Što su frakcijske dionice?

Kupnja frakcijskih dionica postaje sve uobičajenija jer se sve veći broj novih trgovaca želi uključiti u trgovanje dionicama. Pa, što su zapravo frakcijske dionice, zašto mogu biti korisne za vas i kako možete kupiti i uključiti se u frakcijsko trgovanje dionicama?

Upravo to ćemo pogledati ovdje pomažući vam da razumijete što točno možete očekivati ​​od trgovanja ovom vrstom imovine.

Osnove razlomljenih dionica

Kao što i samo ime govori, djelimični udio iznos je manji od cijelog udjela u tvrtki u koju biste željeli uložiti. To znači da možete kupiti postotni iznos jedne dionice na temelju količine novca koja vam je na raspolaganju.

Ova vrsta prilika i trgovanje razlomljenim dionicama sve je popularnija kako se sve više ljudi prvi put uključuje u trgovanje dionicama. Šansa da kupite komad određene tvrtke koji može biti manji od cijele dionice može donijeti brojne prednosti, ovisno o vašim trgovačkim ciljevima.

Tamo gdje su frakcionalne dionice tradicionalno bile rijetke i stvarale se samo u situacijama poput spajanja i preuzimanja, one postaju sve popularnija vrsta imovine koju nudi nekoliko vodećih internetskih burzovnih brokera, često uz trgovanje bez provizije i druge pogodnosti.

Prednosti djelomičnog trgovanja dionicama

Ova vrsta trgovanja sa sobom donosi nekoliko blagodati zbog kojih je idealan izbor za mnoge. Ovo su neki od razloga zašto su mnogi trgovci postali zainteresiraniji za internetsko trgovanje djelimičnim dionicama i zašto ova vrsta trgovanja može nastaviti rasti u smislu atraktivnosti.

Čini trgovanje dionicama pristupačnijim

Neke od najpopularnijih dionica tvrtki za investitore, posebno kada su u pitanju velika tehnološka imena poput Amazona, Googlea i mnogih drugih, mogu imati vrlo visoke cijene za jednu dionicu. Te cijene koje često mogu iznositi i više od 3000 USD za jednu dionicu mogu izgradnju portfelja dionica učiniti vrlo skupom.

Imati mogućnost kupnje frakcijskih dionica može od samog početka uvelike smanjiti ovaj trošak. Na primjer, kupnja cijelog jednog udjela u Amazonu u trenutku pisanja ovog članka koštala bi vas 3256 USD. Djelomični udjeli znače da biste i dalje mogli posjedovati djelić ovog udjela, recimo 1/10., Za znatno povoljnije 325 USD.

U osnovi, djelimične dionice otvaraju vam vrata koja posjeduju sve vaše omiljene dionice tvrtke, ali i dalje ostajući u okviru vašeg proračuna.

Pomaganje u diverzifikaciji portfelja

Djelomične dionice ne samo da vam omogućuju da sudjelujete u akcijama svojih omiljenih dionica bez obzira na cijenu, već također znače da možete izgraditi raznolik portfelj u okviru svojih mogućnosti.


Tamo gdje ste možda tradicionalno morali dodijeliti velik dio svog ukupnog proračuna određenoj dionici ako je imala višu cijenu, s djelimičnim dionicama možete održavati ravnotežu portfelja odgovarajućim skaliranjem ulaganja prema dolarskoj vrijednosti pojedinih dionica.

Više ne morate graditi svoj portfelj na nekoliko izuzetno skupih pojedinačnih dionica, umjesto toga možete dodijeliti određeni iznos za svaku tvrtku u koju biste željeli uložiti, a prepustite se dijelom da se brine o stvarnim iznosima dionica koje možete kupiti za ovu proračun.

Maksimalno iskorištavanje kapitala

Kod brokera koji ne nude djelomičnu trgovinu dionicama može vam biti sasvim uobičajeno da pronađete manja „preostala“ sredstva koja se ne mogu dodijeliti određenoj dionici, jer to možda nije dovoljno za kupnju pune jedne dionice.

To više ne treba predstavljati problem s razlomljenim udjelima. Umjesto da se ta preostala sredstva ne ulože, ona se umjesto toga mogu dodijeliti vašoj odabranoj dionici za kupnju veće frakcije ili nekoj drugoj dionici po vašem izboru.

Tko trguje razlomljenim dionicama?

Svatko može trgovati razlomljenim dionicama sve dok ih vaš broker nudi na trgovanje. Gore spomenute pogodnosti mogu se jednako primijeniti na bilo kojeg trgovca na svim razinama, bez obzira na vaš proračun, iako postoji nekoliko vrsta trgovaca za koje su djelimični udjeli idealni.

Ako ste novi u trgovanju, ovakva vrsta trgovanja savršen je način da se uključite u trgovanje dionicama svojih omiljenih tvrtki, istovremeno upravljajući svojim rizikom. Početi s manjim iznosima kapitala poželjno je kada ste novi trgovac i pruža vam savršenu priliku da naučite više o trgovanju i tržištu dionica, a da još uvijek imate dio svojih omiljenih dionica.

Rad u manjem proračunu kao povremeni trgovac znači da vam djelimični udjeli također mogu savršeno odgovarati. Ponovno vam model i dalje omogućuje posjedovanje omiljenih dionica vaše tvrtke sa svim blagodatima koje donosi, pa čak i dobro diverzificirani portfelj. Sve dok ostajete u svojim financijskim granicama.

Gdje kupiti frakcijske dionice

Kao što je spomenuto, razlomljeni udjeli brzo postaju prelazni trend na današnjem tržištu. To znači da ih možete pronaći u ponudi brojnih brokera. Iako je važno uvijek dobro paziti prije nego što odaberete brokera kada su u pitanju naknade i uvjeti trgovanja, postoji par koji se ističu iz mase.

Public.com relativno je nov, ali vrlo dobro reguliran i pouzdan igrač u sektoru. Oni nude stotine vrhunskih dionica i ETF-ova da biste mogli u potpunosti trgovati bez provizije putem njihove vlasničke mobilne aplikacije koja također uključuje mnoge sjajne značajke društvenog trgovanja.

M1 Financije je još jedna izvrsna usluga koju možete koristiti za započinjanje frakcijskog trgovanja i još mnogo toga, uključujući uslugu digitalnog bankarstva i mogućnost posudbe prema vašem portfelju frakcijskih dionica po vrlo konkurentnim cijenama.

Oba brokera poput mnogih u sektoru kada je riječ o raznim dionicama nude trgovinu bez provizije i uglavnom bez naknade. To pojačava ključne prednosti ove vrste trgovanja jer je istovremeno dostupno, fleksibilno i vrlo pristupačno.

Za više informacija o tim brokerima, trgovanju dionicama i načinu trgovanja, slobodno pogledajte naš vodič o kupnji frakcijskih dionica.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map