Top 5 britanskih burzovnih brokera

S velikim brojem brokera koje možete izabrati, nikada nije bilo lakše započeti trgovanje dionicama. Ako trgujete u Velikoj Britaniji, tada postoji i izvrstan izbor najboljih burzovnih brokera.

Ovdje ćemo pobliže pogledati 5 vodećih britanskih burzovnih brokera kako biste započeli trgovanje ako ste novi u industriji ili to također može biti idealno ako ste iskusniji trgovac. Uz to, pokrivat ćemo i nekoliko važnih točaka koje trebate uzeti u obzir prilikom odabira svog brokera.

O čemu treba razmisliti prije nego što počnete trgovati

Prije nego što započnete trgovanje važno je obaviti detaljnu analizu ključnih područja, čak i kod vodećih brokera. Evo nekoliko najvažnijih ključnih točaka koje biste trebali uzeti u obzir prije nego što se odlučite za brokera:

Naknade i provizije: Većina burzovnih brokera izuzetno dobro nudi trgovinu bez provizije i vrlo niske troškove i naknade. Ovo je nešto na što trebate pripaziti i istražiti prije nego što se prijavite.

Značajke brokera i platforma za trgovanje: Ako ste novi trgovac, poželjet ćete trgovačku platformu koja je jednostavna za upotrebu i razumljiva. Ako ste iskusniji, možda ćete trebati detaljnije grafikone, alate i pokazatelje, zajedno sa širim rasponom imovine.

Stil trgovanja: Sada postoji mnogo načina trgovanja dionicama. To bi moglo značiti lakši pristup od vas s mogućnošću ulaganja u ETF-ove i slične proizvode tipa košarice ili potpuno automatizirano iskustvo trgovanja. Sigurno će biti posrednik koji će zadovoljiti vaš stil trgovanja.

Fineco

Fineco talijanska je banka osnovana 1999. godine, a usluge internetskog trgovanja nude od 2004. Također su javno objavljeni u Italiji, a FCA ih regulira u Velikoj Britaniji što ih čini izuzetno transparentnim i pouzdanim burzovnim posrednikom. Trenutno nude uslugu samo britanskim i talijanskim trgovcima, a naći ćete vrlo niske naknade za trgovanje, širok raspon imovine i jednostavnu platformu za trgovanje.

Ovdje možete trgovati raznovrsnom imovinom, uključujući više od 5.000 dionica i ETF-ova s ​​glavnih burzi u SAD-u, Velikoj Britaniji i Europi. Dostupni su i uzajamni fondovi, obveznice, opcije, terminske pogodbe i neki CFD-ovi na dionice.

Također ćete pronaći web platforme za trgovanje i mobilne platforme koje su vrlo intuitivne i jednostavne za upotrebu, iako nisu prilagodljive, ali ipak pružaju pozitivno cjelokupno iskustvo trgovanja. Broker također pruža izvrsnu dubinu istraživačkih alata, uključujući opsežne temeljne podatke o svakoj imovini i preporuke za trgovanje.

Troškovi trgovanja: Za britanske trgovce postoji fiksna paušalna naknada od 3,95 američkih dolara po trgovini. Naknade za ostalu imovinu obično su stupnjevane pomoću sustava koji se temelji na količini i koji vam može koristiti što više trgujete. Naknade za trgovanje vrlo su niske, bez naknade za neaktivnost, depozit ili povlačenje.

Za više informacija možete ići izravno na Fineco da otvorite svoj račun.

Degiro

Degiro nagrađivani je internetski posrednik iz Nizozemske koji postoji od 2008. godine i pod nadzorom je FCA u Velikoj Britaniji. Bez minimalnog pologa i nekih od najnižih troškova trgovanja u industriji, jasno je vidjeti kako je ovaj broker postao popularan izbor u Velikoj Britaniji i Europi.

Ovdje je trgovačka platforma dostupna i na webu i na mobilnim uređajima, s izvrsnom funkcionalnošću i vrlo jednostavnom za upotrebu za nove trgovce. Mobilna platforma također je vrlo dobro postavljena i ne nedostaje joj nijedna značajka i sposobnost mrežne platforme, iako obje imaju samo ograničenu prilagodljivost i mogu biti malo svjetlo za naprednije trgovce.

Ponovno Degiro nudi više od 5.000 sredstava za trgovanje dionicama dostupnim na svim glavnim burzama u SAD-u i Europi. Također možete trgovati dobrim izborom ETF-ova, uzajamnih fondova, opcija, obveznica i terminskih tržišta, ovisno o razini vašeg računa.

Troškovi trgovanja: Jedan od najjeftinijih dostupnih internetskih burzovnih brokera. Trgujte američkim dionicama od 0,004 dolara po dionici plus naknada od 0,50 eura. Dionicama UK i EU može se trgovati po različitim naknadama od 2 EUR do 10 EUR plus vrlo mali postotak, ovisno o razmjeni. Također nećete naći naknadu za neaktivnost niti bilo kakvu naknadu za pologe i isplate.

Krenite ravno do Degiro da pogledate i otvorite svoj račun.

