Kako kupiti frakcijske dionice

Djelomične dionice danas postaju sve popularnije među trgovcima. Ostvaren je ogroman rast u sektoru i broj brokera koji nude priliku za kupnju djelimičnih dionica.

Postoje brojne situacije u kojima vam može biti korisno kupovanje takvih dijelova dionica bez obzira jeste li novi ili iskusni trgovac.

Ovdje ćemo pobliže pogledati što točno možemo očekivati ​​i pružiti cjelovit opis kako kupiti delimične dionice kod nekih od vodećih brokera.

Što su frakcijske dionice?

Djelomični udio vrlo je jednostavno iznos manji od udjela u određenoj tvrtki. Tradicionalno, ovu količinu dionica ne bi bilo moguće kupiti u tvrtki jer su brokeri olakšavali kupnju dionica u jedinicama od 1 ili više. Iznimka bi bila spajanja i preuzimanja gdje tvrtke postižu poslove koji mogu uključivati ​​djeliće dionica.

Međutim, danas je trgovanje dionicama prikladno i brzo. Umjesto da kupujete dionice na temelju jedinične vrijednosti dionice, sada možete kupiti onoliko ili malo dionica koliko želite, na temelju dolarskog iznosa koji morate potrošiti.

Kako kupiti frakcijske dionice

Danas postoji mnogo internetskih brokera za trgovanje dionicama koji vam nude priliku za kupnju djelimičnih dionica. Tu se ubrajaju neki glavni igrači koji puno rade na inovacijama u sektoru. Ovdje ćemo korak po korak pogledati kako možete započeti trgovanje razlomljenim dionicama s dvije najpopularnije usluge u industriji, M1 Financije, i Public.com.

Trgovanje financijama M1

Kako kupiti frakcijske dionice

M1 Financije postoji od 2015. godine i sada je jedan od najpopularnijih načina za početak ulaganja u razlomljene dionice. Izuzetno su dobro regulirani i pouzdani s user-friendly, intuitivnom platformom za trgovanje i nizom vrlo inovativnih značajki koje nalikuju hibridnom robo-savjetniku, što vam omogućuje otključavanje kapitala iz vašeg portfelja kroz njihovu značajku zajma i još mnogo toga . Početak i plasiranje trgovine lako je poput ovih koraka:

  1. Započnite postupak financiranja u tri koraka upućivanjem na M1 Finance stranica za prijavu za registraciju kod brokera. Ovdje će vam trebati samo nekoliko osnovnih podataka poput adrese e-pošte i telefonskog broja koje možete potvrditi.
  2. Primit ćete tekst ili poziv za potvrdu identiteta putem telefonskog broja koji ste unijeli, a također ćete morati unijeti još neke osobne podatke. Nakon što ovo dovršite moći ćete financirati svoj račun i izvršiti polog putem metoda koje oni nude.
  3. Možete ulagati u pojedinačne dionice i ETF-ove s M1, ali temeljni koncept temelji se na investicijskim “pitama”. O njima možete saznati više u cjelovitom pregledu M1 Finance. Vaš će cilj ipak biti odabrati neku od pita M1 Finance, ili stvoriti vlastiti. Pomoću prikladne trake za pretraživanje na platformi M1 možete pronaći i odabrati svoje omiljene dionice i ETF-ove koje želite dodati ako odlučite prilagoditi.
  4. Dalje ćete morati odabrati težinu svake zalihe unutar vaše pite. To je iznos koji će se dodijeliti toj određenoj dionici ili ETF-u i postavljen je kao zadani, iako to lako možete promijeniti. Ne zaboravite da će se kod frakcijskog trgovanja dionicama sve to dodijeliti na temelju iznosa američkog dolara u vašem stanju.

Kako kupiti frakcijske dionice

Posljednji korak kupnje s M1 Financije je stvarno izvršavanje poslova, ali budući da to sustav automatski radi, ne možete odrediti točno vrijeme izvršenja vaših kupnji. Umjesto toga, oni su raspoređeni unutar trgovinskog izloga koji se odvija svakodnevno između 10:00 i zatvaranja tržišta.

Trgovanje putem Public.com


Javnost je relativno nova ponuda kada je riječ o djelomičnom trgovanju dionicama, ali tamo je usluga koja se temelji na aplikacijama zaista uzela maha u posljednjih 12 mjeseci. Oni nude potpuno besplatne usluge plaćanja bez provizije i mnoštvo društvenih značajki i značajki trgovanja kopijama ugrađenih u aplikaciju za korisničko iskustvo koje je u konačnici vrlo glatko i lako započeti.

Kako kupiti frakcijske dionice

  1. Vaš prvi korak s Javnim bit će preuzimanje aplikacije. Dostupan je za iOS i Android, a svoj telefonski broj možete unijeti na Početna stranica Public.com da biste odmah dobili vezu za preuzimanje.
  2. Nakon što preuzmete aplikaciju, jednostavno dovršite korak po korak postupak prijave prema uputama na zaslonu. To se može učiniti za samo nekoliko minuta i možete uplatiti polog, iako to može potrajati nekoliko dana, ovisno o odabranoj metodi. Za više informacija o načinima javnog pologa i još više, slobodno pogledajte našu cjelovitu Javnu recenziju.
  3. Jednom kada se financira, sve se kontrolira u vašoj javnoj aplikaciji. To podrazumijeva trgovanje, pristup vijestima, grafikonima i cijeloj društvenoj strani platforme, uključujući uslugu razmjene poruka za komunikaciju s drugim trgovcima. Zatim možete lako pregledavati aplikaciju, gdje ćete pronaći izbor kuriranih tematskih portfelja u kojima možete pregledavati i u njih investirati, ili pojedinačne dionice i ETF-ove koje možete kupiti.
  4. Kupnja dionice ili ETF-a putem aplikacije tada je jednostavna poput klika na gumb za kupnju, odabira iznosa (Javno se na frakcijske dionice odnosi kao „kriške“) i izvršavanja trgovine. Iznos koji kupite tada će se dodati vašem portfelju Public.com koji je također vidljiv kroz aplikaciju.

Kako kupiti frakcijske dionice

S Javnost, ako odlučite položiti depozit i ne rasporedite sva ta deponirana sredstva ni u jednu dionicu ili ETF-ove, tada će novac ostati u vašem gotovinskom stanju i akumulirati kamate od 2,5% dok je tamo.

Završne misli

Početak internetskog trgovanja dionicama nikada nije bio lakši nego sada pojavom razlomljenih dionica i prisutnošću tako jednostavnih usluga koje mogu pružiti sve, od pouzdanog trgovanja do automatiziranog ponovnog ulaganja i kontinuirane infrastrukture za učenje.

Otvorite svoje trgovačke račune danas u M1 Financije ili Public.com ili provjerite još naših najboljih burzovnih brokera.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map