se raspon i dalje sužava, izbijanje se može dogoditi u bilo kojem trenutku. Međutim, investitori bi trebali primijetiti da bi ovaj nadolazeći proboj mogao biti lažan ako se obim trgovine ne poveća znatno. U tom slučaju, trend se može vratiti natrag kako bi se ponovno konsolidirao.

Bez obzira kreće li se cijena gore ili dolje, moguće je da će to biti lažni potez. Provjerite može li gornji ili donji rub podržati ili oduprijeti se prvom povlačenju kako bi probijanje bilo legitimno.

Razine otpora i potpore

 • Kratkoročni otpor: 0,1510 USD
 • Srednjoročni otpor: 0,1640 USD
 • Kratkoročna podrška: 0,1375 USD
 • Srednjoročna podrška: 0,1270 USD

Odricanje: Ovaj materijal ne treba uzimati kao osnovu za donošenje investicijskih odluka, niti ga treba tumačiti kao preporuku za sudjelovanje u investicijskim transakcijama. Trgovanje digitalnom imovinom uključuje značajan rizik i može rezultirati gubitkom vašeg uloženog kapitala. Trebali biste osigurati da u potpunosti razumijete rizik i uzeti u obzir razinu iskustva, ciljeve ulaganja i potražiti neovisni financijski savjet ako je potrebno.

Slijedite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map