Interaktivni investitor

Interaktivni investitor je još jedan dugogodišnji burzovni mešetar koji nudi široku paletu usluga u Velikoj Britaniji, a FCA ih dobro regulira za iskustvo s najviše povjerenja. Posrednik je osnovan 1995. godine i od tada je popularan izbor.

Ponuda imovine kod ovog brokera nešto je ograničenija od nekih drugih, iako još uvijek možete trgovati dionicama, ETF-ovima, obveznicama i uzajamnim fondovima s gotovo 2.000 imovine koja možete birati između glavnih svjetskih burzi.

Pronaći ćete i korisničku platformu za trgovanje koja je dostupna i putem weba i za mobilne uređaje. Postupak otvaranja računa ovdje je također izuzetno prikladan i broker se vrlo dobro snalazi u podršci više osnovnih valuta, iako postupak povlačenja za neke može biti dugotrajan. Omogućeni su depoziti na debitnim i kreditnim karticama, ali morat ćete izvršiti isplatu putem bankovnog prijenosa.

Troškovi trgovanja: Interactive Investor ima fiksnu mjesečnu naknadu koju naplaćuju od 9,99 £ do 19,99 £ mjesečno ovisno o vrsti vašeg računa. Naknada za trgovanje tada obično iznosi 3,99 do 7,99 funti, ovisno o sredstvu, dok se naknada od 15 funti primjenjuje na hitna povlačenja koja mogu stići isti dan. Depoziti se ne naplaćuju.

Za više detalja možete vidjeti Interaktivni investitor web mjesto izravno.

Hargreaves Lansdown

Hargreaves Lansdown jedan je od najcjenjenijih burzovnih brokera u Velikoj Britaniji. Oni su također jedan od najdugovječnijih postojanja od 1981. FCA ih dobro regulira, a ostaju konkurentni po cijeni i naknadama, evoluirajući u svojoj ponudi tijekom godina, iako samo trgovci iz Velike Britanije mogu svoj račun potpuno otvoriti na mreži.

Jednom kad postavite, pronaći ćete dobar raspon ukupne imovine s više od 2000 dostupnih za trgovanje, uključujući brojne dionice iz cijelog svijeta, ETF-ove, uzajamne fondove i obveznice. Budući da broker i dalje zadržava neke aspekte tradicionalnog burzovnog brokera, također se možete odlučiti da vašim portfeljem upravlja netko od njihovih vlastitih profesionalaca, iako je minimalni depozit za ovu vrstu računa 1.000 GBP u usporedbi s minimalnim depozitom kod standardnog računa za ulaganje. Jedna od mnogih dostupnih vrsta računa je i ISA račun koji omogućuje određeni iznos neoporezivog ulaganja.

Osim širenja klađenja i trgovanja CFD-om, koristit ćete vlastitu platformu za trgovanje Hargreaves na mobilnim uređajima i kao web platformu koja je također vrlo jednostavna za upotrebu i jednostavna za navigaciju radi dobrog iskustva trgovanja. Posrednik također pruža dobru dubinu obrazovnog sadržaja.

Troškovi trgovanja: Naknade se kreću od 5,95 do 11,95 funti za trgovanje dionicama, ovisno o količini. Naknade uzajamnih fondova također su niske dok nema naknade za polog, povlačenje ili neaktivnost.

Za više informacija o ovom brokeru ili o otvaranju računa možete vidjeti Hargreaves Lansdown web stranica.

Interaktivni brokeri UK

Interaktivni brokeri je jedno od najvećih imena u internetskoj trgovini dionicama širom svijeta. Oni su također jedno od najpouzdanijih imena u industriji koja nudi usluge od 1978. Njihov rad u Velikoj Britaniji dobro regulira FCA i možete očekivati ​​da će ovdje biti dostupna ista izvrsna kvaliteta..

Više od 10.000 imovine ukupno se nudi za trgovanje kao dionice, ETF-ovi, obveznice, uzajamni fondovi i još više za britanske trgovce. Klađenje na širenje također se nudi britanskim trgovcima na određeni broj imovine. Također ćete imati pristup najmodernijoj platformi za trgovanje TWS tvrtke Interactive Brokers koja je jedna od najopsežnijih u trgovini kada je riječ o dubini alata za istraživanje, a istovremeno je izuzetno jednostavna za upotrebu.

U IB-u, čak i kao trgovac iz Velike Britanije, moći ćete pristupiti njihovoj izvrsnoj paleti obrazovnih sadržaja, uključujući članke, vodiče i webinare koji su posebno usredotočeni na različita područja vlastite ponude brokera..

Troškovi trgovanja: Raznovrsne ili fiksne cijene mogu se odabrati kod IB UK. Uz stupnjevite cijene, naknada započinje od 0,05% vrijednosti trgovine s najmanje 1 GBP. S fiksnim sustavom naplaćuje se 6 GBP po trgovini do 50 000 GBP i 6 GBP + 0,05% iznad ovoga. Postoji niz naknada za neaktivnost koje se kreću od 3 USD mjesečno za mlađe od 25 godina, do 20 USD mjesečno ispod 20 USD zarađenih provizija.

Krenite prema Interaktivni brokeri UK ako želite otvoriti račun i započeti trgovanje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner